Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τελειώνει και αυτός ο μήνας… Δεκέμβριος, από μεθαύριο… Αύριο δε, γιορτάζει και ο Άγιος Αντρέας… Και «το κρύο αντρειεύει», έλεγαν οι παλιοί! Τώρα, να πούμε καληνύχτα… (σας έχω δε, και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις)

ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ. ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Τι έφαγαν πριν κοινωνήσουν; Αρνάκι του γάλακτος;

Η έξης λένε, είναι δεύτερη φύση! Γι αυτό, προσοχή, στον σχετικό εθισμό! Μην παρασυρθείτε από την δύναμη της συνήθειας, και προσέλθετε ΚΑΙ εδώ… Για να λιβανίσετε, να ανάψετε κεριά και λαμπάδες, να προσκυνήσετε στα τέσσερα, και να ασπαστείτε περιπαθώς, και αυτά τα είδωλα! Ανοίξτε λοιπόν, πιο καλά τα όμορφα μάτια σας… Και δείτε, ότι είναι μια απλή βιτρίνα καταστήματος… Δεν είναι καμιά θαυματουργή εικόνα, με τάματα!

Εδώ, Ψυχιατρείο Λαμίας… Φέρνουν τον Κώστα…

Σήμερα, συζητώ με την κυπρία φίλη μου, στο facebook, την αξιοσέβαστη κ. Katerina Hadjiphani.

Ιδού πώς η ερμηνεύτρια του λαϊκού τραγουδιού κ. Κατερίνα Κούκα, άδει καλλικέλαδα, με σκοπό του κ. Χρήστου Νικολόπουλου, και περιγράφει με τον σχετικό στίχο του κ. Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, όλα τα χαρακτηριστικά του αληθινού αγγέλου… Δεν φτάνει λέει, να τα χεις σχεδόν όλα… Δηλαδή και τα γαλάζια μάτια, και τα ξανθιά μαλλιά…. Αν σου λείπουν τα φτερά, τότε Άγγελος δεν είσαι!

Μια μεγάλη ιστορική πορεία… Από τα Εισόδια, στα Χριστούγεννα… Μια πολύ μακράς πνευματικότητας, διαδρομή… Μικρής ωστόσο –χρονικά- απόστασης: Δυο τσιγάρα δρόμος, μόνο! Χρόνος, ίσα – ίσα, για να προλάβουμε να στολίσουμε το Δέντρο με μπαλίτσες… Τσίμα – τσίμα, για να κρεμάσουμε και τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, στην βεράντα και στον κήπο! (Χριστούγεννα είπαμε! Όχι… Πινοκιούγεννα! Εντάξει;)

Πωλείται, έτσι κομπλέ, όπως είναι; Αν ναι, τότε «πόσο να πάει το μαλλί», άραγε; Εσείς, για πόσο την εκτιμάτε;

«Φτωχαδάκια και λεφτάδες!»… Εδώ, η πρώτη περίπτωση: Δυο φιλαράκια, ταλαίπωροι βιοπαλαιστές… Κατάκοποι –δεν τους βαστούν πια τα πόδια τους, μετά από δυο και τρεις χαμαλοδουλειές, όλη μέρα… Περιμένουν πια το τρόλεϊ, για γυρίσουν επιτέλους στη φτωχική τους την καμαρούλα, και να ξεκουράσουν λίγο το μαρτυρικό κορμάκι τους!..

Καλημέρα σας! Καλή εβδομάδα! Κοπιάστε! (Περάστε και στο φτωχικό μας… Σας έχω μαζεύει και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις…)

Στο καρναβάλι, της δημόσιας ομάδας «Αγία Παρασκευή»!

Καλημέρα σας! Καλή εβδομάδα! Κοπιάστε! (Περάστε και στο φτωχικό μας… Σας έχω μαζεύει και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: