Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Καρναβαλική Εκκλησία: Περιφέρει με τιμές αρχηγού κράτους, μια εικόνα της Παναγίας (της Μυρτιδιώτισσας). Μια μουτζούρα, ντυμένη με χρυσό πουκάμισο. Μια… μη εικόνα, όπου δεν διακρίνονται πια τα πρόσωπα! Μια γελοιογραφία! Κάτι, που θυμίζει κάπως και εκείνο το έκτρωμα, τον πρώην διάσημο πίνακα με τίτλο «Whistler's Mother», όπως έτσι τον κατάντησε μετά από το λάθος που έκανε (και τον πασάλειψε ανεπανόρθωτα με τη μύξα του) ο συναχωμένος Mr.Bean, στον ρόλο του ως κριτικός τέχνης, στο ομώνυμο έργο.

«Whistler's Mother»
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κιβωτός της Ορθοδοξίας
7 ώρες πριν
Η γιορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα 

Το χρονικό του εορτασμού ξεκίνησε την παραμονή της εορτής στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα όπου στο χώρο του μοναστηρίου, τελέστηκε Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών. Ακολούθησε Ιερά αγρυπνία εις το Καθολικό της ευρέσεως της Εικόνας έως τις δύο το πρωί με πολλούς προσκυνητές.
Tο πρωί ανήμερα της εορτής 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κυρίου Άνθιμου.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πέριξ της Ιεράς Μονής υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Ποταμού.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρίσταντο, οι πολιτικές και  στρατιωτικές αρχές του νησιού, από την γειτονική Κρήτη ο Δήμαρχος Κισσάμου κύριος Σταθάκης και πάρα πολλοί κρητικοί, ο βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κατσαφάδος, αλλά και πολλοί Βατικιώτες από τα γειτονικά Βάτικα  και από την υπόλοιπη Λακωνία.
http://ikivotos.gr/post/3358/megalh-giorth-ths-prostatidas-twn-kythhrwn-panagias-myrtidiwtissas


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Με ετικέτα «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα»… 
(7 Αναρτήσεις) 
ΕΔΩ

https://www.facebook.com/diaxeirisi.kivotos/posts/342491149429175
«Whistler's Mother»
Η γιορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Καρναβαλική Εκκλησία: 
Περιφέρει με τιμές αρχηγού κράτους, μια εικόνα της Παναγίας (της Μυρτιδιώτισσας). Μια μουτζούρα, ντυμένη με χρυσό πουκάμισο. Μια… μη εικόνα, όπου δεν διακρίνονται πια τα πρόσωπα! Μια γελοιογραφία! 
Κάτι, που θυμίζει κάπως και εκείνο το έκτρωμα, τον πρώην διάσημο πίνακα με τίτλο «Whistler's Mother», όπως έτσι τον κατάντησε μετά από το λάθος που έκανε (και τον πασάλειψε ανεπανόρθωτα με τη μύξα του) ο συναχωμένος Mr.Bean, στον ρόλο του ως κριτικός τέχνης, στο ομώνυμο έργο. 
Antonis Papardukakis 
Τα προβατα ετσι κι αλλιως ειναι τυφλα. Δεν βλεπουν την μουτζουρα....ξεροχυνουν για τις τιμες τού αρχηγου του κρατους τής ΤΡΕΛΛΑΣ Τους, που τους μισθους τους πληρωνομε ομως εμεις...οι αθεοι!
Panagiotis Michalopoulos 

Τα κακά τα πρόβατα –τα βλαμμένα, αυτά των κακών ποιμένων, των παπάδων δηλαδή, αυτών που δεν έχουν το θεό τους, αυτά -ΝΑΙ - είναι πράγματι τύφλα! Τους τα έχουν πετάξει έξω τα μάτια -εύκολα, οι επιβήτορες τους -οι επαγγελματίες ιερείς, έτσι που τους έχουν βολικούς πεσμένους πάντα στα τέσσερα.
Εμείς όμως, τα πρόβατα του Χριστού, τα λογικά πρόβατα... Και, καταλαβαίνουμε τι γίνεται, και, έχουμε ανοιχτά τα μάτια, και, διαμαρτυρόμαστε… Και είναι η φωνή μας ένα φραγγέλιο, σαν εκείνο του Χριστού με το οποίο ο Κύριος πέταξε τότε τους έμπορους έξω από το ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: