Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Τη μούμια (The Mummy), μια περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 1999, πρόβαλε χθες το βράδυ στις 10, η τηλεόραση του ΣΤΑΡ.

Τη μούμια (The Mummy), μια περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 1999, πρόβαλε χθες το βράδυ στις 10, η τηλεόραση του ΣΤΑΡ.
3.000 π.Χ., Αίγυπτος. Ο ανώτατος ιερέας Ιμχοτέπ διαπράττει το μοιραίο σφάλμα: ερωτεύεται την Ανκ Σου Νάμουν, επίσημη ερωμένη του Φαραώ Σέτι. Ο Ιμχοτέπ καταδικάζεται να μουμιοποιηθεί και να θαφτεί ζωντανός! Αυτός είναι «η μούμια» και στον ρόλο αυτό, ο ηθοποιός Άρνολντ Βόσλοου.

Τον τάφο της μούμιας, τον παραβίασαν άθελα τους, αρκετούς αιώνες αργότερα, ο αμερικανός τυχοδιώκτης Ρικ Ο’ Κόνελ και η αρχαιολόγος Έβελιν Κάρναχαν. Διάβασαν δε και κατά λάθος ένα βιβλίο που ήταν εκεί (προσπαθώντας να το μεταφράσουν), αλλά αυτό ήταν μαγικό, και έτσι η μούμια άρχισε να ζωντανεύει -σαν Ιμχοτέπ, σκέτα κόκκαλα και μούργα, και να γυρεύει τα μπουκάλια στα οποία είχαν τοποθετηθεί τα ζωτικά του όργανα όταν τον μουμιοποίησαν. 
Έτσι το σώμα του αναπλάθεται σταδιακά. 
Το ίδιο και το πρόσωπο του που στην αρχή ήταν ανύπαρκτο. 
Στα αρχικά στάδια το πρόσωπο είναι αποκρουστικό, και μέχρι να τελειοποιηθεί, ο αναστημένος σαν μούμια ιερέας, βρίσκει και φοράει μια προσωπίδα, που την βγάζει όταν θέλει να βρυχηθεί και να τρομάξει κάποιον τυμβωρύχο, κλέφτη των μπουκαλιών του.
Εντύπωση όμως μου έκανε στο σημείο αυτό, ότι η προσωπίδα αυτή (η μάσκα, η μουτσούνα), ήταν ίδια και απαράλλακτη με αυτό το ανάγλυφο προσωπείο, τη μορφή τάχα του αρχάγγελου Μιχαήλ στον Μανταμάδο της Λέσβου!
Τι σύμπτωση κι αυτή, ε;

Σχετικό:
Διαβάζω: 

«Η Αγια καρα του Ιωαννη Προδρομου!!»
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1667410816911572&set=g.912794752176984&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: