Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

«Ιωάννινα: Εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί στην Ήπειρο, ενώ οι κάτοικοι -πολλοί από τους οποίους έμειναν τη νύχτα του Σαββάτου στο δρόμο, ανησυχούν. Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι για το κατά πόσο οι 5,3 βαθμοί ήταν ο κύριος σεισμός.» 1. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Στο δρόμο, διότι δεν βρίσκει πια κανείς προστασία από το θεό, ούτε μέσα στις εκκλησιές! 2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Στο μεταξύ, ο πανηγυρτζής μητροπολίτης Πειραιά, έφερε από την Πάρο -από το τουριστικό μοναστήρι της Εκατονταπυλιανής, την προσκυνούμενη εκεί, εικόνα της Παναγίας… Με πολεμικό πλοίο, και την υποδεχτήκαμε λέει, με τιμές… αρχηγού κράτους! Το ξόανο, ρε πούστη μου, το κάδρο! Ήρθε λέει, για την ευλογία μας -την προσωπική, και την προστασία μας την… εθνική! Αλλά, όπως είπε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων του ΑΛΦΑ, θα υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη για την… ασφάλεια, της εικόνας! Για την… προστασία της! Αυτής δηλαδή της ζωγραφιάς –του τοτέμ, που υποτίθεται ότι ΑΥΤΟ θα μας προστατεύει! Θα την φυλάνε λέει, σαν κέρβεροι -οι μπάτσοι! Διότι δεν είναι καμιά φτηνιάρικη εικόνα του γιουσουρούμ, αλλά κειμήλιο μεγάλης αξίας –αρχαιολογικής, θρησκευτικής, και ιστορικής… Λέει! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ιωάννινα: 
Εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί στην Ήπειρο, ενώ οι κάτοικοι -πολλοί από τους οποίους έμειναν τη νύχτα του Σαββάτου στο δρόμο, ανησυχούν. 
Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι για το κατά πόσο οι 5,3 βαθμοί ήταν ο κύριος σεισμός.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Εκαντονταπυλιανής εκ της Νήσου Πάρου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στο Λιμάνι του Πειραιά.
Την Ιερά Εικόνα μετέφερε με πλοίο του πολεμικό Ναυτικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τον π. Χρήστο Φουρνιστάκο, τον π. Δημητρίο Κυδωνιεύς, τον Διάκονο π. Δωροθέο, τον Στρατιωτικό Ιερέα π.Αλεξίο Ιστρατόγλου καθώς και τον Δήμαρχο Πάρου αλλά και τον Έπαρχο του νησιού.
Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στις Πύλες Ε3 και Ε4 του Λιμένος Πειραιώς πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Να αναφερθεί ότι η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε με το Πολεμικό Πλοίο Μπλέσας, ενώ τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι και έπειτα τελέστηκε σύντομη Δέηση σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα εντός του Λιμανιού.
Στην υποδοχή που Πραγματοποιήθηκε με Τιμές Αρχηγού Κράτους παρευρέθηκαν...

Αρχηγός του Κόμματος της Ένωσης Κεντρώων κ.Λεβέντης...
ΑΡΧΕΙΑΚΟ:
Εικόνα Παναγίας της Εκαντονταπυλιανής - Βασίλης Λεβέντης

...η Βουλευτής του Σύριζα κυριά Γεωργία Γενιά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος κ.Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Κυβερνήτης του Πολεμικού Πλοίου Πλωτάρχης κ.Ανδρέας Αργυρός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ.Σπύρος Ράπτης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος κ.Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο Ανώτερος Αστυνομικός Διοικητής της Πόλεως του Πειραιά Ταξίαρχος κ.Φώσκολος Κωνσταντίνος, οι Διοικητές της Ασφάλειας Πειραιώς και Καμινίων, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Ταξίαρχος Σπυρίδωνας Λάσκος, ο Διοικητής της Τροχαίας Κορυδαλλού, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ.Βασίλειος Καπέλιο, ο Διοικητής πυροσβεστικών Υπηρεσιών πόλεως Αρχυπύραρχος κ.Διονύσιος Κουτσούκος, η Προϊσταμένη Ακτοπλοϊας του Λιμένα Πειραιά κ.Αικατερίνη Βένιου, ο Δήμαρχος του Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης καθώς και ο τελετάρχης της Μητροπόλεως Πειραιά κ.Γιώργος Μουνδρέας.
Στην συνέχεια ακολούθησε Λιτανευτική Πομπή απο το Λιμάνι του Πειραιά παρουσία χιλιάδων προσκυνητών από όλες τις τοποθεσίες των Αθηνών και του Πειραιά προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Να αναφερθεί, ότι την Ιερά Εικόνα πλαισίωσαν το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πειραιά, το Τμήμα Εθελοντών, το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών, η Φιλαρμονική του Δήμου, η Μουσική Μπάντα του Λιμενικού και Αστυνομικού Σώματος, Νέοι και Νέες απο τα Κατηχητικά της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιά καθώς και Εκπαιδευτικοί της Πόλεως.
Επίσης να σημειώσουμε ότι μετά την άφιξη της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, συχγοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: