Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πιστεύετε κι εσείς, σε αυτήν την (μη χέσω) …«Ορθόδοξη» άποψη (του αγίου Δημητρίου, τάχα), για τις μαγικές ιδιότητες του καρκινογόνου και καπνογόνου κεριού –αυτού του βουδιστικής προέλευσης λατρευτικού στοιχείου, στις εκκλησιές μας; ΔΙΑΒΑΖΩ: «Όσο περισσότερο καίγονται οι λαμπάδες μπροστά από τις Εικόνες, τόσο περισσότερο καίγονται οι αμαρτίες εκείνου που με πίστη τις φέρνει. Όταν όμως τις αφαιρούν (οι νεωκόροι), TOTE και εκείνος ο οποίος τις φέρνει, χάνει τον μισθό του, και εκείνος που τις αφαιρεί θα έχει κόλαση στην ψυχή του.»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
27 Σεπτεμβρίου στις 8:18 μ.μ.

askitikon. eu
 

Γιατί δεν πρέπει να σβήνονται γρήγορα τα κεριά που ανάβουν στα μανουάλια οι Χριστιανοί στην Εκκλησία;
Μαθαίνουμε από τον Συναξαριστή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου (26/10), ότι υπήρχε κάποιος ονόματι Ονησιφόρος, στον τάφο του Αγίου, ο οποίος είχε την διακονία να ανάβει και να σβήνει τις λαμπάδες και τα κεριά που έφερναν οι Χριστιανοί μπροστά στην εικόνα του Αγίου, όταν πήγαιναν να προσκυνήσουν.
Εκείνος λοιπόν, βιαζόταν και τα έσβηνε πριν αυτά καούν επαρκώς. Μια νύκτα, φάνηκε σε αυτόν στον ύπνο του ο Άγιος και του είπε:

"Γνώριζε Ονησιφόρε, ότι αυτό που κάνεις δεν μου αρέσει. Γνώριζε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο και τον εαυτόν σου βλάπτεις, αλλά και εκείνους που φέρνουν τα κεριά και τις λαμπάδες.
Γιατί, όσο περισσότερο καίγονται οι λαμπάδες μπροστά από τις Εικόνες, τόσο περισσότερο καίγονται οι αμαρτίες εκείνου που με πίστη τις φέρνει. Όταν όμως τις αφαιρούν, και εκείνος ο οποίος τις φέρνει, χάνει τον μισθό του, και εκείνος που τις αφαιρεί θα έχει κόλαση στην ψυχή του."
https://www.facebook.com/AthanasiosMissos/posts/1379321425429891?pnref=story

O 45χρονος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός (κατά κόσμον Λεωνίδας Μισσός) της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
Διαβάζω:
Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος ( κατά κόσμον Λεωνίδας Missos) γεννήθηκε το 1972 στην Αμερική από οικογένεια ελληνικής καταγωγής. Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης (Αγγλία) και του Νόβι Σάντ (Σερβία).
Το 1991 μπήκε ώς δόκιμος σε μοναστήρι, στο νησί της Σύμης (Ελλάδα), όπου αργότερα έγινε μοναχός.
Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου ο μοναχός Αθανάσιος (Missos) στις 21 Νοεμβρίου του 2003 χειροτονήθηκε διάκονος και στις 25 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ιερέας. Σύντομα ο μοναχός Αθανάσιος, εστάλη στο μοναστήρι της Παναγίας στο νησί της Ρόδου με το αξίωμα του Αρχιμανδρίτη. Λίγο καιρό αργότερα μετατέθηκε στη θέση του ηγουμένου στον Πανορμίτη Σύμης.
http://aktines.blogspot.gr/2010/09/blog-post_3169.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: