Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Είμαστε πια, στον δεύτερο καφέ… Πάντα ελληνικό, και πάντα στην υγειά σας βέβαια! Καλημέρα σας λοιπόν, και κοπιάστε, και καλό μεσημέρι! (σας έχω μαζεύει και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις)

Αυτοί ήταν οι λεγόμενοι «εσχατόγηροι» γονείς της Παναγίτσας; Σαν νέοι –κοτσονάτοι, μου φαίνονται. Άρα οι άνθρωποι, την γέννησαν κανονικά, φυσιολογικά, αφού βέβαια θα προηγήθηκε το ανάλογο ηδονικό σεξ… Και όχι με θαύμα, και μη ηδονική επαφή, όπως μας λένε οι παραμυθατζήδες της Εκκλησίας... Και μετά, τριών ετών, την πέταξαν να είναι ως τρόφιμος –έγκλειστη, υπό προστασία των παπάδων στο ναό, για εννέα χρόνια… Μέχρι δηλαδή που η ανήλικη έμεινε έγκυος, και οι παπάδες του ναού την πάσαραν στον Ιωσήφ! Αυτή είναι λοιπόν η εορτή των «Εισοδίων», αυτή που μας οδηγεί μέχρι τον Ευαγγελισμό… Δηλαδή, μέχρι τον «κρίνο της γονιμοποίησης», και το «περιστέρι», όπως τα βλέπουμε να περιγράφονται αγιογραφικά στην παπική εικόνα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.


Η μικρή εικόνα, κάτω χαμηλά, είναι το… «δείγμα δωρεάν»;


Αυτά (ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ) αναφέρονται στο πρωτοευαγγέλιο του αδελφόθεου Ιακώβου. Αυτό, είναι ψευδεπίγραφο, δηλ. δεν το έγραψε ο Ιάκωβος, αλλά κάποιος άλλος και έβαλε ως συγγραφέα τον Ιάκωβο. Δεν εντάσσεται στα Κανονικά βιβλία της Κ.Δ.


Απολογητικό κήρυγμα, για τα άμφια, κλπ. Τάδε, λέγει: «Όχι! Δεν είναι ο… “Τραμπάκουλας”, ο κάθε Δεσπότης, αγαπητοί μου! Δεν είναι ο… “και συ ρε Μήτρο, Μητροπολίτης;”! Δεν είναι ο… “εγώ βοσκούσα τα πρόβατα εδώ επαραπέρα, και ξαφνικά βλέπω το τέρας, Αμάν”! Διότι δεν είναι και κανονικό τέρας (“ούτε βόας, ούτε κροταλίας”) αυτό το πλάσμα, με τον άγιο Γεώργιο, αλλά είναι το εκπαιδευμένο “φιδάκι ο Διαμαντής”, κάπως μεγεθυμένο. Ο Επίσκοπος δε, είναι ο πραγματικός ποιμένας! Εγώ, ως τέτοιος τσοπάνος είμαι ντυμένος. Με την γκλίτσα μου, και την ιερή “κάπα” του πνευματικού βοσκού, με την “καπότα” μου, όπως την έλεγαν παλιά! Αυτά!»


Μήπως σας πιάσανε μαλάκες; Και δεν εννοώ τα σχετικά με τη θητεία σας στο στρατό, διότι σήμερα γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις… Εννοώ κυρίως, τα σχετικά με την θρησκευτική εορτή των Εισοδίων, που γιορτάζουμε σήμερα. Αν λοιπόν σας πιάσανε και σε αυτό μαλάκες, τότε σίγουρα θα πρέπει να γιορτάζετε, και, σήμερα! Χρόνια πολλά!


Ακόμα λοιπόν και αυτός ο επίσκοπος Φλώρινας, ο μακαρίτης Αυγουστίνος Καντιώτης, πίστευε κι αυτός στον γνωστό μύθο ότι η Παναγία ήταν (με τα «Εισόδια») έγκλειστη στο ναό, από μωρό;


Απορίας άξιον: Πόσο άραγε να έχει πάει το μαλλί, γι αυτό το κάλυμμα, το αργυρό ή χρυσό πουκάμισο της εικόνας;


Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Κοπιάστε! (Και μαζί με το καφεδάκι -σήμερα, σας προσφέρουμε –παραθέτουμε, επίκαιρες πληροφορίες. Στο μπλογκ μας, το «χαίρετε». Σχετικά, με τη σημερινή εορτή.)


Αν λοιπόν μπορεί να λέγεται και «Πρεσβυτέρα», η γυναίκα του ρασοφόρου που έχει τον ιερατικό βαθμό του πρεσβύτερου… η γυναίκα του ιερέα δηλαδή, θα μπορούσε τότε ακόμα και να λέγεται και… «Ιέρεια»! η γυναίκα του πάτερ δηλαδή, να λέγεται ακόμα και… «Πατρώνα»… Και κατ΄ επέκτασην… Η γυναίκα του Δημάρχου να λέγεται και «Δημαρχέσα»… κλπ, κλπ!


Περί «Εισοδίων της Θεοτόκου»: Δηλαδή; Η Παναγία ήταν έγκλειστη και τρόφιμος του ναού, από μωρό; Ένα παρθένο ανήλικο κοριτσάκι ανάμεσα σε παπάδες; Ακόμα και τη στιγμή που έμεινε έγκυος στον Ιησού; Και μετά, αυτοί οι ίδιοι οι παπάδες την φόρτωσαν –την μικρή Μαρία, στον αγαθιάρη τον Ιωσήφ;


Τι ρόλο βαράει και εδώ, αυτό το περιστέρι; Κατεβάζει μήπως, το άγιο φως στον τάφο του Χριστού;


Μια πολύ σοκαριστική αποκάλυψη: Ο Άγιος Γεώργιος, ήταν τελικά ένα πολύ όμορφο μελαχρινό κορίτσι με μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια… Πολύ ζόρικο δε, και που δεν του άρεσαν τα αγόρια, αλλά γενικά όλα τα άλλα όμορφα κορίτσια! Οπότε, όταν μια μέρα έμαθε ότι κάποιος άντρας διεκδικούσε την πιο κολλητή του, την πριγκίπισσα -ερωμένη -φιλενάδα του… Τότε… (δες την φωτο)


Σαν σήμερα… (έγραφα: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015) «Αναρωτιέται κανείς: Πότε γιορτάζουν όλα τα στρατά;»


Σήμερα, έχω την εξαιρετική τιμή, να συνομιλώ με μια σέξι κυρία (όπως αυτή αυτό-αποκαλύπτεται στις φωτο –άλμπουμ, του λογαριασμού της στο facebook). Την θεούσα χρήστη του διαδικτύου, την κ. «Ναταλια Μανου». Την φίλη και φανατική οπαδό, του κοινού μας φίλου, του χρήση «πατήρ Ιωάννης».


Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε...


1. η χρήστης «Κατερίνα Μακρακη», παπαδιά… και 2. ο χρήστης «Πατήρ Αντώνιος» (σύζυγος της): Είναι φίλοι μου στο facebook, και τα λέμε…


Με ύφος, και με βλέμμα… γλαρό!


Αντίπραξη -με σόου τύπου Σάκη Ρουβά, κάνει η Εκκλησία μας… Και κατασκευάζει ιστορίες με τέτοιους αγίους… Και τους αγιογραφεί ανάλογα… Ώστε με τέτοιες εικόνες αγκαλιά… Να μπορούν να έρχονται -ακόμα και σε οργασμό, κάποιες ονειροπόλες μοναχές, ή και άλλες στερημένες θεούσες…


Μιλάμε, για πολύ ακριβά -«αντρικά», γούστα: Ρόμπες πολυτελείας, για πολύ ειδικές τσάρκες…


Καρναβάλι!


Χριστιανικά …Totem!


Αγία Αικατερίνη: Τι πουλί είναι αυτό; Γιατί φοράει στέμμα;


Το παιχνίδι μας σήμερα -καλά μου παιδιά, θα είναι το… «Πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί.»!.. Θα διεξαχθεί δε (δια σχετικών ευχών), με την υψηλή προστασία, αυτού τούτου του… «Παντοκράτορα»... Ο οποίος έτσι, θα είναι μεν αόρατα μαζί μας… Αλλά θα συμμετέχει κιόλας, με τον τρόπο του –εκτός συναγωνισμού –βέβαια… Και που προβλέπεται να το παίζει -χαριτωμένα και μόνιμα, μόνο… «ψαλίδι»! (σχετική φωτο)


Εγκόλπιο, ορθόδοξου Μητροπολίτη Κεντρικής Αφρικής (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), με χαρακτηριστική αγιογραφία, την συμβολική τοπική εικόνα… Της Αναστάσεως, του… ηρωικού Πο-κο-πί-κο!


Τι γίνεται, ρε! Ανάγλυφη και η εικόνα της «Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης»; Όπως δηλαδή και εκείνο το άλλο το έκτρωμα με τον Αρχάγγελο στον Μανταμάδο της Λέσβου;


Ο χρήστης «Efthimios Bairaktaridis», ενημέρωσε τη φωτογραφία του εξωφύλλου του, στο προφίλ του, στο facebook… Και έτσι, μας γνωστοποίησε ότι ο Χριστός -ως «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ», στην εικόνα του αυτή… Δεν ευλογεί, όπως σε όλες τις άλλες εικόνες του -με εκείνο το «δάχτυλο», το γνωστό)… Εδώ, δεν ευλογεί καθόλου! Αλλά με το δεξί του χέρι, μοιάζει σαν κάτι να… ΚΡΑΤΑΕΙ. (σ.σ.. το πέτο του;)


Ο χρήστης, Αλέξανδρος Κρητικός, κοινοποίησε… (Προσοχή - προσοχή: Αυστηρώς ακατάλληλο, για όσους πάνε –στα τέσσερα, στην Παναγία της Τήνου!)


Διαβάζω: «-Θάβματα? Θάβματα?» «-Αινωείτε!» «-Ναγδιαδόσουμαι!» «-Γιδιαδώστε!» «-Γιδιαδίνουμε!»


Διαβάζω σε διαφημιστική πινακίδα εμπορικού καταστήματος, εδώ σε κεντρικό δρόμο -κοντά στην ενορία μου: «Επειδή η μόδα είναι θρησκεία ...προσκυνήστε!»


Καλημέρα, κοπιάστε! (και οι τίτλοι –τα λινκ, από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, στο «χαίρετε», είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: