Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Καλημέρα, κοπιάστε! (και οι τίτλοι –τα λινκ, από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, στο «χαίρετε», είναι…)

5 + 2 = 7


«Απόστρεψον τους οφθαλμούς μου, του μή ιδείν ματαιότητα!»


Σε εμάς βέβαια, πέρασε αθόρυβα αυτή η ξένη, η περίεργη γιορτή, αυτό το λεγόμενο Halloween. Σαν Έλληνες όμως και ορθόδοξοι χριστιανοί, ετοιμαζόμαστε πια για τα καλά, για τα Χριστούγεννα… Δέντρο, φωτάκια, κλπ…


Σήμερα, συζητώ (για τους παπάδες και τα λείψανα), με τη φίλη μου την «Μπαρμπι Εγω γουσταρω» (την Βαρβάρα του Γιώργου).


Μόλις πέρασε η γιορτή του Μιχάλη, ήρθε αμέσως και η γιορτή του Πολυτεχνείου. (Αφιέρωμα, ανάρτησης: Τα δυο σχετικά ανάγλυφα.)


Παλιά –δοκιμασμένη τακτική… Προκαταρτική, ενός καλού οργασμού… Αυτός, την ξέρει καλά… Ως παλιά καραβάνα, άλλωστε… Και την προτείνει, ενθέρμως… Με αυτόν, τον χαρακτηριστικό του τρόπο -πάντα… Με μια συμβουλή του, στη νοηματική γλώσσα: «Δώσε, ΧΩΣΕ, και σώσε!»


Τα μοντελάκια της Ανάστασης…


Καλημέρα παιδάκια! Ξεκινάμε -όπως πάντα, ανάλαφρα την ημέρα μας… Σήμερα, με δυο… αγιογραφίες!.. (και με το τραγουδάκι: «αχ κουνελάκι –κουνελάκι, ξύλο που θα το φας…», στο κωλαράκι!)


Ο Αδάμ, με αφαλό; Δεν ήταν πρωτόπλαστος;


Σε ένα βίντεο… Οι καταπληκτικές φάσεις, της αγιογράφησης του πρόσωπου της Παναγίας. Ο καλλιτέχνης, ξεκινά με ένα σκίτσο στα περιγράμματα, με απλές γραμμές… Και μετά τα πινέλα, διαδέχονται το ένα το άλλο… Ολοκληρώνονται τα τρία σκέπαστρα της κεφαλής, το πορφυρό εσωτερικά (φακιόλι), το μπλε ανοιχτό ενδιάμεσα (μαντίλα) και το μελιτζανί το εξωτερικό (του μανδύα) διαδικασία που θέλει μεγάλη δεξιότητα και πολύ δουλειά. Ακoλουθεί το μακιγιάζ, η μάσκα ομορφιάς και το ρουζ, τα σμιχτά φρύδια, οι σκιές των ματιών και τα σακουλάκια από κάτω, το βάψιμο των χειλιών… Και η εικόνα πια –η ζωγραφική, ζωντανεύει σε ένα θαυμαστό αποτέλεσμα!


Γιατί σκίζει σαν τρελός το καλτσόν του ο Λοβέρδος, και τραβάει με μανία μια-μια τις όποιες τρίχες του, αναφερόμενος με ιερή αγανάκτηση στους κακούς τάχα τρόπους του πρωθυπουργού μας; Τι άλλο κακό δηλαδή έκανε ο κ. Τσίπρας και πρόσβαλε τόσο σοβαρά τον συνομιλητή του; Έξυνε μήπως με μανία… και τα παπάρια του, ενώ του μιλούσε απέναντι του, ο πρόεδρος Ομπάμα;


Το έχετε παρατήσει κι εσείς αυτό, πάτερ Παναγιωτη Καλλιωρα; Το ότι στις εικόνες -γενικά του παντοκράτορα -όπως αυτή του προφίλ σας… Είναι πολύ διαφορετικός ο σχηματισμός των δακτύλων του Χριστού… Σε αυτήν την χειρονομία της λεγόμενης ευλογίας; Η παλάμη είναι κάπως οριζόντια, και τα δάχτυλα πιο κλειστά και προς τα μέσα… Άραγε, τι θέλει να μας πει –συμβολικά, αυτή ακριβώς η διαφοροποίηση; Τι λέτε;


«Κόμικς», «κωλοδάχτυλο», και «Πάνος Καμμένος»: Τρεις εντελώς τυχαίες, αλλά και πολύ χαρακτηριστικές, από τις πολλές ετικέτες του ιστολογίου «χαίρετε».


Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο κοτσονάτος αυτός παππούλης… Δεν το βάζει κάτω που βγήκε στη σύνταξη… Άφησε μακριά μαλλιά (ή περούκα) και γένια εντυπωσιακά… Τα έχει βάψει μάλιστα με χρώμα μπλε- ελέκτρικ, λουλακί… Ρίχνει -άμα λάχει να πούμε, και κανένα κωλοδάχτυλο σε όποιον τον τσαντίζει, σε όποιον δεν πολυ-γουστάρει (δεν είναι ο Δίας να ρίχνει κεραυνούς), με την αβάντα μάλιστα κάποιου νεαρού συγγενή του -κληρονόμου προφανώς, που έχει για δεξί του χέρι… Έχει και ένα εκπαιδευμένο περιστέρι, που μπορεί να το ξαποστέλνει σε όποιον θέλει, για να τον… κουτσουλίσει! Χα! Όλα μπλε και κομπλέ! Αλα-μπλον και Σεμπλόν!


Ω, ρε πούστη μου, τι πράμα είναι πάλι και τούτο! Κάποιο ζώο θα χάθηκε, και έβαλαν τη φωτο του, μήπως το έχει βρει κανείς. Κακή φωτο, όμως. Να διαβάσουμε στο λουρί στο λαιμό το όνομα, μήπως και καταλάβουμε τουλάχιστον, περί τίνος είδους ζώο πρόκειται!


Ο «αγαθός» ιερέας Μιχαήλ Κωνστνατινίδης (παλιό ημερολόγιο – μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας), και η σέξι νουνά, Rafael Gulmetovs (με τη μισή θηλή από το ένα της βυζί, να έχει σκάσει μύτη). Μια από τις πολλές σκηνές με βυζιά, από το φωτογραφικό άλμπουμ του ιερωμένου –στον λογαριασμό του στο facebook, ενώ τελεί μυστήρια γάμου και βάφτισης! Βυζαντινά μυστήρια!


Αν νομίζετε ότι ο Λουκάς, ο ευαγγελιστής, ο γιατρός του αποστόλου Παύλου και συνοδοιπόρος του στις σκληρές κακουχίες, στις απίστευτες περιπέτειες και στους άγριους διωγμούς που είχαν, ήταν αυτό και μόνον αυτό, τότε κάνετε λάθος! Μάθετε λοιπόν, ότι ήταν ακόμα και ένας… πασάς στα Γιάννενα (φωτο) με θρόνο περίτεχνο, διακοσμημένο με κορίτσια αγγελικά –γυμνά βέβαια με τον αφαλό έξω, αλλά και λίγο ντροπαλά αφού σκέπαζαν με τα χέρια τα βυζιά τους… Ακόμα, πάνω στη βαρεμάρα, στην πλήξη του, είχε βρει ένα χόμπι, και προσλάβει και έναν Άγγελο ζωγράφο, που του μάθαινε πώς να ζωγραφίζει την Παναγία και τον μικρό Χριστό, πρόσωπα που τα είχε καθημερινά στο ατελιέ του, για μόνιμα μοντέλα του…


Στο απλό το ταβερνάκι του ουρανού (στα σύννεφα -δίπλα στο «βενζινάδικο», απέναντι από του «παραδείσου τα μπουζούκια»… Άναψαν ξαφνικά τα αίματα… Έτσι, στα καλά του καθουμένου, να πούμε! Φταίει βέβαια το μπόμπα οινο-Πνεύμα, νόθας ετικέτας «Η αγνή και αθώα Περιστερά»! Δυο θαμώνες, ένα γέρος και ένας νέος, άρχισαν πρώτοι να τσακώνονται μεταξύ τους! Με νοήματα βέβαια, όπως συνηθίζεται εκεί πάνω. Ο γέρος, μοιάζει να λέει στον νέο: «Να, ρε! Όρσε γαμπρέ κουφέτα! Πάρε τρία, για να έχεις!». Ο νέος, με ανάλογη χειρονομία, μοιάζει να του απαντά: «Φτύσε τα μπούτια σου, και τα άλλα –τα «τέτοια» σου, ρε γέρο, …και τη γριά σου, την εξέρω!». (πιο κάτω δυο πιο νηφάλιοι θαμώνες, η κυρά Μαρία και ο κυρ Γιάννης, σπεύδουν να τους καλμάρουν.)


Είδα στην υποδοχή του Ομπάμα -στο αεροδρόμιο, την πολεμική σημαία του αγίου Γεωργίου, και σε αυτή, απέδωσε τιμές ο αμερικανός, και ο δικός μας ο Πάνος Καμένος που τον συνόδευε! Την ελαφρά υπόκλιση δηλαδή με το κεφάλι. Και έμοιαζαν με γκέισες που υποκλίνονται στον κινεζικό δράκο! (Ποια παπαδο-πουτάνα της πολιτικής, είχε αυτήν την φαεινή ιδέα να αντικαταστήσει την ελληνική σημαία με αυτό το πράμα; Η ίδια που φέρνει το άγιο φως και τα κόκκαλα της αγίας Βαρβάρας;)


Η πίτα του αγίου Φανουρίου τι σκοπό έχει;


Πόσο βάρος, έχουν οι άγγελοι;


1. Λένε ότι αυτή η μεγάλη σατανική ενέργεια που εκπέμπει το βουδιστικό «όρος Θιβέτ» –στην Ασία, στην Άπω Ανατολή (ενέργεια που την αισθάνθηκε λέει και ο γέροντας Παΐσιος τότε, πετώντας προς Αυστραλία), είναι και η αίτια για τους τόσο μεγάλους σεισμούς –με τσουνάμι κλπ, στην ευρύτερη περιοχή… 2. Άραγε ο μεγαλύτερος σατανισμός, η ειδωλολατρία, η λειψανο-λατρεία, κλπ, που εκπέμπει το «άγιο βουνό» εδώ στην Ελλάδα –στην καθ’ ημάς Ανατολή, τι ακόμα μεγαλύτερο κακό μπορεί να μας φέρει; Σεισμό, λοιμό -λιμό, καταποντισμό, πυρηνικό όλεθρο, νέα τουρκοκρατία;


«Κύριον τoν Θεόν σου προσκυνήσεις καὶ αυτώ μόνω λατρεύσεις»


ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει σε συνέντευξή του: «Δύο αρχηγοί κράτους έχουν επισκεφθεί τη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ: το Άγιο Φως και η Αγία Βαρβάρα». Αναφερόμενος δε στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, είχε μιλήσει για εμπόριο.


Μια αγιογραφία, σωστή ουράνια Αποκάλυψη… Το πρώτο ταιριαστό –ερωτευμένο ζευγάρι, αγγέλων -αρχαγγέλων!!!... «Εκείνος», με το ακόντιο –αριστερά όπως τους κοιτάμε… Και «Εκείνη» με το λέλουδο -δεξιά»: Ευλογούνται από τον θεό -από αυτήν παρέα με τον γέρο, τον νέο και το περιστέρι… Είναι η στιγμή που το ζευγάρι παίρνει την εντολή, να «αυξηθεί και να πληθυνθεί, σαν την άμμο της θαλάσσης»… Αυτό που λέμε «καλούς απογόνους», και, στους γήινους τους γάμους!


Πιο μεγάλη γελιοποίηση, από αυτήν την «αγιογραφία», δεν ξανάγινε! Ο ευαγγελιστής Λουκάς, ως ζωγράφος… Και η Παναγία σαν μοντέλο, με τον Χριστό σαν μοντελάκι! Αίσχος, αχρείοι!


Χρωματικοί συμβολισμοί: Άσπρο το άλογο, άσπρα τα σύννεφα, και κόκκινη η μπέρτα, στην αγιογραφία του αγίου Γεωργίου… Αλλά όλα τα υπόλοιπα, είναι μπλε -γαλάζια, όπως… Η κορδέλα στα μαλλάκια του, τα ματάκια του, το φορεματάκι του (μπλούζα και μίνι φούστα). Ακόμα και ο δράκος (που μοιάζει με φίδι), είναι γαλάζιος… και βγαίνει από έναν μπλε ωκεανό! Καταλάβατε;


Πριν από λίγο, ο φίλος κ. «νικος καραχαλης», μας γνωστοποίησε ότι η Sheyda Senoglu (Λαβάλ -Καναδάς), παντρεμένη με τον Vasilios Karidogiannis, έγινε ορθόδοξη χριστιανή, και έλαβε το όνομα Αγάπη! (ερώτηση: Δεν βαφτίστηκε;)


Τι θα μπορέσεις να ασπαστείς, εδώ; Πού θα ασπαστείς, αυτήν την εικόνα;


Με εκκλησιαστικό βήμα, και με πανηγυρικό ρυθμό… Ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται περίτρανα αυτός ο θεσπέσιος ύμνος που λέει: «Να βάλλω τα μεταξωτά, και να φυσάει… Στα εργοστάσια μπροστά, και στα σκουπίδια πλάι… Να μπερδευτώ με τους εργάτες… Να πω τον πόνο μου στις γάτες… Και στη φουφού του καστανά: στάχτη να γίνεις Σατανά!»


Πόσο μακριά, την είχε τελικά, αυτός ο (κατά τα άλλα «ασώματος») Άγγελος; Πόση του την υπολόγισε σε μήκος και σκληρότητα, ο πατήρ Ιάκωβος Τσαλίκης… Ο γνωστός γέροντας της Εύβοιας… Αυτός που διαλαλούσε ότι αισθανόταν να του την ακουμπάει από πίσω, ο Άγγελος… Να τον στριμώχνει κανονικά, και να τον εμποδίζει (τον Ιάκωβο) να κινηθεί άνετα, μέσα στο ναό… Τόσο, που να τον αναγκάζει να του πει… «Με συγχωρείτε Άγιε Άγγελε. Μπορώ να περάσω;»


Στέφεται η δούλη του θεού Μαρία (επώνυμο: άγνωστο). Εις το όνομα του Γέρου (με το καλάμι), του Νέου (με το κωλοδάχτυλο), και του Περιστεριού (με το φωτοστέφανο). Αμήν!


Η νεολαία, του ιερού ναού αγίας Σοφίας Ψυχικού (αρχιεπισκοπή Αθηνών), καλείται να τρέξει, και να πάει να προσκυνήσει …χούφταλα!


Οι ειδικοί λοιπόν (και συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Πάτρας με έρευνα του), λένε ότι δεν στηρίζει η σκεπή τα δέντρα, αλλά τα δέντρα –σαν περιμετρικές –εντοιχισμένες κολόνες, στηρίζουν –αυτά, το εκκλησάκι.


Τσιγγάνα, τουρκογύφτισσα: Μια ολόκληρη ουρά από παγώνι, στο κεφάλι… Και γενικά… «φούστα κλαρωτή, και γαρίφαλο στ’ αυτί!»


Μόδα ρετρό: Αμφίεση –όμορφη, ανάλαφρη και πρακτική… Κατάλληλη, και για το κρύο που έρχεται…


Μια πρόχειρη ανάλυση, μιας πολύ σπουδαίας αγιογραφίας. Ο Χριστός και οι Πατέρες της Εκκλησίας: 1. Ο Χριστός, μασκαρεμένος σε μητροπολίτη. 2. Καθισμένος βέβαια σε θρόνο δεσποτικό. 3. Φοράει πάντα και αυτό το καθίκι –τη μίτρα στο κεφάλι. 4. Και οπωσδήποτε, ευλογεί «κανονικά», με το κωλοδάχτυλο, όπως όλοι οι παπάδες μας. 5. Είναι επίσης πλαισιωμένος με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, και έτσι -ως καρνάβαλος, μοιάζει κάπως και με «πειρατή της καραϊβικής». 6. Σαν παραστάτες τώρα –στο άρμα, στέκονται δεξιά και αριστερά του, όρθιοι βέβαια –από σεβασμό, και από δυο Πατέρες της Εκκλησίας. Αυτοί οι τέσσερεις, δεν ευλογούν! Έχουν -πάλι από σεβασμό και τιμής ένεκεν, παραχωρήσει –για την εικόνα αυτή, στον Χριστό την αποκλειστικότητα του κωλοδάχτυλου…


Εδώ το καλό, το «πάρτα όλα»! Λίγα βάζεις, λίγα παίρνεις. Πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις! Βάλτε τώρα που γυρίζει το σβουράκι!


Η… «Αστέρω»;


Σαν σήμερα… (πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια)


Και ενώ βλέπουμε παντού στις «ορθόδοξες» εικόνες… Ακόμα και τον Χριστό, μικρό ή μεγάλο, να ευλογεί αισχρά κι αυτός -με το «κωλοδάχτυλο», σαν μητροπολίτης… Βλέπουμε –αντίθετα, στις παπικές εικόνες (δες αυτήν εδώ) τον Χριστό να ευλογεί απλά με την παλάμη, όπως δηλαδή και ο πάπας των παπικών. Εδώ βέβαια η βλασφημία είναι ο κρίνος του γκαστρώματος, είναι και το περιστέρι που το παρουσιάζουν ως πανταχού παρόντα θεό, σαν το άγιο πνεύμα ενσαρκωμένο! Όπως ακριβώς έχουμε (και τις δυο αυτές βλασφημίες –κρίνο και περιστέρι), και στην τάχα «θαυματουργή», στην παπική εικόνα της «Μεγαλόχαρης» της Τήνου!


Το κήρυγμα της Κυριακής… Του ιστολογίου «χαίρετε» -βεβαίως, βεβαίως, το… Ανάγνωσμα: Σκέψεις, παρατηρήσεις και σχόλια (επτά συνολικά), εμπνευσμένα από έναν ύμνο, και μια εικόνα της Ανάστασης.


1. Άραγε, το άγιο πνεύμα –όπως κατά κόρον εικονίζεται, σε ποια ακριβώς τάξη, της οικογενείας αυτής –των περιστερόμορφων περιστερίδων, κατατάσσεται; (Η βίβλος μας λέει ότι έμοιαζε με κάποιο είδος περιστεριού. Ποιο λοιπόν να ήταν αυτό το είδος, αν δεν ήταν ακριβώς δεκοχτούρα;) 2. Και ποια ενδεχομένως είναι, και η ειδοποιός διαφορά του από εκείνο το περιστέρι του Νώε;


Έχουμε λοιπόν, δυο χαρακτηριστικούς τύπους σοβαρών βυζαντινών αγιογραφιών: 1. Αν είναι κάποια Αγία, τότε στην εικόνα της, φαίνεται να «ευλογεί» -σεμνά, με την παλάμη της… (σαν ένα απλό «γειαχαρντάν») …Ή φαίνεται –επίσης σεμνά, να κρατά μόνον έναν σταυρό, «ευλογίας» υποτίθεται -κι αυτός! 2. Αν όμως είναι κάποιος Άγιος (ή ο Χριστός, ή ο Πατέρας του), τότε χρειάζεται απαραίτητα το… «δάχτυλο»! Ένα σήμα, που παραπέμπει σε… σεξουαλική παρενόχληση! Σαν να υποδηλώνει δηλαδή -αυτή η «ευλογία», σα να υπονοεί, την σχετική αισχρή πράξη, αυτήν του γνωστού… «φυστικώματος»!


Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Ιωάννης Καρασακαλίδης: Έχει -όπως βλέπω, και άλλο προφίλ, στο facebook. (ΦΩΤΟ: Εδώ, σε μια πρόσφατη εκδρομή με το ευσεβέστατο ποίμνιο του. Στα πρόσωπα αυτά, να συμπεριλαμβάνονται άραγε, και τα σκυλιά -σκύλες για την ακρίβεια, οπαδοί του;)


Τρεις τυχαίες, εικόνες… Η γλώσσα, των… δαχτύλων!


Δράκοι, πάντα και παντού! Αυτή, δεν είναι «Ελληνορθόδοξη» Εκκλησία! Είναι… «Κινεζο-κινεζική», νέτα σκέτα!


Εκκλησία… τσου-τσου: Το πουλί, ρε πούστη! Σήμα κατατεθέν, αυτής της «Εκκλησίας», της ελληνορθόδοξης –να πούμε! Πουλί να είναι, και ό,τι να είναι! Έτσι, μετά το πανταχού παρών κωλοπερίστερο (τάχα «άγιο πνεύμα»), πανταχού παρών έχουμε και αυτό το τέρας, αυτό με τα δυο κεφάλια, τον λεγόμενο «δικέφαλο αετό»!


Κουζίνα, και Εκκλησία… (δυο τυχαίες φωτογραφίες)


Ήταν λοιπόν ένα τόσο μεγάλο μακρινάρι (σαν αυτό του Σταύρακα –στο θέατρο σκιών), αυτή η περίφημη «τίμια», ή «αγία» Ζώνη, της «σουπερ-αγίας» Μαρίας; (στην ανάρτηση, περιέχεται διάλογος σε σελίδα αρχιμανδρίτη)


Οδηγίες αρχιμανδρίτη, προς νεόνυμφους… (Για τα σχετικά, με την πρώτη νύχτα του γάμου;)


κάρβουνο;


Σήμερα, όπως και κάθε 11 Νοεμβρίου εκάστου έτους, γιορτάζει ο Άγιος Μηνάς «ο Εν Τω Κοτυαειω», ο Μεγαλομάρτυρας. Αγιογραφείται δε, πάνω σε άλογο κι αυτός, αλλά δεν σκοτώνει κάτι, όπως π.χ. ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, κλπ.


1. Λέγεται Ιωάννης Καρασακαλίδης, είναι Αρχιμανδρίτης, και είναι φίλος μου –από παλιά, στο facebook. 2. Το πρωί που άνοιξα τον υπολογιστή μου, και πίνοντας το καφεδάκι μου, είδα εκεί που μπαίνω για τα μέηλ, ένα δημοσίευμα εφημερίδας για τον πατέρα αυτόν (για μια καταδίκη του) και έβαλα το σχετικό λινκ στη σελίδα μου, ελπίζοντας ότι θα το δει ο ιερωμένος και θα απαντήσει. 3. Πράγματι αργότερα έκανε μια ανάρτηση στη δική του σελίδα, στην οποία ζητούσε την προσευχή των οπαδών του, διότι λέει τον κατηγορούν άδικα. Έκρινα τότε καλό –προς ενημέρωση όλων μας, να βάλω και εκεί –στα σχόλια, το σχετικό λινκ, για να ξέρουμε όλοι ποιο ακριβώς είναι το θέμα. (Έσπευσα μάλιστα να δημοσιεύσω το απολογητικό μήνυμα του πατρός Ιωάννη, και στη δική μου σελίδα, κάτω από το σχετικό λινκ της εφημερίδας γι αυτόν.) 4. Μια κυρία όμως –οπαδός του, με αποπήρε αμέσως –στη σελίδα του Αρχιμανδρίτη, και με ρώτησε τι είναι αυτό. Και εγώ έδωσα και τον σχετικό τίτλο: «Στην φυλακή –πρώην αρχιμανδρίτης, για ερωτικά σκάνδαλα». 5. Μετά έκλεισα τον υπολογιστή, και δεδομένης της καλοκαιρίας, πήγα μια μεγάλη βόλτα. Γύρισα τώρα –μετά το μεσημέρι, και τι να δω! Στη σελίδα του παπά, γινόταν -με την ανοχή του, ο μεγάλος χαμός! Αλλεπάλληλα σχόλια οργισμένων οπαδών του, …εναντίον μου! Να με κατασπαράξουν τα σκυλιά, οι σκύλες!


Δυο πολύ διάσημοι ταχυδακτυλουργοί… Εμφανίζονται εδώ εκτάκτως… Με τη μεγάλη τους στολή, φυσικά… Πάντα στο οικογενειακό τους το τσίρκο, αυτό με την μεγάλη ιστορική παράδοση της τέχνης τους, που κρατάει συνέχεια από πατέρα σε γιο… Σε ένα αγαπημένο τους σόου… Στο κόλπο με τα δάχτυλα… Αυτό, με το οποίο –με ένα «στακ», εμφανίζουν και εξαφανίζουν το γνωστό περιστέρι, που σαν τον Πέτρο -τον πελεκάνο της Μυκόνου, πάει κι αυτό παντού!.. (φωτο)


Ποιος λοιπόν γεννήθηκε φυσιολογικά, στη Βίβλο; Ούτε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, βέβαια! Αλλά και στην εικόνα αυτή, βλέπουμε την Παναγία να… φυτρώνει αντί να γεννιέται!


Τι σχέση λέτε ότι μπορεί να έχει το σκίτσο αυτό… Με τον Ταξιάρχη, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ… Αυτόν με το ανάγλυφο πρόσωπο… Εκεί πέρα, στο διάσημο προσκύνημα, στον Μανταμάδο της Λέσβου… Ε; (δείτε και τις επόμενες δυο φωτο)


Κοροϊδεύουν, τις ορθόδοξες εικόνες. Εδώ, έχουν ζωγραφίσει το Σάκη τον Ρουβά (κανονικά, με τη φουστίτσα του) σαν… Άγγελο τάχα με φτερά! Και τον δείχνουν ακόμα να έχει κρεμασμένη στο στήθος του, και μια άλλη εικόνα: Αυτήν την βλάσφημη –της Αγίας Τριάδας τάχα, με το θεό πατέρα σαν κωλόγερο, με το περιστέρι, κλπ! (Αίσχος!)


Μάθημα κατηχητικού -για προχωρημένους, στην ενορία μας: Τους δίνεται κάθε φορά και από μια ζωγραφιά αγίου, και πρέπει να την χρωματίσουν. Στο σημερινό μάθημα, εκτάκτως, δυο ζωγραφιές… 1. μια εικόνα με το γκομενάκι που έχει βγάλει βόλτα το κατοικίδιο της, ενώ ο Άγιος Γεώργιος κάνει νούμερα για να την εντυπωσιάσει και αυτήν και τα πεθερικά του πάνω στον πύργο που χαζεύουν τη σκηνή… και 2. Μια εικόνα του αγίου Δημητρίου- έτσι για συμπλήρωμα, για να μαλακιστούν, και με αυτήν!


Ένα από τα πιο πρόσφατα θαύματα της Αγίας Θεοδώρας της Βάστας: Μια ολόκληρη ομάδα προσκυνητών θρησκευτικού τουρισμού… Με αρχηγούς δυο παπάδες της ενορίας… Μπήκαν όλοι μαζί μέσα στο εκκλησάκι… Χώρεσαν όλοι κανονικά… Μαζί τους, και η πληθωρική κυρία –παπαδιά (;) στο κέντρο… Και δεν έγινε καμία ζημία στο ναό -όπως τον βλέπετε από πίσω τους… Και μετά, βγήκαν -πάλι όλοι μαζί (έτσι όπως φαίνονται στη φωτο), σώοι και αβλαβείς, και …ατσαλάκωτοι!


«ΑΝ ο Κύριος δεν οικοδομήσει οίκο, μάταια κοπιάζουν αυτοί που τον οικοδομούν• (Ψαλμός 127:1)»


«Ανώνυμος» επισκέπτης, σχολιαστής μας, μας είπε -με κείμενο και εικόνα...


Καλημέρα, κοπιάστε! (σ.σ. Προσφέρουμε, και τις τελευταίες αναρτήσεις του «χαίρετε»…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: