Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Χαμός! Ανακαλύφθηκε στην Τουρκία, το αυθεντικό πρότυπο της Παναγίας. Διαφαίνεται δε καθαρά ο αφαλός της, και έχει στήθια και στηθόδεσμο ακριβώς ίδια με της Μέριλιν Μονρόε! («Σε 5 μέρες, 10.000 τούρκοι, προσκύνησαν… πρότυπο της Παναγίας!», γράφει ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος, κ. Νίκος Χειλαδάκης.)

Ο χρήστης Andonis Topuzoglu, κοινοποίσε ένα σύνδεσμο...
(15 Σεπτεμβρίου στις 7:52 μ.μ.)
ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ 10.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ… ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1664396437221511&id=100009535117110
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το τεράστιο θρησκευτικό πρόβλημα της Τουρκίας ξανά στο προσκήνιο με ένα νέο εντυπωσιακό επεισόδιο και μάλιστα σε μια περίοδο που το Ισλάμ προσπαθεί να επιβληθεί σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες αποκαλύφτηκε σε μια σπηλιά στην περιοχή της Ορντού, στον δυτικό Πόντο, ένα άγαλμα που όπως αναφέρεται παριστάνει την αρχαία θέα Κυβέλη της Μικράς Ασίας η οποία ταυτίστηκε με την Παναγία.
Η λατρεία της Κυβέλης πριν από την έλευση του χριστιανισμού ήταν απλωμένη σε όλη σχεδόν την Μικρά Ασία. Όταν επικράτησε ο χριστιανισμός, την ταύτισαν με την Παναγία και πολλοί ναοί της αφιερωθήκαν στην λατρεία της Θεομήτορος Παναγίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι οι Τούρκοι την ονόμασαν Ana Tanrıça, κατά το Ana Meryem, που είναι και η Παναγία των Τούρκων.
Ο τόπος αυτός, όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος της Ορντού, ο Enver Yılmaz, έγινε προσκύνημα των Τούρκων μουσουλμάνων που έρχονται κατά χιλιάδες από όλη την βόρειο Τουρκία και όχι μόνο. Και μόνο σε πέντε μέρες καταγράφηκαν 10.000 επισκέπτες-προσκυνητές παρά του ότι για το Ισλάμ είναι θανάσιμη αμαρτία να προσέρχονται σε λατρευτικές εικόνες και πολύ περισσότερο σε αγαλματίδια.
Ακόμα και η μορφή του αγαλματιδίου, όπως μαρτυρούν πολλοί προσκυνητές, παραπέμπει κατ’ ευθείαν στην Παναγία όπως αυτή λατρεύονταν τα πρώτα χρόνια που στην Μικρά Ασία είχε επικρατήσει ο χριστιανισμός, στην ορθόδοξη, αλλά και στις διαφορές αιρετικές μορφές τους.
Άλλο ένα ηχηρό χαστούκι στην υποτιθέμενη μουσουλμανική σημερινή Τουρκία και στο καθεστώς που θέλει να επιβάλλει αυτή την εικόνα.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
17|09|2016 | 14:10 
ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ 
Ανακάλυψαν άθικτο άγαλμα της Κυβέλης 2.100 χρόνων [εικόνα] 
Ένα μοναδικό άγαλμα της θεάς Κυβέλης ανακάλυψαν Tούρκοι αρχαιολόγοι στα Κοτύωρα του Πόντου. 
Πηγή: 
http://www.iefimerida.gr/news/288921/anakalypsan-athikto-agalma-tis-kyvelis-2100-hronon-eikona

Δεν υπάρχουν σχόλια: