Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Χαράς, ευαγγέλια: Την ελλιπή κατήχηση των μαθητών, μετά από την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, αναλαμβάνει να την αναπληρώσει -με κατάλληλο εποπτικό υλικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. («Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων.» λέει το ίδιο στην ιστοσελίδα του.)

Διαβάζω:
Μοναδικά αριστουργήματα της κλασικής τέχνης και της μικροτεχνίας, 160 θησαυροί από το φημισμένο Μουσείο Ερμιτάζ έρχονται τον Νοέμβριο στην Αθήνα. Από Ελ Γρέκο μέχρι Ρούμπενς και Καραβάτζιο. 
«Αφροδίτη και Άδωνις» του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς  
«Πρόκειται για ένα μείζον πολιτιστικό γεγονός. Τα εκθέματα ανήκουν σε ένα ευρύ χρονικό φάσμα, από την αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους, και αφορούν θησαυρούς από ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ». 
Με αυτά τα λόγια έγινε ομόφωνα δεκτό από τα μέλη του ΚΑΣ, το αίτημα για τον προσωρινό δανεισμό των έργων από το μουσείο Ερμιτάζ. 
Προορισμός τους το Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί, η έκθεση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
«Βάκχος» του Καραβάτζιο
Η έκθεση διοργανώνεται σε ανταπόδοση μια άλλης, που με τον τίτλο «Το Βυζάντιο στο πέρασμα των αιώνων» ξεκίνησε στο Ερμιτάζ στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2016. Η έκθεση αυτή περιλάμβανε 120 βυζαντινές αρχαιότητες από ελληνικά μουσεία, καθώς και την εικόνα «Κοίμηση Θεοτόκου» του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) από τον ομώνυμο ιερό ναό της Σύρου.
http://www.iefimerida.gr/news/290795/ola-ta-asteria-tis-kantri-moysikis-se-ena-clip-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια: