Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μια χούντα - «Ελλάς, ελλήνων βλασφήμων»: 1. Το «Κωνσταντίνου και Ελένης», και 2. Το «καφέ της Χαράς». (Δυο σειρές, της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, που κρατά -με τις συνεχείς επαναλήψεις, περισσότερο από δυο επταετίες, η κάθε μια!)

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Τεστ κοπώσεως: Ποιοι νομίζετε ότι έχουν την περισσότερη αλήθεια στη θρησκεία τους; Εμείς οι λεγόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί, ή οι μουσουλμάνοι φίλοι μας;


Panagiotis Michalopoulos 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Μια χούντα - «Ελλάς, ελλήνων βλασφήμων»: 
1. Το «Κωνσταντίνου και Ελένης», και 
2. Το «καφέ της Χαράς». 
(Δυο σειρές, της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, που κρατά -με τις συνεχείς επαναλήψεις, περισσότερο από δυο επταετίες, η κάθε μια!)
Ένα ρεσιτάλ ασεβειών, βωμολοχιών, αισχρολογιών και βλασφημιών, «χάριν παιδιάς», παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1… Με τις αμέτρητες μεσημεριανές προβολές δυο κωμικών σειρών, που επαναλαμβάνονται στο διηνεκές… Της πρώτης σειράς, το «Κωνσταντίνου και Ελένης» (1998 -2000), και αυτής που ακολούθησε με το «Καφέ της Χαράς»
(2003 - 2006).
Σειρές, που παίζονται ακόμα και σήμερα κάθε μεσημέρι και απόγευμα, η μια μετά την άλλη…. Στο δεξιό, θρήσκο υποτίθεται, και εθνικόφρον κανάλι, του κ. Κυριακού!
Και στα δυο, είναι πρωταγωνιστής ο γνωστός Χάρης Ρώμας, ο οποίος γράφει –κατά πάσαν πιθανότητα και όλα αυτά τα βλάσφημα που σας προανάφερα.
Α. Στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», για παράδειγμα, έχουμε παρακολουθήσει πολλάκις τη σκηνή που ο «Κωνσταντίνος» (Χάρης Ρώμας), ως καθηγητής βυζαντινολόγος, διακωμωδεί τον επίσκοπο Φλώρινας Αυγουστίνο… Στην ίδια σειρά δε, μάθαμε ότι το «Σεβασμιότατος», είναι συνώνυμο με το «Κουφαλίτσα»!
Β. Αλλά το αποκορύφωμα της εκτροπής, συμβαίνει στο «καφέ της Χαράς», που διαδραματίζεται κάπου στην ορεινή Αρκαδία, και στο οποίο έχουν παραχωρηθεί σαν στούντιο και κανονικοί εκκλησιαστικοί χώροι, αφού σε αυτό υπάρχει ρόλος, και για παπά (μέθυσο), και παπαδιάς (αρχικουτσομπόλας).
Σε αυτό λοιπόν, για παράδειγμα…
1. Αναζητείται ως ο «γονιμοποιός κρίνος», ο άγνωστος γκόμενος με τον οποίον συνέλαβε το εξώγαμο της, η θεούσα Σταυρούλα, θεωρούμενη και ως στείρα -μέχρι τότε…
2. Ο δήμαρχος Πόποτας (Χάρης Ρώμας) χαρακτηρίζει αγία Τριάδα τρία μισητά του πρόσωπα: α)την πρωτευουσιάνα, β)την νόθα κόρη της, και γ)τον τρελό του χωρίου (που έχουν συνασπιστεί, αμυνόμενοι στις επιθέσεις του), και έτσι, δείχνοντας τους να είναι μαζί, λέει: «Η Μητέρα, η Κόρη, και το πνεύμα το σαλεμένο!»
3. Σήμερα, ακούσαμε την "πρωτευουσιάνα", να διηγείται το ερωτικό Πάθος της, στο «να βγάζει τα μάτια της» την περασμένη νύχτα, με τον πολύ νεώτερο της, τον Άρη τον γιο του παπά… Και αυτήν την κατάσταση, να την χαρακτηρίζει «Πάσχα»! Όχι πια θείο πάθος, -εβδομάδα παθών (που ήταν χρόνια χωρίς γκόμενο) αλλά πραγματική… «Ανάσταση», υπονοώντας την τόσο καλή έγερση, διέγερση του μορίου του κουμουνιστή Άρη, του παπαδοπαιδιού!
Συμπέρασμα:
Μετά, υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε τους ταλαίπωρους τους πρόσφυγες -μετανάστες, ότι αυτοί τάχα είναι οι επικίνδυνοι για το αγνό το έθνος μας… Αυτοί που τάχα ήρθαν εδώ, ειδικά για να μας αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμα μας, για να μας χαλάσουν και τη θρησκεία μας, να μας… αλλαξοπιστήσουν!

 
http://xairete.blogspot.gr/2016/12/blog-post_186.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: