Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Καλημέρα, καλή Κυριακή! Κοπιάστε για καφέ -μετά την εκκλησία, και για κουβεντούλα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Η ανάδοχος (ελληνίδα νουνά σε ορθόδοξη βάπτιση), ήταν Οριεντάλ;


ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ;


Στις δυο αυτές φωτογραφίες, από ένα θρησκευτικό γάμο… Αποτυπώνονται, και τα δυο βασικά στοιχεία ενός έγκυρου ελληνορθόδοξου γάμου: 1. Η είσοδος στο ναό, ανοίγοντας η εκκλησία την αυλαία της, με εμφανές –ένθεν και ένθεν, το σήμα κατατεθέν της: τον δικέφαλο αετό… (Διότι αν δεν είναι και βυζαντινό το μυστήριο, δεν είναι και τόσο γνήσιο.) 2. Η έξοδος από το ναό, με το ρύζι να πέφτει σαν (β)ρόχα – «στρειτ θρου, ραιτ θρου», που θα έλεγε και ο Ζαμπέτας! (Διότι γάμος χωρίς ρΥζι, δεν ρΙζώνει!)


Προς Panagiotis Michalopoulos: «Η Karen Kaloupsee, θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.»


Μαθήματα, βουδιστικής αγιογραφίας… Σημασία στη λεπτομέρεια… Πώς ξεκινάμε να φτιάχνουμε, το κλασικό φωτοστέφανο της Παναγίας…


Η φίλη Βαθουλλα Βρυώνη, ανάρτησε από σήμερα την εικόνα της αγίας Ευανθίας, θυμίζοντας μας, ότι γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου. Με την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ότι οι αγίες -στις εικόνες τους, είναι πιο σεμνές από τους άντρες συναδέλφους τους, στις χειρονομίες τους. Αυτές, δεν «ευλογούν» με το… κωλοδάχτυλο!


Ήταν τόσο όμορφη η Παναγία;


Ευχές, για καλό φθινόπωρο… Με τον Χριστούλη, να είναι πια 8 μηνών παιδάκι. Από το τέλος του Δεκέμβρη δηλαδή -που γεννήθηκε, μέχρι και σήμερα -αρχή του Σεπτέμβρη!


Ε, λοιπόν… Πάντα αναρωτιόμουν, πού στο καλό την βρήκε αυτήν τη σημαία που κρατάει ο Χριστός στην Ανάσταση του, καθώς πετάγεται από τον τάφο! Και να που επιτέλους σήμερα, -με μια νέα αγιογραφία που είδα, μου λύθηκε η απορία… Ανακάλυψα, ότι του την έδωσε ο αρχάγγελος «Καπετάν Μιχάλης», όπως τον αποκαλούσε ο ταβερνιάρης Θανάσης Βέγγος (εξοχικόν κέντρον, «ο Χάρος» κατά τον Ντίνο Ηλιόπουλο), στο έργο «στρίβειν δια του αρραβώνος»


Καλημέρα, καλό μήνα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: