Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια, με αυτήν την λεγόμενη προσευχή στα σχολεία! Έχει λυσσάξει πια, και με το θέμα αυτό, το παπαδαριό μας! (όπως και με την εξομολόγηση στα σχολεία, όπως και με το μάθημα των θρησκευτικών, όπως και με τον εκκλησιασμό -σαν κοπάδι, σαν αγέλη, των μαθητών)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Δημήτρης Κονταξής
Χθες στις 12:56 μ.μ.
τερμα η σημαια, τερμα η προσευχη τερμα τα ιδανικα με τα οποια μεγαλωσαμε.

Χαρισμα σας τα ζωα τα αθεα και τα αντιχριστα που ψηφισατε.
Αντε γεια
 eviakosmos.gr
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ στην περσινή εγκύκλιο:
«Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. 

Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται.....»
Σχολιάζω:
Και αν είναι ΚΑΙ ο δάσκαλος ετερόδοξος, τι γίνεται;

Δημήτρης Κονταξής 

αναφερεται στο συμβουλιο καθηγητων αν παρεκτραπει και δεν αφησει τους μαθητες να προσευχονται

Panagiotis Michalopoulos

Είναι υποχρεωμένος, να είναι οπωσδήποτε -χριστιανός, ορθόδοξος;
1. Αν δεν είναι, και εξουσιοδοτήσει κάποιον, τον απουσιολόγο –για παράδειγμα, να διευθύνει την προσευχή στην τάξη ή στο προαύλιο, θα έχει παρεκτραπεί;
Επίσης…
2. Αν στον εκκλησιασμό, συνοδεύσει μεν τα παιδιά στην εκκλησία αλλά αυτός παραμείνει έξω περιμένοντας να τελειώσει η λειτουργία, θα έχει ξανά παρεκτραπεί;
https://www.facebook.com/jim.piraeus/posts/10209195313296614


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Stavros Patiniotakis
22 ώρες πριν
Μαθαίνω ότι καταργήθηκε η πρωινή προσευχή στα σχολεία. 
Για πρώτη φορά με βρίσκει απολύτως σύμφωνο μια απόφαση του Φίλη.
Να προχωρήσει άμεσα και στην κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων. 
Ας αφήσει και κάτι θετικό!!!!

Stavros Patiniotakis
5 Σεπτεμβρίου στις 3:06 μ.μ.
"Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού..."  
Αυτή η παράγραφος έχει αφαιρεθεί απο την φετινή εγκύκλιο.

Χρήστος Γιαννακόπουλος 
5 Σεπτεμβρίου στις 3:01 μ.μ. 
 Και το βασικότερο, αν είναι έστω κατά προσέγγιση αριστεροί, να κάνουν διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους! Κάτι βέβαια που θα έπρεπε να πρεσβεύει κάθε πολιτικός που ζητάει την ψήφο Ελλήνων πολιτών ανεξάρτητα από το αν ή τι πιστεύουν. Είναι σκάνδαλο Έλληνες πολίτες κανενός ή άλλου δόγματος να μισθώνουν με τους φόρους τους ιερείς της ορθόδοξης πίστης. Το ετήσιο εισόδημά μου είναι 4500 ευρώ από ένα ενοίκιο και με φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ το κράτος μου παίρνει σχεδόν 2000 ευρώ για να τρώνε παπάδες ενεργοί και αργόμισθοι που κάνουν τον σοφέρ σε μητροπολίτες! Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο!
https://www.facebook.com/stavros.patiniotakis/posts/632675256906839

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η «είδηση» της κατάργησης της προσευχής δεν κυκλοφόρησε ξαφνικά. Τον Μάιο που μας πέρασε η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου στην πρόταση που κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της υποχρεωτικής προσευχής και του υποχρεωτικού εκκλησιασμού. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, μάλιστα, κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι η προσευχή και οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν προαιρετικές και να αλλάξει κατεύθυνση το μάθημα των Θρησκευτικών.
Μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα. Δεν είναι αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να ξεκινά το σχολείο: με ανακοινώσεις, με μια αναφορά στην επέτειο της εκάστοτε ημέρας και άλλα πράγματα. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία».
Η πρωινή προσευχή στα σχολεία «θεσμοθετήθηκε» το 1836.
Ένα ιστορικό παραλειπόμενο από τα 180 αυτά χρόνια είναι οι παρακάτω γραμμές, που οι μαθητές εκείνης της εποχής αναγκάστηκαν να προσθέσουν στην πρωινή τους προσευχή, όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α' αρρώστησε:
«...Θεράπευσον του ξανθού Βασιλέως μας την ασθένειαν... ο πόνος του Βασιλέως μας είναι ο πικρότερος μέσα εις τον λαόν μας. Κύριε, θεράπευσον τον ένδοξον ημών άνακτα».
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοταρίου, η οποία πριν από δέκα χρόνια αντικατέστησε την πρωινή προσευχή με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό Άστρο», οδηγήθηκε στα δικαστήρια.
Πηγή:
http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/113284?ref=nl_160909