Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Καλημέρα σας! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο «χαίρετε», είναι…)

Ο Ελληνο-Ταλιμπάν, ο χρυσαυγίτης (;), ο χριστιανο-φασίστας, έγραψε… Ο Kwnstantinos Tsoukalas, απάντησε…


Ποια είναι αυτή η όμορφη κοπέλα με τα φτερά;


Τοιούτοι οι Αρχιμανδρίτες και οι Μητροπολίτες μας… Τοιούτοι, ΚΑΙ, οι επιστήθιοι σταυροί τους!..


Διαβάζω: «Για αυτά τα Ελληνόπουλα που παρέλασαν με την Μαντήλα δεν έγραψε …Κανείς!» (veteranos. gr)


«Όλα σκατά», στην τοπική, στην ιερωνυμική μας Εκκλησία! (μια ετικέτα του ιστολογίου «χαίρετε»)


Ανερμήνευτο, εξακολουθεί να παραμένει… Τόσο θεολογικά, όσο και αγιογραφικά… 1. Το πώς ο Χριστός κατέβηκε αρχικά –κόσμια ενδεδυμένος στον Άδη, όπου και έσωσε Αδάμ και Εύα και λοιπούς… Και 2. πώς εμφανίζεται μετά τρεις μέρες να ανασταίνεται… Εμφανίζεται περιπαικτικά από τους αγιογράφους, να μοιάζει σαν τον μοιχό Χάρη Ζάβαλο (Λάμπρο Κωνσταντάρα) στη «βίλα των οργιών»… Σχεδόν ξεβράκωτος δηλαδή, ημίγυμνος, με ένα σεντόνι ασύμμετρα ριγμένο επάνω του… Και να κρατά και μια… ομπρελίτσα… εεε, μια σημαιούλα ήθελα να πω!


Ο Άγιος Γεώργιος, σε δυο φάσεις, σε δυο χαρακτηριστικές του πόζες. 1. Στην πρώτη αγιογραφία, έχει παγώσει η εικόνα της εκτέλεσης του δράκου, και ο Άγιος έχει καρφωμένο το βλέμμα του πέρα στο κενό, αναμένοντας την εμφάνιση της βασιλοπούλας που θα σώσει… 2. Στην δεύτερη αγιογραφία, άμα τη εμφανίσει της γκόμενας, ο Άγιος –το παλληκαράκι, ο Ζωρό, ο Μικρός αυτός Ήρως, σκύβει και κοιτά επιτέλους τον δράκο, και τον σκοτώνει -ατάκα και επί τόπου.


Παπάδες, ενημερώνουν το προφίλ τους, με… τοτέμ «χριστιανικά»!..


Δεν μας ξενίζει πια, το παντελόνι στις χριστιανές μαθήτριες… Σκίζουμε όμως τα ρούχα μας, για την μαντήλα στις μουσουλμάνες που παρελαύνουν στις μαθητικές παρελάσεις μας!


Είδηση, που προκαλεί ρίγη ιερής συγκίνησης, και εθνικής υπερηφάνειας… Συναισθήματα, που καμία αριστούχα μουσουλμάνα μαθήτρια, σημαιοφόρος της παρέλασης, δεν καταλαβαίνει! Διαβάζω σήμερα: Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, μετέφερε την ιερή παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνος στο Βατοπαίδι!!! (σχετικές ετικέτες ιστολογίου: «εκκλησία θεατρική», «εκκλησία μαλακισμένη», «εκκλησία του κώλου».)


ΔΙΑΒΑΖΩ: Οι φασίστες που αρνούνται στην μαθήτρια να φέρει την σημαία επειδή είναι μουσουλμάνα προσβάλλουν, εκτός απ' αυτήν, και την μνήμη αυτών των πεσόντων συμπολιτών μας!


Τι φοράει η Παναγία; Μια μπέρτα ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη, που χοροστατεί επίσημα σε κάποιο μεγάλο πανηγύρι;


Όταν αγιογραφούμε την Παναγία 1.ένθρονη, 2.με φωτοστέφανο και 3.εστεμμένη… Από ποια παλαιότερη του χριστιανισμού θρησκεία τα έχουμε αντιγράψει όλα αυτά;


Ο χρήστης, πατήρ Ioannis Tsakos, διαφημίζει σήμερα -στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ότι γιορτάζει το… Halloween!!!..


Ευσεβείς πόθοι –παπάδων, και όχι μόνο… «Εικόνες από το μέλλον», λένε: Θέλουν δηλαδή να γίνουν, ακόμα και καθαρές στο πρόσωπο και στην ψυχή (σήμερα στην Ελλάδα) μουσουλμάνες πρόσφυγες… Να γίνουν αύριο, σαν τα χριστιανικά σκατένια μούτρα μας!


Καλημέρα, καλό μήνα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: