Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Καλημέρα σας! Καλή εβδομάδα! Κοπιάστε! (Περάστε και στο φτωχικό μας… Σας έχω μαζεύει και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις…)

Διαβάζω: «Ξέρετε σε ποιο, πιο κατάλληλο πρόσωπο αγίου ή αγίας (συμβεβλημένο – ειδικό, με πατέντα), πρέπει αποκλειστικά να προσευχόσαστε για βοήθεια;»


Καληνύχτα!


Συνειρμικά, από την Εικόνα του παπικού Ευαγγελισμού… Αυτή, με τον λεγόμενο «γονιμοποιό κρίνο», του αρχάγγελου… Ερώτηση: Υπάρχει μήπως και μια άλλη -πιο σύγχρονη παραλλαγή της… Όπως π.χ. με το να υπερίπταται (αντί για το περιστέρι των Θεοφανίων, -σαν αυτό του κ. Τσίπρα), ένα κάτασπρο… drone???


Το facebook μού θυμίζει, τι δημοσίευσα - σαν σήμερα… Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011. (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ;)


Κάποιο αριστούργημα Άπω-Ανατολικής όπερας (κινεζικής), ένα διδακτικό παραμύθι με αυτοκράτορες και παλάτια, προβάλλεται αποσπασματικά στο κανάλι της Βουλής...


Τη μούμια (The Mummy), μια περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 1999, πρόβαλε χθες το βράδυ στις 10, η τηλεόραση του ΣΤΑΡ.


Το facebook, μου θυμίζει τι δημοσίευσα, πέρσι (Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015), σαν σήμερα…


Όλα τα σχετικά, με το πώς η Κατερίνα γνώρισε τον Χριστό, με τη μεσολάβηση ενός σοφού Ασκητή… Πώς, με την προτροπή της Παναγίας πλέχτηκε το ειδύλλιο… Και πώς τελικά Εκείνος, της έδωσε και το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους.


Αρχάγγελος Μιχαήλ: Ο πρώτος και αυθεντικός σούπερ «Iron Man» και σούπερ «Terminator»!..


Η όμορφη φίλη μου, στο facebook, η Φανή Καλαμάρη –αγιογράφος, φτιάχνει και όμορφες εικόνες. Εδώ, έφτιαξε και την αγία Άννα, με την μικρή Παναγία στην αγκαλιά της. Βέβαια, η αγία Άννα δεν φαίνεται τόσο εσχατόγρια (70ρα +3), όσο ήταν όταν γέννησε την Παναγία. Φαίνεται κάπως νεότερη (σαν πρόωρα συνταξιοδοτημένη, να πούμε). Επίσης και η Παναγία δεν φαίνεται τόσο μικρή –τριών ετών, όσο ήταν όταν την μπαγλάρωσαν στο ναό. Μοιάζει με δεσποινιδούλα! Κρατάει μάλιστα και ένα κλαρί με λουλούδια –κρινάκια υποθέτω! Αυτό θα πει τέχνη!


Δημοσιεύσαμε – σαν σήμερα (Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015), το θέμα μας: «Τι τραβάνε (;) κι αυτοί οι παπάδες!»


Αγιογραφική, συζήτηση – Θέματα: 1. Ο Χριστός, ως Πρωτότοκος, και 2. Οι νομιζόμενοι, αδελφοί του.


Μια εξαιρετική τιμή, για ένα φτωχό κορίτσι. (Συνέβη κάποτε, στην ιερή Γη των ινδιάνων): 1. Πέρασε πρώτη και καλύτερη και μοναδική, στην επιλογή των γκουρού του άβατου ιερού, όταν ήταν ακόμα τριών ετών. 2. Έμεινε για δώδεκα χρόνια, ως εσώκλειστη –έγκλειστη, αποκλειστική, θαμμένη ζωντανή –ουσιαστικά, στα άγια των αγίων… Εκεί όπου μόνον ο Μάγος της φυλής μπορούσε να μπαίνει και μάλιστα μόνο μια φορά, χρόνο! 3. Στα δεκαπέντε της χρόνια, το Τοτέμ, το μεγάλο πνεύμα, ένα σκαλιστό περιστέρι, την έχρισε Αρχηγό της φυλής, με έναν κρίνο, αντί για άλλο μαγικό ραβδί! 4. Και τότε αυτή, έλαβε το σκήπτρο της εξουσίας στο αριστερό χέρι της, ενώ το δεξί ήταν ελεύθερο για να απευθύνει στον λαό της, το… «Σαλούτε!». 5. Και φυσικά –το κυριότερο, σε επίσημη τελετή, φόρεσε στο κεφάλι της –αντί για στέμμα, όλα εκείνα τα ινδιάνικα φτερά που αρμόζουν για την περίπτωση.


«Ο Ιστός, της Αράχνης»: Εικόνα και video… (Από την κατανυκτική υμνολογία της Εκκλησίας μας.)


Χαλκώματα, γανώματα, κλπ, καλλιτεχνικές εργασίες…


Όσες πιστές, προσέλθετε!


Χωρίς τέλος, οι αισχρές βλασφημίες… Οι παπικές αγιογραφικές αυθαιρεσίες… Αυτές, με την Παναγία και τον κρίνο… Τώρα, την παρουσιάζουν και σαν παιδούλα -τρίχρονη τάχα, στην «Είσοδο» της στο Ναό… Στην πρώτη της δηλαδή συνέντευξη («Casting», εποχής), στους παπάδες… Σαν υποψήφια, για τον εκεί εγκλεισμό της (τσάμπα φαγητό και ύπνος –εσώκλειστη, μέχρι να γίνει εννέα ετών). Την δείχνουν λοιπόν, να κρατά και εκείνον τον διαβόητο κρίνο, τον λεγόμενο κρίνο… «της γονιμοποίησης»! Αυτόν, που συμβολικά απαλλάσσει τους παπάδες αυτούς, από την ενοχή για αποπλάνηση ανήλικης, και κατάσταση αυτής, σε αθέλητη και πρόωρη εγκυμοσύνη.


Θαύμα! Ένας χίπης, καθρεφτίζεται στα ρηχά νερά, στα Μάταλλα της Κρήτης!


Το έχουμε ξαναπεί, ότι το «ράδιο αρβύλα» διαβάζει το ιστολόγιο μου, το «χαίρετε», (όπως κάνουν άλλωστε και άλλα διεθνή σατιρικά τηλεοπτικά δίκτυα). Έτσι, αυτό το πιο χαρακτηριστικό που εμείς γράψαμε στις 16 Νοεμβρίου 2016, σχετικά με την συνάντηση Ομπάμα -Τσίπρα, ο Αντώνης Κανάκης που με την παρέα του επέστρεψαν δυναμικά από προχθές το βράδυ (21 Νοεμβρίου 2016), το περιέλαβε στο σατιρικό του βίντεο, με τίτλο: «Κανάκης - Σερβετάς: Η παρωδία της συνάντησης Τσίπρα-Ομπάμα.»


Μια πολύ επίκαιρη πρόταση: Δυο δώρα πολύτιμα… Με αξία όχι μόνο χρηματική, αλλά και συναισθηματική… Και κυρίως, πολύ πνευματικά –χριστιανικά δώρα: 1. Μια καρδούλα –Παναγία (για κανονικές παπαδιές, για θεούσες σιγανο-παπαδιές, και όχι μόνο), και 2. Ένας σταυρός, με στέμμα και διαμάντια (για τον παπά της ενορίας σας, τον Μητροπολίτη σας, κλπ)!


Διαφήμιση για αγορά επίκαιρου δώρου, με διπλό συμβολισμό: Δώρο… «δύο σε ένα»! Και σινιέ κασκόλ -για το κρύο (έρχονται χιόνια), αλλά, και, φυλακτό μαζί (έχει τον σταυρό στο κέντρο). Το πλασάρει, ένα όμορφο κορίτσι. Εσείς λοιπόν, θα μείνετε αδιάφοροι και ασυγκίνητοι; Τότε: «άλαλα τα χείλη σας», και παγωμένα… μπλε -μαρέν! Χα!


Παπαδαριό: Έχει ξεφύγει τελείως! Κατάντησε κοινή κρεμάστρα, το προσκύνημα με την μεγάλη εικόνα του Χριστού! (σήμερα κρεμάει άμφια, αύριο εσώρουχα, μεθαύριο κάλτσες και παπούτσια!)


Σημερινά σχόλια, σε μια -σαν σήμερα (23 Νοεμβρίου 2014) ανάρτηση μου -στο facebook, (κάποιος φίλος το ανακάλυψε, πριν λίγο και το σχολίασε), και που είχε σαν κύριο θέμα το εξοχικό του γ. Παΐσιου.


Σε λίγο ξημερώνει… Καλημέρα σας! Σας θυμίζω δε, ότι σαν σήμερα -Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, γράψαμε…


Μοντελάκι, η δικιά σου!


Σύντομα, στα περίπτερα όλης της χώρας: Μετά τα φυλακτά, με κλανιές μοναχών… Τώρα, και, προφυλαχτικά με ευχές των μοναχών! Σε πολλά χρώματα, για να επιλέξετε! Παρέχουν 100% ασφάλεια!


Πώς αγιογραφούσαν αρχικά, την Παναγία; 1. Πάντως, όχι έτσι –τόσο κοσμική (φωτο) 2. Αλλά ούτε και σαν τσιγγάνα - τουρκογύφτισσα, όπως κάνουν σήμερα… (δες σχετική αρχαία αγιογραφία)


Η ελληνική κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Το Καφέ, της Χαράς», είναι πολλές φορές, και... θρησκευτικού περιεχομένου!!!..


Το επάνω κάλυμμα -το κόκκινο σκούρο, είναι η μαντήλα; Και το άσπρο, από κάτω, τι είναι;


Είμαστε πια, στον δεύτερο καφέ… Πάντα ελληνικό, και πάντα στην υγειά σας βέβαια! Καλημέρα σας λοιπόν, και κοπιάστε, και καλό μεσημέρι! (σας έχω μαζεύει και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: