Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Καλημέρα, καλό μήνα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «xairete», ήταν…)

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, έχουμε να πούμε σχετικά με τις αγίες και τους αγίους που σκότωναν δράκους, ότι είναι 1. Ο άγιος Γεώργιος, 2. Ο άγιος Θεόδωρος, 3. Η αγία Μαρίνα και… 4. Εναλλακτικά, η αγία Μαργαρίτα, που θεωρείται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.


Κι’ όμως! Η Εκκλησία του Κώλου (όπως βάφτισα -εδώ και αρκετά χρόνια την τοπική μας Εκκλησία, υπάρχει! Έχει μάλιστα και συνώνυμο ιστολόγιο, το… «Κωλοχανείο», σαν πρακτορείο διάδοσης σωρείας -τάχα θαυμάτων (όλα τώρα μαζεύτηκαν), που βέβαια, πάντα «συγκλονίζουν»! Διαβάζω σήμερα (πηγή: lifo. gr): Σταματήστε να συγκλονίζεστε από ψεύτικα θαύματα (15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων, με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό.)


Δεν ξέρω πότε ακριβώς τιμάται η αγία βρακοζώνη του Ιωάννη του Ρώσου… Όμως, μια αντίστοιχη ζώνη (σεμνή, μέσης, όχι ζαρτιέρες και άλλα τέτοια πονηρά αξεσουάρ), αυτή της Παναγίας, τιμάται αύριο! Βοήθεια μας λοιπόν, όλα τα λείψανα, στα οποία –ως γνωστόν, περιλαμβάνονται και διάφορα εσώρουχα της Παναγίας… Μαζί βέβαια, να έχουμε και την πρόσθετη ευλογία με τις παντόφλες, τα γυαλιά, και τη στρατιωτική φανέλα (από τον ανταρτοπόλεμο) του γ. Παΐσιου!


Αυτά τα δυο ταλαίπωρα παιδιά -τα κακόμοιρα τα ναυτάκια, φαίνεται πως δεν είχαν κάποιο μεγάλο μέσο εκεί, κάνοντας τη θητεία τους… Με αποτέλεσμα να τους έχουν μόνο για φασίνες, για τιμωρίες, για αγγαρεία, για την Καλλιόπη… Έτσι λοιπόν, χθες το απόγευμα –στο πανηγύρι του αγίου Αλεξάνδρου –στο Παλαιό Φάληρο, οι ανώτεροι τους, τους χρησιμοποίησαν …ΚΑΙ για να κουβαλούν αυτήν την μεγάλη εικόνα στη λιτανεία! Μετά από ειδική παραγγελία προφανώς (εκ μέρους των παρευρισκομένων δεσποτάδων) για ένστολους χαμάληδες, … (σ.σ. Θα έπεσαν καντήλια, και Χριστο-Παναγίες…)


Αποκλειστικό: Αγγελικό μήνυμα, προς όλες τις κυρίες που προσήλθαν τον δεκαπενταύγουστο στην Τήνο, για να προσκυνήσουν -πεσμένες στα τέσσερα, την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας: «Είστε στη σωστή θέση και στάση! Ο κρίνος, βοήθεια σας!»


Ιψενικό τρίγωνο, στο… τετράγωνο: 1. Πάνω… ο νέος Κύριος, ο γέρος Κύριος, και το πουλί τους -που το έχουν από κοινού… 2. Και κάτω από τους δυο άντρες, η τιμημένη κοπέλα… Αυτή που τους πλένει και τους νοικοκυρεύει… Και που τους κάνει τα ρούχα τους (για χιτώνες μιλάμε, όχι για σώβρακα) να είναι λευκά, σαν καινούρια!


Ο Χριστός, ήρθε –δίδαξε –θυσιάστηκε… Αλλά… μπουμπούτσαλα όλα αυτά! Για να ολοκληρωθεί η χριστιανική θρησκεία, χρειάζονταν να ενσωματωθούν σε αυτήν, όλες οι τσόντες από την κιναιδική βουδιστική λατρεία. Έτσι, κλέψαμε –αντιγράψαμε και οικειοποιηθήκαμε από εκεί, …του κώλου τα εννιάμερα: Δηλαδή, και τα κεριά, και τα λιβάνια και τα καντήλια, και το χειροφίλημα, και την προσκύνηση, και τα φωτοστέφανα, και τα κομποσκοίνια, και το κωλοδάχτυλο ευλογίας του Βούδα, και τα κουβούκλια στις λιτανείες, και τις ομπρέλες πάνω από την εικόνα -κατά την περιφορά στα πανηγύρια, και ότι άλλο –μη χέσω, σχετικό, ακόμα!


Σήμερα (πριν από λίγα λεπτά), στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: Μπορεί η Παναγία της Τήνου, με ένα νέο θαύμα της, να ξανακάνει -αυτόματα, νέα και ωραία την Ελένη Ράντου; Τι λέει επί του θέματος, ο γνωστός βυζαντινολόγος Χάρης Ρώμας;


Έτσι ευλογούσε, κι αυτός;


Σαν σήμερα… 29 Αυγούστου 2011


Ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα


Άγριες καταστάσεις, στη Δύση… Η μεγάλη βασίλισσα, η αρχηγός της φυλής των ινδιάνων, η μαμά Σταρ (Αστέρω) με το αστέρι –σήμα, στο μέτωπο… Κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της, το μωρό της, τον τρομαγμένο διάδοχο του θρόνου της… Ανήσυχη, μήπως και της τον κλέψουν οι αγροίκοι καουμπόηδες της γύρω περιοχής, και τον κάνουν ηθοποιό, Σούπερ Σταρ, στο Χόλυγουντ!


Βρήκα αυτό… Αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει εδώ, η φωτογραφία του αρχιεπισκόπου Κύπρου. Τι λέτε;


Τόμ Ευπράξιος είπε... Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου...


Ο φίλος σχολιαστής μου, ο «Μηδέν άγαν», μου γράφει: «Αλήθεια (ρε) Παναγιώτη… αναρωτιέμαι, ξέρεις ...Τι τα θέλει ...ή τι ανάγκη τα έχει, ένας ΠΑΝΤΟδύναμος θεός τα δουλικά, τα κεριά, τα τάματα γενικώς και όλα αυτά. Δεν είναι απορίας άξιον;»


Το facebook, με αυτό το νέο το πρόγραμμα του, το «αναμνήσεις»… Δεν με αφήνει να ξεχνώ τι έγραψα –σαν σήμερα, πέρσι, πρόπερσι, ή πριν από 5 χρόνια… Μου θυμίζει και την Σταυρούλα μας, και τον κ. Ιωάννη Καρδάση μας, και την εν διαστάσει κ. Ελένη, κλπ, κλπ…


ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;


Η «newsbomb»… Η γνωστή αυτή –διαβόητη ως χριστιανο-πορνο-φυλλάδα (ηλεκτρονική έκδοση), του γέροντα Κώστα Χαρδαβέλα, ξαναχτύπησε… Γράφει σε χθεσινό άρθρο της: «Συγκλονίζει το νέο θαύμα του αγίου Εφραίμ: Έκανε εμετό τον καρκίνο, πίνοντας αγιασμό!»


Νέο –σημερινό σχόλιο, στο θέμα: «Λυπούμαστε, η σελίδα αυτή δεν είναι διαθέσιμη» (Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014): Ο σχολιαστής του μπλογκ, Τόμ Ευπράξιος είπε... «Οι γνωστοί – άγνωστοι χριστιανο-φασίστες"... Εδώ θα σου κάνω μιά διόρθωση: ελλην-ορθοδοξο-φασίστες είναι το σωστό. (26 Αυγούστου 2016 - 10:50 π.μ. )


Καλημέρα, … Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog «xairete», ήταν…)

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αρχειακό:
(Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012)
Goodbye August, hello September! XAIRETE! :D

http://xairete.blogspot.gr/2012/09/goodbye-august-hello-september-xairete-d.html

stavroula είπε...

Kalo mhna ... me ta "greeklish" mas.. To computer phge ston giatro giati parousiase provlhma Sas
xairetoume ap to kinhto xwris ellhnikous xarakthres...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστώ θερμά!
Καλό μήνα, και σε εσάς Σταυρούλα μου. Σε όλη την οικογένεια. Να είστε πάντα καλά.
Περαστικά και στο κομπιούτερ σας.
Να είναι καλά και το κινητό σας, που βοηθά να μη χάσουμε την επικοινωνία!
Χαίρετε, αγαπημένα –ξενιτεμένα μου αδέλφια!