Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Μήπως σας πιάσανε μαλάκες; Και δεν εννοώ τα σχετικά με τη θητεία σας στο στρατό, διότι σήμερα γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις… Εννοώ κυρίως, τα σχετικά με την θρησκευτική εορτή των Εισοδίων, που γιορτάζουμε σήμερα. Αν λοιπόν σας πιάσανε και σε αυτό μαλάκες, τότε σίγουρα θα πρέπει να γιορτάζετε, και, σήμερα! Χρόνια πολλά!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=324288947957080&set=p.324288947957080&type=3&theater

1. Διαβάζω:
Ο μεν Ιωακείμ πέθανε οκτώ χρόνια από τα Εισόδια της κόρης του Θεοτόκου σε ηλικία 92 ετών, η δε Άννα 11 μήνες μετά τον θάνατο του Ιωακείμ, σε ηλικία 83 ετών. (Την δε Θεοτόκο απέκτησαν θαυματουργικά, σε ηλικία 80 ετών ο Ιωακείμ και 70 η Άννα).
dogma.gr

Σχολιάζω:
Το σενάριο λοιπόν, θέλει να μην είναι η Παναγία μια ορφανή που από λύπηση την είχαν έγκλειστη οι παπάδες στο ναό από μωρό. Είχε λοιπόν γονείς, και βρεθήκαν και ονόματα να τους δώσουν: Ιωακείμ και Άννα. 

Έτσι, κατοχυρώνεται η Παναγία και σαν ιστορικό πρόσωπο.
Ιστορικό αλλά και άγιο από τη γέννα. Διότι την έκαναν λέει
γέροι γονείς, με θαύμα, χωρίς λέει σαρκική ηδονή! 
Και αυτό εξηγείται. Όχι μόνο χωρίς ηδονή, αλλά και πολύ επώδυνη θα ήταν η προσπάθεια. Διότι και ο κόλπος της Άννας θα είχε σκληρύνει, αλλά και τα μπαλάκια του Ιωακείμ θα είχαν στεγνώσει, αλλά και το μόριο του, για να λειτουργήσει μέχρι να πετύχει γόνιμη την Άννα, θα ήθελε τουλάχιστον 45 μάστορες και 60 μαθητάδες κάθε φορά για να του το στερεώνουν.
Στην πιο πάνω εικόνα δε, βλέπουμε πόσο γέροι ήταν οι γονείς της Παναγίας.
 

2. Διαβάζω:
Τὸ μονάκριβο παιδὶ τοῦ Ἰωακεὶμ καὶ τῆς Ἄννης, ὅταν ἔγινε τριῶν ἐτῶν, τὸ πῆραν οἱ ἅγιοι γονεῖς καὶ τὸ πῆγαν στὸ ναὸ τοῦ Σολομῶντος.
Καί, κατ᾿ ἐξαίρεσιν, ἐπετράπη νὰ εἰσέλ θῃ στὰ ἅγια τῶν ἁγίων, ὅπου «ἅπαξ τοῦ ἐνιαυτοῦ μόνος ὁ ἀρχιερεὺς» εἰσήρχετο (Ἑβρ. 9,7), καὶ ν᾿ ἀφιερωθῇ στὸ Θεό, γιὰ νὰ μείνῃ ἐκεῖ μέχρι τὴν ἡμέρα ποὺ μνηστεύθηκε τὸν Ἰωσήφ.
(†) ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος Καντιώτης

Σχολιαζω:
Για να μη βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι στο ανήλικο κορίτσι είχαν πρόσβαση με πονηρούς σκοπούς οι παπάδες του ναού, το σενάριο πρόβλεψε να μπορεί αυτή να κρύβεται… «στὰ ἅγια τῶν ἁγίων».
Αλλά όταν στα 12 χρόνια της, έμμεινε έγκυος, υπήρξε η εγγύηση ότι στο ναό μέσα, αποκλείεται να έγινε κάτι το πονηρό. 

Σε αυτό, πείστηκε και ο Ιωσήφ!
Του έδειξαν μάλιστα και τον κρίνο! 

Του είπαν ακόμα ότι εκείνη την ώρα πετούσε και ένα πουλί (περιστέρι, όχι τίποτε επιλήψιμο) πάνω από το κεφάλι της Παναγίας. 
Είναι η παράσταση, στη σχετική θαυματουργή εικόνα της Τήνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: