Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Όπως ξέρουμε για την Παναγία μας… Τρεις μέρες και τρεις νύχτες, μετά την «κοιμήση» της (τον θάνατο της), η Παναγία εξαφανίστηκε από το μνήμα της. Έτσι τουλάχιστον, μας λένε οι παπάδες μας, στο σχετικό κεφάλαιο του μαθήματος των θρησκευτικών τους. Πώς αποκαλύφθηκε αυτό; Πήγαν λέει κάποιοι στον τάφο τρεις μέρες μετά, χτύπησαν, δεν άκουσαν «εμπρός» από καμιά «κοιμισμένη», και τότε τον άνοιξαν και τον βρήκαν άδειο (φωτο). Και αυτό το φαινόμενο το λένε «μετάσταση»… Και έτσι –με αυτό το όνομα, το ψέλνουν στις εκκλησίες, στο απολυτίκιο της συγκεκριμένης γιορτής: «μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής!» Ερώτηση: Τι σχέση να έχει άραγε όλο αυτό το πράγμα, με εξωγήινους, με ιπτάμενους δίσκους, και με λοιπά UFO; (δες σχετική αγιογραφία)

Όπως ξέρουμε για την Παναγία μας…
Τρεις μέρες και τρεις νύχτες, μετά την «κοιμήση» της (τον θάνατο της), η Παναγία εξαφανίστηκε από το μνήμα της.
Έτσι τουλάχιστον, μας λένε οι παπάδες μας, στο σχετικό κεφάλαιο του μαθήματος των θρησκευτικών τους.
Πώς αποκαλύφθηκε αυτό; Πήγαν λέει κάποιοι στον τάφο τρεις μέρες μετά, χτύπησαν, δεν άκουσαν «εμπρός» από καμιά «κοιμισμένη», και τότε τον άνοιξαν και τον βρήκαν άδειο (φωτο).
Και αυτό το φαινόμενο το λένε «μετάσταση»…
Και έτσι –με αυτό το όνομα, το ψέλνουν στις εκκλησίες, στο απολυτίκιο της συγκεκριμένης γιορτής: «μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής!» 

Ερώτηση: 
Τι σχέση να έχει άραγε όλο αυτό το πράγμα, με εξωγήινους, με ιπτάμενους δίσκους, και με λοιπά UFO; 
(δες σχετική αγιογραφία)

ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΣΧΕΤΙΚΟ:«Ανώνυμος» επισκέπτης, σχολιαστής μας, μας είπε (με κείμενο και εικόνα):
Μήπως είναι επίσης αλληγορική, και η «δημιουργία των πρωτόπλαστων», στη σχετική βιβλική διήγηση;
Μήπως δηλαδή, έβαλαν και εκεί, το χεράκι τους (ή ό,τι άλλο σχετικό), κάποιοι εξωγήινοι και κάποια UFO; 
Τι ακριβώς είδε και τι κατάλαβε τελικά, ο Μωυσής, ο συγγραφέας του βιβλίου της «Γένεσης»;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κοίμηση της Θεοτόκου αναφέρεται σε ένα απόκρυφο κείμενο:
Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου λόγος εις την κοίμησιν της αγίας Θεοτόκου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διηγήσεις της ζωής και, ιδιαίτερα, της κοίμησης της Παναγίας, από τις οποίες σώζονται 67 χειρόγραφα με διάφορες παραλλαγές, σε πολλές γλώσσες: συριακή, κοπτική, αραβική, αιθιοπική, αρμενική, σλαβική κ.λπ. Το κυριότερο είναι το ανωτέρω, που τοποθετείται στον 5ο ή 6ο αιώνα και επηρέασε ιδιαίτερα την παράδοσή μας για τα γεγονότα της Κοίμησης της Παναγίας, την οποία γιορτάζουμε, όπως γνωρίζετε, στις 15 Αυγούστου. Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού έγινε δεκτό από τους χριστιανούς και εκεί αναφέρεται η περίφημη μεταφορά των αποστόλων «επί νεφελών» για να παραστούν στην ταφή της Θεοτόκου, η απόπειρα κάποιων μεθυσμένων Ιουδαίων να βεβηλώσουν το άγιο σώμα Της κ.ά. Από τα κείμενα αυτά ξέρουμε και για την ανάληψη της Θεοτόκου, καθώς και για την παράδοση της ζώνης Της (της Αγίας Ζώνης), κατά την ώρα της ανάληψής Της, στα χέρια του αγίου αποστόλου Θωμά.
Βέβαια, τα περί ιπτάμενων δίσκων δεν αναφέρονται, γιατί έλειπε η σχετική γραμματεία. Στις μέρες μας βέβαια είναι όλα πιθανά!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

:-)

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα:

Μέχρι τον 5ο αι. δεν γιορταζόταν, ούτε Κοίμηση, ούτε Μετάσταση.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μετά δηλαδή η Εκκλησία «εξελίχθηκε», μεταλλάχτηκε, κατάντησε να είναι πλέον μια… «εκκλησία για τα πανηγύρια»! Χα!
http://xairete.blogspot.gr/search/label/GIA-TA-PANHGYRIA

Ανώνυμος είπε...

Μα η διοικούσα Εκκλησία είναι μόνο για τα πανηγύρια και είναι αντίθετη του ευαγγελικού Λόγου. Ποιός γνωρίζει τι εστί Χριστός; Ρώτησα κάποτε και πήρα την απάντηση: "Μα ο γυιός της Παναγίας"!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ήταν …παιδί της μαμάς του!
Σαν άνθρωπος, δεν είχε πατέρα!
Ήταν όμως και θεός, και ως τέτοιος, δεν είχε μητέρα!
Μεγάλα μυστήρια, αυτά. Ποιος τα καταλαβαίνει;