Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Γιατί σκίζει σαν τρελός το καλτσόν του ο Λοβέρδος, και τραβάει με μανία μια-μια τις όποιες τρίχες του, αναφερόμενος με ιερή αγανάκτηση στους κακούς τάχα τρόπους του πρωθυπουργού μας; Τι άλλο κακό δηλαδή έκανε ο κ. Τσίπρας και πρόσβαλε τόσο σοβαρά τον συνομιλητή του; Έξυνε μήπως με μανία… και τα παπάρια του, ενώ του μιλούσε απέναντι του, ο πρόεδρος Ομπάμα;

Διαβάζω, και σε παρένθεση (σ.σ.) σχολιάζω:
Πρόλογος:
Στοιχειώδη πράγματα , όπως το κατάλληλο ντύσιμο, ο χαιρετισμός, η προσήλωση στον συνομιλητή σου, ο τρόπος που στέκεσαι ή κάθεσαι, οι ζυγισμένες χειρονομίες σου και άλλα ακόμη, παίζουν ρόλο. Παίζουν ρόλο όταν εκπροσωπείς ένα μαγαζί, μια επιχείρηση. Παίζουν ακόμη ακόμα μεγαλύτερο ρόλο όταν είσαι πολιτικός και εκπροσωπείς τη χώρα σου.

1. Δεν προσφωνείς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον ενικό…  
(σ.σ., υπάρχει πληθυντικός ευγενείας στην αγγλική γλώσσα;)
2. Δεν ξαπλάρεις στην πολυθρόνα σου 

(σ.σ. κάθεσαι έξω, άκρη- άκρη -σαν τον πρόεδρο, σαν να έχεις συγκαεί.)
3. Δεν παίζεις με τα δάκτυλά σου ή κοιτάς τα νύχια σου. 

(σ.σ. βάζεις τα δάχτυλα, στις τσέπες του παντελονιού σου –σαν κάτι να ψάχνεις… Όπως έκανε και ο πρόεδρος όταν μιλούσες εσύ, στην κοινή συνέντευξη τύπου)
4. Δεν κοιτάς το ρολόι σου σε στιλ «αρκετά μας ζάλισες, έχουμε και δουλειές». 

(σ.σ. μπορείς όμως να το βάζεις στο αυτί σου και να το κουνάς, για να ελέγξεις μήπως έχει σταματήσει.)
6. Δεν μορφάζεις κοιτώντας τα χαλιά όταν μιλάει ο συνομιλητής σου. 

(σ.σ. πρέπει να μορφάζεις –σαν να λες «ωχ θα με φάει ο αράπης», …κοιτώντας τον όμως πάντα κατευθείαν στα μάτια!)
Επίλογος:
Πολύ περισσότερο δεν τα κάνεις όλα αυτά όταν απέναντί σου είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη και σου κάνει τη χάρη να σε επισκεφτεί για να σε βοηθήσει. Να βοηθήσει τη χώρα σου δηλαδή που έχει πρόβλημα. Εσύ ο ίδιος άλλωστε το λες. Εσύ το επιδίωξες. Αυτά δεν τα γνωρίζει, δεν του τα έχει πει κανείς του Αλέξη Τσίπρα;
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341276805-44341276805
 

Σχολιάζω:
Γιατί σκίζει σαν τρελός το καλτσόν του ο Λοβέρδος, και τραβάει με μανία μια-μια τις όποιες τρίχες του, αναφερόμενος με ιερή αγανάκτηση στους κακούς τάχα τρόπους του πρωθυπουργού μας; 

Τι άλλο κακό δηλαδή έκανε ο κ. Τσίπρας και πρόσβαλε τόσο σοβαρά τον συνομιλητή του; 
Έξυνε μήπως με μανία… και τα παπάρια του, ενώ του μιλούσε απέναντι του, ο πρόεδρος Ομπάμα;
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Γιατί σκίζει σαν τρελός το καλτσόν του ο Λοβέρδος, και τραβάει με μανία μια-μια τις όποιες τρίχες του, αναφερόμενος με ιερή αγανάκτηση στους κακούς τάχα τρόπους του πρωθυπουργού μας;
Τι άλλο κακό δηλαδή έκανε ο κ. Τσίπρας και πρόσβαλε τόσο σοβαρά τον συνομιλητή του;
Έξυνε μήπως με μανία… και τα παπάρια του, ενώ του μιλούσε απέναντι του, ο πρόεδρος Ομπάμα;
Angeliki Dimakopoulou 

Δεν ξέρω ακριβώς.. θα ήταν ενδιαφέρον όμως να μας ενημερώνατε εσείς που προφανώς γνωρίζετε..!!
Panagiotis Michalopoulos 

Γιατί εγώ, μαντάμ; Ρητορικό το ερώτημα, απαραίτητη η σατιρική υπερβολή του λόγου.
Και βέβαια δεν θα έγινε κάτι τέτοιο!
Αν πράγματι γινόταν, θα το ήξεραν πρώτοι και καλύτεροι, οι παρόντες φωτογράφοι.
Αν γινόταν, τότε από εκεί ακριβώς θα κρατιόνταν πιο πολύ οι επικριτές του κ. Τσίπρα… Από τα… ξυσμένα παπάρια του!

Angeliki Dimakopoulou 
Η ελληνική γλώσσα είναι πολλή πλούσια ώστε να βοηθήσει κάποιον να μην γίνεται χυδαίος λέγοντας αυτό που θέλει να πει..
Να τον χαίρεστε τον προικισμένο σας..!!
Panagiotis Michalopoulos 

Βλέπω στο άλμπουμ της Angeliki Dimakopoulou
23 Αυγούστου
Αχ Μαλβίνα...λείπεις..πολυ..!!!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=170991656664200&set=pb.100012601002331.-2207520000.1479316264.&type=3&theater

https://www.facebook.com/Angeliki.Dimakopoulouu/posts/222484924848206
 Angeliki Dimakopoulou
Σπούδασε Νομικά στο Νομική Σχολή 
(Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:
17/11/2016 - 20:17
Τα μαύρα μαντάτα του Ομπάμα και η δυσθυμία του Τσίπρα
Μια πληροφορία, που δεν επιβεβαιώνεται, κυκλοφορεί τελευταία στα δημοσιογραφικά γραφεία. Πρόκειται για μια προσπάθεια να ερμηνευτεί η κακή διάθεση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις 30 αυτές ώρες που βρέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Όλοι είδαμε τη δυσθυμία του πρωθυπουργού η οποία δεν είναι μόνο λόγω του... έμφυτου ταλέντου του να μην έχει καμιά σχέση με την πολιτική πραγματικότητα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ομπάμα του έφερε άσχημα μαντάτα από το αμερικανικό κατεστημένο, από την Ουάσιγκτον. Τα κακά νέα, λένε οι πληροφορίες, αφορούν σε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι τα εθνικά θέματα, με αιχμή το Κυπριακό και το δεύτερο η υπόθεση του χρέους. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, παρά τη θερμή στήριξη του απερχόμενου προέδρου, φαίνεται ότι η νέα τάξη πραγμάτων στις ΗΠΑ δεν είναι και τόσο υποστηρικτική των ελληνικών θέσεων.
Αυτό που όλοι φοβόμασταν, δηλαδή ότι ο Μπ. Ομπάμα δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο κι ότι ο Τραμπ δεν ξέρει ούτε κατά που πέφτει η Ελλάδα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Εκτιμάται ότι διαμηνύθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο από τον Ομπάμα, όσο και από εκπροσώπους της πρεσβείας ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρέμβει θετικά ως προς το χρέος ενώ κάποιοι σκληροπυρηνικοί του Τραμπ δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι ακόμη και χρεοκοπία της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη, η οποία, εκτιμούν, ότι μπορεί να ευνοήσει την αμερικανική οικονομία... υπό προϋποθέσεις.
Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δηλαδή στριμωγμένη στη γωνία, είναι το γεγονός ότι στην κοινή συνέντευξη τύπου Ομπάμα – Μέρκελ η λέξη «Ελλάδα» δεν ακούστηκε καθόλου. Προφανώς είχε συμφωνηθεί να μη γίνουν ερωτήσεις για το θέμα, κάτι που ουσιαστικά τινάζει στον αέρα την υπέρμετρη αισιοδοξία του Μαξίμου.
Το πιο σοβαρό από τα μηνύματα που έφερε ο «αγγελιαφόρος» Μπαράκ Ομπάμα, αφορά στα εθνικά θέματα. Πληροφορίες λένε ότι σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο αμερικανός πρόεδρος είπε στον Τσίπρα ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί πλέον πιο σημαντική εταίρο την Τουρκία. Ότι ο Τραμπ θα δημιουργήσει σε όλο τον κόσμο «χωροφύλακες» και για το ρόλο αυτό στη Μεσόγειο προορίζει την Τουρκία του Ερντογάν. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τραμπ είναι ο Σουλτάνος ο οποίος έχει κάκιστες σχέσεις με τον Ομπάμα.
Αλλά και στο θέμα του Κυπριακού λένε κάποιες πληροφορίες ότι και πάλι η νέα αμερικανική κυβέρνηση «φλερτάρει» με τις τουρκοκυπριακές θέσεις και θα επιζητήσει λύση η οποία όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαπτική για τα ελληνοκυπριακά συμφέροντα.
Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι χθες ήρθε στην Αθήνα ο Αναστασιάδης για να ενημερώσει, αν και κάποιες πηγές έλεγαν ότι επεδίωξε συνάντηση με τον Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
Φαίνεται ότι ο Ομπάμα, πέρα από τα χαμόγελα, τα θερμά λόγια και τους ύμνους έφερε και πολύ κακά μαντάτα. Και γι' αυτό ο Τσίπρας δεν μιλιόταν. Διότι είχε καταλάβει ότι ο φίλος του Μπαράκ απλά του έφερε την πολιτική του καταδίκη. Τον τέλειωσε με ένα τεράστιο χαμόγελο.
http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ta-maura-mantata-tou-ompama-kai-i-dusthumia-tou-tsipra/2.111910

Δεν υπάρχουν σχόλια: