Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλή σχολική χρονιά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Η φίλη μου, η κυρία Stacy Papadopoyloy, και το στοιχειωμένο μοναστήρι στο χωριό της -στην Ηλεία. (Ο σχετικός διάλογος, που είχαμε νωρίτερα.)


Ο μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ (ο πρώην μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ), ο Αισχρόστομος: Εδώ, σε γάμο συγγενών του, όπου και παρατηρούμε επίσης… 1. Τη νύφη, στη μέση, με το λουλουδάτο το σουτιέν… 2. Μια κυρία στα δεξιά, με γαλάζιο κομπινεζόν… και 3. Μια κυρία με πράσινη τουαλέτα, στα αριστερά… Της οποίας κυρίας τη νεφραμιά, την παλαμίζει ο μουστακαλής κύριος, δίπλα της…


Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι Άγγελοι, δεν έχουν φύλλο… Αν και έχουν όλοι αντρικά ονόματα… Αγιογραφούνται λοιπόν, σαν άνθρωποι μεν, που να μη μοιάζουν όμως ούτε σαν γυναίκες κανονικές, ούτε σαν κανονικοί άντρες… Μάλλον, περισσότερο, κάτι προς την εικόνα ενός τραβεστί, φαίνεται να εμφανίζουν!


Ο Χριστός, έτοιμος κι αυτός για το σχολείο -σε αμερικανικό κολέγιο βέβαια -από Δευτέρα… Πετάει, από τη χαρά του! Έβγαλε ακόμα και... φτερά! Αστράφτουν επίσης και τα γαλανά του μάτια! Μάκρυνε δε, όλο το καλοκαίρι –στις διακοπές, και η καστανόξανθη πλεξούδα του!..


Διαβάζω: «Σε σεμνή τελετή, παντρεύτηκε ο Γιάννης Μαρακάκης». Σχολιάζω: «Πώς θα ήταν η τελετή, αν ήταν άσεμνη; 1. Χωρίς τρεις παπάδες (με μαγιό;) 2. Έξω από το «Κτήμα 48» της Αναβύσσου; 3. Χωρίς την ιδιωτική ασφάλεια (γορίλες) περιμετρικά του κτήματος; 4. Χωρίς το πάρτι που ακολούθησε -στο χώρο του κτήματος, αν και ο δικηγόρος πενθούσε διότι έχασε πρόσφατα τον πατέρα του;


Σήμερα συζητώ, με τον χρήστη «Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καστοριάς»


Μόνο, στο ναό μας… Έκτακτη εμφάνιση -για λίγες μόνο παραστάσεις: Ο Χριστός, θα πρωταγωνιστεί ως «Χάρης Ζάβαλος», μισο-τυλιγμένος δηλαδή με ένα άσπρο σεντόνι, σαν τον Λαμπρό Κωνσταντάρα, στο φιλμ «η βίλα των οργιών! (σ.σ. τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν υπέρ των πτωχών μοιχών, της ενορίας μας.)


Προσοχή! Αν δείτε και στην πραγματικότητα αυτό το εικονιζόμενο σκιάχτρο… Είναι σαν να έχετε δει τον Χάρο με τα μάτια σας… Και μη γελάσετε λοιπόν, όπως τότε με τον «Καπετάν Μιχάλη» στην παλιά εκείνη ταινία με τον Βέγγο και τον Ντίνο Ηλιόπουλο… Απλά, αναλογιστείτε ότι την βάψατε, και ότι είναι λίγα τα ψωμιά σας! (σημ. Πρόκειται ακόμα –όπως βλέπετε και από τα σπαθιά του, και για τον προστάτη άγιο των φανατικών Ταλιμπάν, και κυρίως των εκτελεστών -αποκεφαλιστών Τζιχαντιστών!)


Εναλλακτικές ιερές μέθοδοι γονιμοποίησης παρθένων γυναικών: Όταν δεν έχουμε δυνατότητα να εφαρμόσουμε τον γνωστό, τον σίγουρο και ασφαλή τρόπο, αυτόν με τον άγιο κρίνο (κρίνος, υπάρχει, και, στην εικόνα της Παναγίας της Τήνου) …Καταφεύγουμε –εναλλακτικά, στο ευλογημένο το κωλοδάχτυλο… Από αρχάγγελο -βέβαια, πάντα… (φωτο) …Kαι ό,τι θέλει, ας προκύψει!


Όταν ο ιερέας νηστεύει…


Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια, με αυτήν την λεγόμενη προσευχή στα σχολεία! Έχει λυσσάξει πια, και με το θέμα αυτό, το παπαδαριό μας! (όπως και με την εξομολόγηση στα σχολεία, όπως και με το μάθημα των θρησκευτικών, όπως και με τον εκκλησιασμό -σαν κοπάδι, σαν αγέλη, των μαθητών)


Σύγχρονοι Άγιοι, της Εκκλησίας μας… (…ένα ευλογημένο, φωτογραφικό αφιέρωμα.)


Είχαμε από παλιά –και έχουμε και μέχρι σήμερα -βέβαια, την ευσεβή συνήθεια να λατρεύαμε και να προσκυνούσαμε σε εκκλησίες και σε μοναστήρια, σκέτα τα πασούμια διαφόρων αγίων… Όπως του Νεκταρίου, του Γεράσιμου, του Ιωάννη ρώσου, του Διονυσίου κλπ. Μετά όμως από την φαεινή ιδέα που είχε πρόσφατα ένας ναός της Εκκλησίας της Κύπρου, να εκθέσει για προσκύνηση τις πλαστικές παντόφλες του γέροντα Παΐσιου… Δεν αποκλείεται στο μέλλον, να αντικατασταθούν σιγά –σιγά, όλες οι παραδοσιακές εικόνες, με εικόνες παντοφλέ… Όπως και το σχετικό δείγμα (φωτο).


Προβληματισμοί: 1. Αυτός ο άγιος Γεώργιος, σκότωνε κακούς δράκους, και έσωζε τις φυλακισμένες νεαρές και όμορφες βασιλοπούλες; 2. Ο «άγιος Γεώργιος και η κοπέλα», είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από τον μύθο με τον «Περσέα και την Ανδρομέδα», σε συνδυασμό με τον «Θησέα και τον Μινώταυρο»;


Καμαρώνει για το προφίλ του, στο facebook: Ο νεαρούλης Αρχιμανδρίτης, και οι σεξο-γκόμενες!


Ναι αλλά αυτοί οι κύριοι με τα μαύρα -που το παίζουν ιερείς, κάνουν γάμους το βράδυ -τα Σάββατα, και μνημόσυνα το πρωί -τις Κυριακές!


ΔΙΑΒΑΖΩ: Επιστήθιος Σταυρός Ασημένιος. €1.500,00 (σχολιάζω: λεφτά υπάρχουν… για παπάδες! Σχολιάζω: Στον σταυρό, δεν υπάρχει ο εσταυρωμένος, αλλά ένας χίπη με ασύμμετρο φόρεμα και μια… σημαία!)


Σήμερα έμαθα, ότι υπάρχει λέει κάποιος Παπαμιμίκος, και είναι λέει στέλεχος της Ν.Δ. Χθες δε, παντρεύτηκε τη Σόνια, την ανιψιά του Ιβάν Σαββίδη. Μια κοπέλα, με ωραίο δαντελωτό νυχτικό -για νυφικό, και μια χάντρα μάτι -στο λαιμό, για να μη την ματιάσουν! Φυσικά ο γάμος δεν ήταν πολιτικός, αλλά «κανονικός» -θρησκευτικός -ορθόδοξος, στην εκκλησία… Με «κανονικό» παπά, αλλά και με κουμπάρα, την Γιούλη Στυλιανίδη, «κανονικά» ντυμένη κι αυτή -όπως και η νύφη, αλλά με ακόμα πιο αποκαλυπτικό -στο μπούστο, δαντελωτό φόρεμα!


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Κοπιάστε για καφέ -μετά την εκκλησία, και για κουβεντούλα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: