Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Άκου να δεις!

Κάποιο κανάλι, έχει τα απογεύματα, τη ζωντανή εκπομπή ενός ώριμου κυρίου -που τον λένε Σταύρο, ο οποίος δηλώνει μελλοντολόγος...
Όπου αυτός ρίχνει τα χαρτιά του, και συζητά με πελάτες του -που του τηλεφωνούν, για τα διάφορα προβλήματα τους, και οι οποίοι του ζητούν λύσεις και προβλέψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης τους.
Όσες φόρες λοιπόν κάνοντας ζάπινγκ έπεσα πάνω του, στα λίγα δευτερόλεπτα που έκατσα και τον άκουσα, κατάλαβα ότι τα περισσότερα θέματα που συζητούσαν ήταν αισθηματικά.
Απόψε, καθώς έπεσα πάλι εκεί, μόλις είδα τη φάτσα του –αν και φαίνεται συμπαθητικός άνθρωπος, πάτησα ενστικτωδώς για να πάω πιο πέρα, αλλά την τελευταία αυτή στιγμή, άκουσα το όνομα ενός ιερέα, και έτσι γύρισα αμέσως πίσω σε αυτόν, από περιέργεια.
Έτσι, παρακολούθησα για πρώτη φορά τι λέει.
Ήταν λοιπόν μια νέα γυναίκα στο τηλέφωνο που του έλεγε ότι έχει ερωτική σχέση με έναν παπά –τον «πάτερ Κωνσταντίνο», και η οποία ήθελε να μάθει πώς θα εξελίχθη αυτή τους η κατάσταση.
Γενικά, από τη συζήτηση αυτή κατάλαβα ότι αν δεν είναι πράγματι χαρισματικός μελλοντολόγος -ο κύριος αυτός, αποδεικνύεται ότι είναι ένας χαριτωμένος -καλός συζητητής, ένας χαρισματικός επικοινωνιολόγος.
Έτσι, προσπαθούσε –μερικές μάλιστα φορές σνομπάροντας, ειρωνευόμενος, και ξεφωνίζοντας την κυρία, να την πείσει να διακόψει αυτήν την σχέση με τον ιερέα. Της είπε να γυρίσει στον άντρα της και να σταματήσει να τον κερατώνει με τον ένα και με τον άλλον. Της είπε ότι γρήγορα θα την πιάσουν στα πράσα με τον παπά, και θα γίνει μεγάλο θέμα. Ότι η παπαδιά, γνωρίζει όλα τα καμώματα του παπά, ότι
αυτός δηλαδή εκτός του ότι είναι περιστασιακά, και γυναικάς (της έδειξε και το σχετικό φύλλο, της ειδικής τράπουλας), έχει ένα άλλο βασικό κουσούρι –αυτό της ομοφυλοφιλίας, και της παιδεραστίας, και της έδειξε ένα ακόμη φύλλο, με… ένα αγοράκι!.. Ο κύριος Σταύρος, «είδε» ακόμα τον παπά να έχει «στενή (ανώμαλη) επαφή», και με έναν 40χρονο, ο οποίος τον συνοδεύει παντού τον παπά…
Και επειδή αυτή δυσπιστούσε για αυτά που άκουγε και δεν έδειχνε διατιθέμενη να διακόψει τη σχέση της αυτή με τον παπά, ο άνθρωπος στενοχωριόταν και έσκαγε.
Ευτυχώς όμως ο χρόνος της κυρίας έληγε, και θα γινόταν αυτόματα η διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης τους, οπότε ο κύριος Σταύρος πρόλαβε να την παραπέμψει σε τηλεφωνική συνομιλία –εκτός κάμερας τη φορά αυτή, με κάποιον άλλον συνεργάτη του (είναι ομάδα από άντρες και γυναίκες), εκφράζοντας συγχρόνως την σκέψη του, ότι η κυρία πρέπει –αν θέλει, να τα ακούσει και από κάποιον άλλον ειδικό –τα ίδια, ή κάτι το διαφορετικό για το ενδεχόμενο να κάνει εκείνος κάποιο λάθος!
Άκου να δεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: