Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ποιά είναι η πιο ασυγχώρητη αμαρτία;

- Μη χέσω, μέσα!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Άγιος Νεκτάριος, δημοσίευσε...
Διδαχές 
Αυτη Ειναι Η Πιο Ασυγχωρητη Αμαρτια 
Η πιο ασυγχώρητη αμαρτία ειναι ..προσβολή και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Ποιος βλαστημάει το άγιο πνεύμα;
http://xairete.blogspot.gr/2016/02/blog-post_98.html

Panagiotis Michalopoulos
ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Η πιο ασυγχώρητη αμαρτία ειναι ..προσβολή και βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος.»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Ποιος βλαστημάει το άγιο πνεύμα; Όλοι μας ξέρουμε ότι οι βλαστήμιες κατά των θείων περιορίζονται μόνο στα πρόσωπα του Χριστού ή της Παναγίας. Άντε και στο θεό, έτσι γενικά και αόριστα. Περιστασιακά δε, κατεβάζουν και κανένα καντήλι οι βλάσφημοι.
Για το άγιο πνεύμα, πού ακούσατε εσείς να το βλασφημούν;

Paulos Roussanidis
Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης
Το αγιο πνευμα δεν υβριζετε οπως ο χριστος και η μητηρ αυτου ... 
Το αγιο πνευμα το βρυζεις για παραδειγμα οταν απαρνεισαι το αγιο βαπτυσμα κυριος για το ι.μιστυριο του χρισματος ,οταν δεν δεχεσαι δηλ. 
Τα χαρισματα που σου δινει το αγ πνευμα κ.α...

Panagiotis Michalopoulos
Είδατε ποτέ κάποιον άνθρωπο να βγαίνει στο δρόμο και να λέει ότι αρνείται το μυστήριο του χρίσματος; Εγώ δεν είδα.
Και βέβαια το άγιο πνεύμα είναι πάντα παρών, και ενεργεί σε όλα τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας, δηλαδή και στα επτά.
Είναι επομένως παρών, και στα μυστήρια του βαπτίσματος και του γάμου, όπου οι έμποροι παπάδες μας, αυτοί του Μαμωνά –οι Σιμωνιακοί παπάδες μας, παίρνουν και τα τυχερά τους… Εκεί, όπου και ο ναός, εκτός από οίκος αισχρού και ανίερου εμπορίου, μετατρέπεται επίσης και σε ένα φτηνό μπουρδέλο… Σε έναν κανονικό οίκο ένοχης –ανοχής, εκ μέρους των ιδίων των παπάδων μας… Σε έναν κατάπτυστον «οίκον» -ιερόν χαμαιτυπείον, εξ αιτίας της επικρατούσας εκεί ξετσιπωσιάς, της γύμνιας των γυναικών που συμμετέχουν, είτε είναι καλεσμένες, είτε είναι η νουνά, είτε η κουμπάρα, είτε νύφη!
http://agios-nektarios.net/didaxes/afti-ine-i-pio-asigchoriti-amartia/?fb

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόσωπο του Θεού Πατέρα δεν το έχει δει κανείς -ούτε η Παναγία- παρά μόνον ο Υιός και το άγιον Πνεύμα, τα άλλα δυο πρόσωπα της αγίας Τριάδος. Επίσης και το πρόσωπο του αγίου Πνεύματος δεν το έχει δει ποτέ κανείς. Δεν είναι ούτε περιστέρι, ούτε πύρινη φλόγα, ούτε νεφέλη, ούτε τίποτε άλλο.
Από κει και πέρα, ο Υιός είπε, ότι θα φύγει και θα στείλει άλλον Παράκλητο, να διαφεντεύει τον Κόσμο. Και έστειλε το άγιον Πνεύμα. Επομένως κάθε ανυπακοή προς τον θείο νόμο, αποτελεί βλασφημία του αγίου Πνεύματος, που μετά την Πεντηκοστή διαφεντεύει τον κόσμο τούτο.

ΙΚ