Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Απόψε, συζητώ με τον χρήστη «Πατήρ Αντώνιος Σταματόπουλος» (φωτο) Θέμα: «Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;»

Ο Πατήρ Αντώνιος Σταματόπουλος  
(29 Νοεμβρίου στις 10:51 π.μ.) 
 κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Δεν είναι περίεργο;
http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/05/blog-post_227.html
 

ΔΙΑΒΑΖΩ - ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
1. «Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;»
Με τα ψώνια, επιτυγχάνεται η επιβίωση μας. Το ψωμί μας, το γάλα των παιδιών μας. Η Εκκλησία, τι να τα κάνει τα χρήματα, τον μπεζαχτά, τον μαμωνά, το χριστεμπόριο, τα αδήλωτα και αφορολόγητα σιμωνιακά τυχερά των δημοσίων υπαλλήλων ιερέων της;
2.
«Δεν είναι περίεργο που 2 ώρες σας φαίνονται πολλές όταν είστε στην εκκλησία, ενώ σας φαίνονται λίγες όταν παρακολουθείτε μια καλή ταινία;»
Μια καλή ταινία, είναι απόλαυση και έτσι, δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος. Είναι στη γλώσσα σου, ή μεταγλωττισμένη ή με υπότιτλους. 

Στην εκκλησία, ακούς ακαταλαβίστικα αρχαία, και ύμνους σαν τούρκικους αμανέδες ή σαν να νιαουρίζουν γάτες στα κεραμίδια -έτσι όπως εκφωνούνται με τη μύτη, από βαριεστημένους ψάλτες. 
Στο σπίτι δε, ψυχαγωγείσαι σε καθαρό περιβάλλον σε καθαρή ατμόσφαιρα. Στο ναό, σε πνίγουν οι καπνοί από καρκινογόνα κεριά, και από τα παρόμοια λιβάνια -βουδιστικής προέλευσης -ως προς την λατρεία, κι αυτά!
3.
«Δεν είναι περίεργο το πόσο "δύσκολο" και "βαρετό" είναι να διαβαστεί ένα κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, ενώ πόσο εύκολα διαβάζονται 100 σελίδες ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος;»
Ποια γραφή; Ποιος διαβάζει γραφή; Κανένας! Ούτε οι παπάδες, ούτε οι θεολόγοι!
4.
«Δεν είναι περίεργο το ότι ο καθένας θέλει εισιτήρια για μπροστινές θέσεις σε συναυλίες και αγώνες, αλλά προτιμά να κάθεται στα τελευταία καθίσματα της εκκλησίας;»
Τα μπροστινά καθίσματα, τα έχουν πιάσει οι καλοί πελάτες της εκκλησίας, αυτοί των …μνημοσύνων! Αγκαζέ καθίσματα, άδεια, μέχρι να αρχίσει το μνημόσυνο, προς το τέλος της λειτουργίας οπότε και εμφανίζεται –σινάμενη και κουνάμενη, και η βαρυπενθούσα χήρα, με το μαύρο σούπερ μίνι της, και με την ακολουθία της που την παρηγορεί!
5.
«Δεν είναι περίεργο το ότι εύκολα πιστεύετε αυτά που γράφονται στα περιοδικά και στις εφημερίδες, αλλά από την άλλη αμφιβάλλετε για τα λόγια της Αγίας Γραφής.»
Η γραφή, η καινή διαθήκη, το ευαγγέλιο, έχει βασιστεί στον Σιναϊτικό κώδικα, που περιέχει ένα σωρό διαγραφές και προσθήκες, και 22.000 έξτρα σημειώσεις -προσθήκες, παραπομπές, στο περιθώριο των σελίδων.
(Για παράδειγμα, στο κατά Μάρκον ευαγγέλιο… «Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ τοῦ Θεοῦ.», η φράση «υἱοῦ τοῦ Θεοῦ», φαίνεται ότι έχει κατόπιν προστεθεί!)
Οι περισσότερες δε γιορτές μας και οι ύμνοι μας, είναι βασισμένοι σε ένα πλαστό ευαγγέλιο που το έχει απορρίψει η εκκλησία, σε ένα ψευδεπίγραφο ευαγγέλιο, απόκρυφο, στο λεγόμενο πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου.
6.
«Δεν είναι περίεργο πώς ο καθένας θέλει μια θέση στον ουρανό, αλλά δεν θέλει να πιστέψει, να κάνει ή να πει κάτι για να φθάσει εκεί;»
Δεν χρειάζεται να νοιάζεται από τώρα! Θα ενδιαφερθούν όταν πρέπει οι συγγενείς του, όταν δηλαδή θα έχει πια πεθάνει… Με μνημόσυνα, τρισάγια, σαρανταλείτουργα, κομποσκοίνια κλπ!
https://www.facebook.com/PatirAntoniosStamatopoulos/posts/1784480508485834?pnref=story


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ:
Πατήρ Αντώνιος Σταματόπουλος 
Είσαστε εκτός τόπου και χρόνου. 
(2 λεπτά πριν)
https://www.facebook.com/PatirAntoniosStamatopoulos/posts/1784480508485834?pnref=story

Panagiotis Michalopoulos 
Γιατί είμαι εκτός τόπου και χρόνου; 
Απάντησα μεθοδικά και με επιχειρήματα –παράγραφο, παράγραφο, στο άρθρο «Δεν είναι περίεργο;», στη διεύθυνση που μας παραπέμψατε, της σελίδας «perivolipanagias. blogspot. gr»
Σημείωση: 
(η απάντηση μου αυτή, το εύλογο ερώτημα μου –πέντε δευτερόλεπτα μετά, δεν καταγράφηκε στη σελίδα του παπά! 
Όταν πάτησα έντερ, το facebook με πληροφόρησε ότι είχα ήδη μπλοκαριστεί από τον νεαρό Χριστιανο-Ταλιμπάν ιερέα!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρέμβαση στη σελίδα μου στο facebook, 

...από την παπαδιά, του πιο πάνω παπά, την κ. Christina Mandani
παπάς και παπαδιά
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204639590669044&set=pb.1813547728.-2207520000.1480616186.&type=3&theater

Το βιαστικό, και ανορθόγραφο σχόλιο της:
1 Δεκεμβρίου στις 8:04 μ.μ.
Διαβάστε πριν δημοσιεύεται ανοησίες που ουδεμία σχέση έχουν με την εκκλησία


η Κυρία...
Δουλεύει στην εταιρεία Attiko Nosokomeio
Σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σπούδασε στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ

Σπούδασε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Α στο τει αθηνας
Πήγαινε στο 2nd high school of Keratsini '97

Δεν υπάρχουν σχόλια: