Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Λένε, «η αγία οικογένεια», και εννοούν… 1. έναν ασπρομάλλη γέρο -τον μαραγκό Ιωσήφ, σαν πατέρα,… 2. μια 12χρονη μπεμπέκα -μητέρα, την μελαχρινή Μαρία… και 3. ένα ξανθόμαλλο παιδάκι, τον Ιησού! Αταίριαστα, όλα! (Απορίες: 1. θεωρείται καλή και αγία μια οικογένεια, με ένα μόνο παιδί; 2. Θεωρείται Άγιος ένας γέρος που ψώνισε και αρραβωνιάστηκε μια μικρή σαν παλλακίδα; 3. Θεωρείται αγία και υπεραγία η Παναγία -μια ανήλικη που βγαίνει έγκυος από τον ναό, και που με σύσταση των ιερέων δεσμοφυλάκων της, μνηστεύεται μεν με έναν γέρο άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα του το κρατάει και μυστικό, το ότι έχει ήδη μυρίσει τον κρίνο;)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Απόστολος Βαρνάβας...
(ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ''Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ'' 
www.apostolosvarnavas.gr 
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ Αθήνα)
κοινοποίησε την αγιογραφία: Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΙ;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1685336895034844&set=pb.100006756481539.-2207520000.1480881442.&type=3&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Andromachi Andromachi
5 Δεκεμβρίου στις 10:08 π.μ.
Ζητήσατε να γίνετε φίλος μου. 
Απ ό,τι βλέπω όμως δεν είστε φίλος της Ορθοδοξίας. 
Κι επειδή εγώ, αν και ατελής, είμαι βαθιά θρησκευόμενη, δεν νομίζω ότι σάς ταιριάζω.
Panagiotis Michalopoulos 

Καλή σου μέρα αγαπητή Ανδρομάχη, και καλή σου εβδομάδα!
Μια και μου απάντησες σε αυτήν την ανάρτηση μου, θα... "απολογηθώ" και εγώ για αυτήν.
Δεν νομίζω λοιπόν να είναι εχθρική προς την ορθοδοξία, μια κριτική, μια έκφραση σειράς ερωτημάτων, πάνω σε μια συγκεκριμένη αγιογραφία. Αντίθετα, αντορθόδοξο και βλάσφημο είναι να παρουσιάζεται σαν ζευγάρι η Παναγία με τον Ιωσήφ (παπική έκφραση), και να τίθεται ο τίτλος «αγία οικογένεια». Από αυτήν τη φράση λοιπόν, πηγάζουν και οι εύλογες ενστάσεις μου.
Σε ένα σχόλιο φιλικής και αδελφικής αντιπαράθεσης μου, με τον χρήστη «Απόστολο Βαρνάβα», γνωστό μου ως πρόσωπο, εδώ και πολλές δεκαετίες, εγκάρδιο φίλο και συνεργάτη στον αγώνα της κοινής μας πίστης.
Ο άνθρωπος όμως δεν έχει τις γνώσεις μου, δεν είναι Κατηχητής, δεν είναι ούτε και Αναγνώστης, όπως τυχαίνει να είμαι εγώ -από τα νιάτα μου. Ένας κύπριος μικρο-εφοπλιστής ήταν -όπως τον θυμάμαι, ένας τύπος με θρήσκο φρόνιμα, ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος, που είχε το χόμπι και μόνταρε και μεταγλώττιζε φιλμάκια με βιβλικές ιστορίες, και που μετά έκανε και ένα θρησκευτικό βιβλιοπωλείο, τον «Απόστολο Βαρνάβα» -στο κέντρο της Αθήνας, για να πουλά τις σχετικές κασέτες του, με βίους αγίων κλπ.
Τώρα έχει και προφίλ στο facebook, είμαστε και "φίλοι", και ανταλλάσουμε απόψεις και σχόλια χωρίς να μαλώνουμε. 

Έμαθα δε ότι ο ίδιος τωρα πια έχει αποσυρθεί, και τη διαχείριση της σελίδας την έχουν αναλάβει κάτι παιδιά, που πρέπει και αυτά να τα νουθετώ όταν χρειάζεται όπως και στην πιο πάνω περίπτωση. Αυτά!
Andromachi Andromachi 
Λυπάμαι που τα ακούω αυτά. Προσέξτε, ως κατηχητής έχετε μεγάλη ευθύνη όταν παρουσιαστείτε μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού!
Panagiotis Michalopoulos 

Αντί για μια συστηματική προσωπική σου επίθεση εναντίον μου, μήπως θα μπορούσες κάποτε -με λογικά επιχειρήματα επιτέλους, να ανατρέψεις ό,τι εσύ νομίζεις ότι εγώ λέω, σαν κάτι που είναι αντίθετο με την πίστη μας;
Ή μήπως αυτό το «ατελής, και βαθιά θρησκευόμενη» που δήλωσες σε καθιστά διανοητικά ανίκανη, για μια σωστή διαλογική συζήτηση;
Μη φανατίζεσαι λοιπόν αγαπητή φίλη, εναντία σε έναν αδελφό σου -κληρικό (είμαι χειροθετημένος Αναγνώστης), έστω και αν εσύ –ένα απλό ακατήχητο γύναιο, δεν τον θες για «φίλο» σου, στο facebook…
Είναι πολύ κακό αυτό, το να είσαι φανατισμένη, ενάντια σε όποιον σκέπτεται ελεύθερα… Την στιγμή μάλιστα που –όπως κατάλαβα, είσαι ένα κανονικό κοπροσκυλάκι των παπάδων, μια θρησκόληπτη –προσκυνημένη σκύλα τους… Πεσμένη πάντα στα τέσσερα -σαν «ευλογημένη», με εκείνο το «δάχτυλο» ευλογίας τους… Μια τέλεια χριστιανο-φασίστρια… Μια κοινή χριστιανο-Ταλιμπάν!
Θα τα λέμε λοιπόν…
Καλό σου μεσημέρι, καλή μου φίλη!

Panagiotis Michalopoulos 
Ας το ξαναπούμε, για να το εμπεδώσετε: 
Έχω κάθε δικαίωμα στην θρησκευτική σάτιρα! Στο να αναδεικνύω δηλαδή το γελοίο το οποίο το δέχεται σαν άγιο και πανάγιο ο κάθε ευλαβής βλαμμένος -θρησκόληπτος, και που σκύβει και το προσκυνάει -στα τέσσερα, η κάθε «ευλογημένη» ψευτο-θεούσα. 
Έχω άποψη, έχω βαθειά γνώση των θεμάτων αυτών, και με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα ασκώ τον έλεγχο στα θρησκευτικά πράγματα, με κύρος, σαν τιμημένο μέλος της Εκκλησίας. 
Διότι δεν είμαι κανένας τυχαίος στον χώρο αυτό. Είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είμαι και Αναγνώστης (βαθμός ιεροσύνης) χειροθετημένος από τον Επίσκοπο Αυγουστίνο, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας… 
Έχω δε τιμηθεί -για ένα βιβλίο μου, ακόμα και από τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη, τον προηγούμενο!
Katerina Hadjiphani 

Διαβασα με προσοχη ολη την αναρτιση και το διαλογο που προεκυψε. 
Οπως πιο παλια αναφερα για χρονια μαθαμε οπως μας διδαξαν οι δασκαλοι γενικσ για την θρησκεια μας. 
Ο κος μιχαλοπουλος τα εξηγει απο αλλη σκοπια. 
Ειναι δημοκρατικο του δικαιωμα να εκφραζεται οπως τα λεει. Οπως και των αλλων νσ πιστευουν οπως πιστευουν.
και στις δυο περιπτωσεις υπαρχει λογικη εξηγηση.
ομως αγαπητε μου κ.μιχαλοπουλε εκφραστηκατε σκληρα για την φιλη.
καλο σας βραδυ.
Panagiotis Michalopoulos 

«Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις» είπε ο Ιησούς...
Katerina Hadjiphani 

Εχεις δικαιο. Ετσι ειπε.
Panagiotis Michalopoulos 

Σύμφωνα δε με την ευαγγελική εντολή «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε»…
…τσάμπα με έβρισε!
Και έπρεπε -αφού έμενε αμετανόητη, να εισπράξει τα ίδια…. Την επιστροφή, της συμπεριφορές της, στα μούτρα της!
Δεν θέλησε να γίνει φίλη μου, αλλά επειδή η αίτηση μου εκκρεμούσε, η μαντάμ είχε το ελεύθερο να επανέρχεται στο χώρο μου εδώ, και να ασχημονεί ξανά και ξανά, με περισσότερα του ενός σχόλια…
Έτσι, και έλαβε την οφειλομένη πληρωμένη απάντηση, και την έστειλα στο καλό, αφού απέσυρα την αίτηση μου, και έτσι απομονώθηκε οριστικά στο καβούκι της! Μόνη της, όπως το ήθελε! Χωρίς εμάς, πια!
Κυρία λοιπόν, …τέλος!

Katerina Hadjiphani 
Τελος καλο...ολα καλα τοτε.
Panagiotis Michalopoulos
ΕΤΣΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ.
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1257321540997189

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: "Απόψε καλά μου παιδιά, το υπέροχο έργο: Ο καραγκιόζης σαν Γέροντας Πορφύριος, και ο ταξιτζής… "


Δεν υπάρχουν σχόλια: