Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Νίκος Φίλης, στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων και χωρισμού (σ.σ. Εκκλησίας και Κράτους), που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση. Ένα από αυτά είναι η διαχρονική επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών.»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Ελληνο Ρωμηοι κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
6 ώρες πριν
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Η ΤΑΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΦΙΛΗ
http://www.freepen.gr/2016/10/blog-post_118.html
Γράφει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας
Τα χτυπήματα κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας συνεχίζονται, καθώς μετά τον Ν. Φίλη, ο οποίος έχει σαν στόχο και σκοπό να εξαλείψει την Εθνική Παιδεία και την Θρησκευτική συνείδηση από τα σχολεία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε παρέμβασή της από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ του Υπουργού Παιδείας, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι δεν μπορεί να φανταστεί κυβερνητικό ανασχηματισμό «και να μένει εκτός ο Νίκος Φίλης, για να γίνει το χατήρι της Εκκλησίας».
Η συγκεκριμένη δήλωση αποτυπώνει ξεκάθαρα πως η πλειοψηφία (;), ή μία ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία και καλή να ”τελειώνει” όσο το δυνατόν γρηγορότερα με το θέμα των Θρησκευτικών, με σκοπό (;) να δημιουργήσει και να δομήσει μια νέα γενιά ελληνόπουλων με πολυπολιτισμικά και πολυθρησκευτικά χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο Νίκος Φίλης, αν και υπήρξε πρόσφατα η εικόνα ενός κατευνασμού, δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει στο στόχαστρό του την Εκκλησία από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Υπάρχουν πολλά πεδία διευκρινίσεων και χωρισμού (σ.σ. Εκκλησίας και Κράτους), που δεν προϋποθέτουν συνταγματική αναθεώρηση. Ένα από αυτά είναι η διαχρονική επιδίωξη της εκκλησιαστικής διοίκησης να ασκεί έλεγχο φρονηματισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

http://www.ithesis.gr/politikh/sintonismena-xtipimata-kata-tis-orthodoksias-i-tasia-stirizei-fili/
 

ΣΧΟΛΙΑ:
Ιωάννα Αξιώτη 

Στο διαολο κολογρια
Panagiotis Michalopoulos 

'Ετσι βρίζουν οι καλοί ορθόδοξοι χριστιανοί;
Σε ποιο μάθημα το μάθανε αυτό;
Panagiotis Michalopoulos 
Ερώτηση: Είναι η κατήχηση, έργο της δημόσιας εκπαίδευσης;
Ελληνο Ρωμηοι 

Κατηχηση υπερ της πανθρησκειας γινεται και μονο.....
Panagiotis Michalopoulos 

«Κατήχηση υπέρ της πανθρησκείας»; Στα σχολεία μας; Από ποιους; Από Έλληνες ορθόδοξους εκπαιδευτικούς, θεολόγους καθηγητές;
ΥΓ

Διδάσκουν και ιερωμένοι στην δημόσια εκπαίδευση; Και αν ναι, εφαρμόζουν άραγε, και αυτοί, το νέο πρόγραμμα σπουδών, του Φίλη;
Chris Pilot 

Γιατι λεει μεσα στα ΦΕΚ προσπληψης των Θεολογων οτι πρεπει να ειναι Ορθοδοξοι? Η ενδιαφερετε κανεις για το τι διδασκουν? 12 Χρονια στο σχολειο 2 καθηγητες μονο ειχα που εκαναν την δουλεια τους στο συγκεκρημενο τομεα.
Panagiotis Michalopoulos 

Υποθέτω, ότι έχουν σπουδάσει θεολογία, σε ελληνικά πανεπιστήμια. Υποθέτω, ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια, βγάζουν ορθόδοξους θεολόγους, χριστιανούς και όχι μουσουλμάνους.
Και γι αυτό, για αυτούς τους δικούς του τους θεολόγους, κόπτεται, κλαίει και οδύρεται, σκίζει τα ρούχα του και μαλλιοτραβιέται υπέρ αυτών, ο αρχιεπίσκοπος μας… Για να διατηρηθεί όπως είναι το μάθημα, να μην κοπούν οι ώρες του, να μη χάσουν χρήματα οι θεολόγοι του, οι πονηρά διαπλεκόμενοι –συνήθως, με το φαύλο εκκλησιαστικό κατεστημένο… 

Και είναι αυτοί οι θεολόγοι (άντρες και γυναίκες – κληρικοί και λαϊκοί) που όχι μόνο διδάσκουν κατήχηση όλα αυτά τα χρονια, στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και που αμέτρητες φορές διαμαρτύρονται έντονα –και επί προηγούμενων (μη "άθεων") κυβερνήσεων… Διαμαρτύρονται –όπως και τώρα, ότι πολλά από αυτά τα θέματα που καλούνται να διδάξουν, δεν είναι έτσι όπως θα τα ήθελε η ορθόδοξη εκκλησία.
Επομένως…
https://www.facebook.com/Ellinoromioi/posts/191996884573533

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Γεώργιος Κάραφιός 

(Προς την Κυβέρνηση)
Μη ξεχνάτε αστοιχείωτα αριστερά αποβράσματα: 
Όσοι χτύπησαν την Εκκλησία χάθηκαν στην Άβυσο! 
Όσο χτυπάτε την Πίστη Των Ελλήνων τόσο δυνατότερη την κάνετε. 
Συνεχίστε τον ανίερο αυτό πόλεμο. 
Το τέλος το γνωρίζετε ακόμη κι' εσείς!
Panagiotis Michalopoulos 

Κάθε πέρσι, και καλύτερα… Τι ωραία, που ήμασταν με τα… προηγούμενα αποβράσματα:
1. Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή –τον θεό, που ήθελε να χωρίσει τα τσανάκια του με την εκκλησία, αλλά τελικά δεν το έκανε…
2. Με τον Αντρέα Παπανδρέου, με ένα απλό αυτόματο διαζύγιο, με τις εκτρώσεις, και με μια ανώδυνη εκκλησιαστική περιουσία…
3. Με τον Σημίτη και τις ταυτότητες –σιγά τα αυγά…
4. Με τις δεξιές κυβερνήσεις τις μασονικές -με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κλπ…
Συμπέρασμα:
Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνουμε πια πολύ κοντά σε έναν ολοκληρωτικό χωρισμό (εκκλησίας –κράτους), κάτι που το ζητούσε εδώ και πολλές δεκαετίες ο Άγιος Επίσκοπος Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης! Έτσι, μετά από αυτό, δεν θα ορκίζονται πια οι πολιτικοί στο ευαγγέλιο, με τις ευλογίες των δεσποτάδων! Δεν θα το καταπατούν πια το ευαγγέλιο, που το ίδιο –με τον λόγο του Χριστού, απαγορεύει τελείως τον όρκο!
Χαμός!
Πρόταση:
Γι αυτό, στο μέλλον, μόνο μια άλλη κυβέρνηση θα μας σώσει…
Μια νέο-χιτλερική κυβέρνηση…
Μια νέο- παγανιστική κυβέρνηση…
Δηλαδή: Μια εγκληματική οργάνωση, σαν την χρυσή αυγή, θα μας σώσει! Χάιλ!

https://www.facebook.com/Ellinoromioi/posts/191996884573533

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω σχετικά με το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:
Στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. την πρώτη θέση πήρε τελικά ο άτυπος επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολιτευτικής κίνησης «53+» Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Νίκο Φίλη δεύτερο, τον Νίκο Βούτση τρίτο.
Οι σύνεδροι επιβράβευσαν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με τη δεύτερη θέση, με 1038 ψήφους, εκτοξεύοντάς τον από την 53η θέση που είχε καταλάβει στο προηγούμενο συνέδριο και εγκρίνοντας τους χειρισμούς του, ειδικά στην σκληρή κόντρα του με την εκκλησία.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Panagiotis Michalopoulos
Για ποιο λόγο ήταν αυτή η σκληρή κόντρα του, με την εκκλησία; ΠΟΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Ιωαννης Καστ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΤΑΝ

Panagiotis Michalopoulos
Για τα θρησκευτικά; Δηλαδή για την κατήχηση;
Τότε το λάθος είναι της Εκκλησίας!
Διότι αυτή, έχει υποχρέωση -και αποκλειστικό καθήκον, να την αναλάβει!
Μόνον η Εκκλησία.
Αυτή και μόνον αυτή, και μόνο με τους ιερείς της (από τον βαθμό του Αναγνώστη και πάνω), και στον δικό της το χώρο!
Κάθε άλλος λαϊκός, ακόμα και θεολόγος, αποκλείεται από τους ιερούς κανόνες!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=180525882398093&id=100013220466756

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χρ. Υψηλάντης
Panagioti,
οταν τα βιβλια ειναι πανθρησκειακα τα παιδια αυτα μαθαινουν

Panagiotis Michalopoulos
TI MΑΘΑΙΝΟΥΝ; ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Panagiotis Michalopoulos
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ -ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΩΣΤΑ... ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΘΕΟ;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=180525882398093&id=100013220466756