Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κι’ όμως! Η Εκκλησία του Κώλου (όπως βάφτισα -εδώ και αρκετά χρόνια την τοπική μας Εκκλησία, υπάρχει! Έχει μάλιστα και συνώνυμο ιστολόγιο, το… «Κωλοχανείο», σαν πρακτορείο διάδοσης σωρείας -τάχα θαυμάτων (όλα τώρα μαζεύτηκαν), που βέβαια, πάντα «συγκλονίζουν»! Διαβάζω σήμερα (πηγή: lifo. gr): Σταματήστε να συγκλονίζεστε από ψεύτικα θαύματα (15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων, με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό.)

Αυτή η εικόνα κυκλοφορεί ως συνοδευτικό απόδειξης πως κάποια κυρία Σ.Κ. έκανε εμετό τον καρκίνο του πνεύμονα πίνοντας αγιασμό του Αγίου Εφραίμ. 
Εννοείται πως η ακτινογραφία δεν είναι δική της, όμως μ' αυτήν το «θαύμα» γίνεται προφανώς πιο πιστευτό... 
(Πηγή: www.lifo.gr)
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Σταματήστε να συγκλονίζεστε από ψεύτικα θαύματα (15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων, με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό.)
Σε μια εποχή που όλα μπορούν να αποδειχτούν ή να καταρριφθούν με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, η πλειοψηφία των ανθρώπων συνεχίζει να πιστεύει πως κάτι είναι αληθινό «επειδή το γράφει κάπου».

Ποτέ άλλοτε δεν γίνονταν τόσα πολλά συγκλονιστικά θαύματα, όπως μας πληροφορούν σάιτ όπως είναι το Κωλοχανείο ή το Σβούρα

Όσο περισσότερα γίνονται όμως, τόσο πιο ασαφείς και επινοημένες οι πληροφορίες. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Η ψηφιακή εποχή, που κάθε ψέμα και κάθε επινοημένο θαύμα μπορεί να διασταυρωθεί, όχι μόνο δεν απομόνωσε τους τσαρλατάνους, όχι μόνο δεν ξεσκέπασε τα ψέματα, αλλά βοήθησε και στην ακόμα μαζικότερη διάδοσή τους! 
Πριν χίλια ή έστω 200 χρόνια, θα ήταν λογικό να πιστέψουν όλοι ότι έγινε κάποιο θαύμα αρκεί να μεταδιδόταν από στόμα σε στόμα, αφού δε θα απαιτούνταν κάποια «απόδειξη», και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κιόλας. 
Όμως το 2016, με τα έξυπνα κινητά που ηχογραφούν, βιντεοσκοπούν και βγάζουν φωτογραφίες, θα περίμενε κανείς πως αυτός που ισχυρίζεται πως έγινε θαύμα θα το κατέγραφε, και θα αποδείκνυε ότι έλεγε αλήθεια. 
Κι όμως. Τόσες δεκαετίες έχουν περάσει που είναι δυνατή η βιντεοσκόπηση και ούτε ένα θαύμα «Αγίου» δεν έχει καταγραφεί, ούτε μια ιστορία θαύματος δεν έχει αντέξει την έρευνα. Κι αντί να απαξιωθούν όλοι αυτοί που φωνάζουν «Θαύμα» αλλά δεν κάνουν τον κόπο να το τραβήξουν με το κινητό, γίνονται ακόμα πιο πιστευτοί.
Λέτε να γίνονταν θαύματα και μάλιστα τόσο εντυπωσιακά όσο αυτά του Χριστού, από εξωφρενικές θεραπείες μέχρι επίδειξη εντυπωσιακών μαγικών δυνάμεων, και εντελώς τυχαία να μην έχει καταγραφεί ποτέ τίποτα αξιόπιστο; 

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι Άγιοι αλλά αυτοί που τους εκμεταλλεύονται, είτε για λεφτά στις ενορίες, ή για βιβλία και προσφορές ή για κλικ. 
Είναι δυνατόν σε θέμα «Έφτυσε τον καρκίνο πίνοντας Αγιασμό» να αναφέρεται απλώς ότι συνέβη σε κάποια «κυρία Σ.Κ., κάτοικο Καλαμάτας» και παρόλα αυτά κόσμος να το πιστεύει και να το μοιράζεται ως αληθινά αποδεδειγμένο; 
Σε μια εποχή που όλα μπορούν να αποδειχτούν ή να καταρριφθούν με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, η πλειοψηφία των ανθρώπων συνεχίζει να πιστεύει πως κάτι είναι αληθινό «επειδή το γράφει κάπου». 
Αυτό τους αρκεί. Είτε αυτό το κάπου είναι η Βίβλος, είτε είναι το μπλογκ Κωλοχανείο...
http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/112415

ΔΙΑΒΑΖΩ:
15 παραδείγματα απ' την επιδημία υποτιθέμενων ελληνικών θαυμάτων με αφορμή τη γυναίκα που έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό 
(30.8.2016 | 23:59 Πηγή: www.lifo.gr)
1. newsbomb.gr
Συγκλονίζει το θαύμα του Αγ. Εφραίμ: 

Έκανε εμετό τον καρκίνο πίνοντας αγιασμό http://bit.ly/2bj7yOe
(25 Aug 2016)
2.
newsbomb.gr
Συγκλονίζει το θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου! 
(28 Aug 2016)
3.
archangelosmichail
Συγκλονίζει το θαύμα της Παναγίας: Πώς έσωσε ολόκληρη πόλη
(26 Aug 2016)
4.
Kontra Channel
Συγκλονίζει ο Σπανουδάκης: Το θαύμα με τον Άγιο Σπυρίδωνα! 
(20 Aug 2016)
5.
kontranews.gr
Συγκλονίζει το θαύμα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου! Οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά...
(4 Aug 2016)
6.
Crash Online GR 
Ο προφήτης Ηλίας εμφανίζεται σε στρατιώτη - Θαύμα που συγκλονίζει
(20 Jul 2016)
7.
olastifora.gr
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! – Το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ σε μάνα και έμβρυο  

(19 Jul 2016)
8. triklopodia.gr
Το θαύμα που συγκλονίζει! Εμφανίστηκε το πρόσωπο του Χριστού επάνω σε δέντρο! 

(15 Jun 2016)
9.
Dream fm 90.6
ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!!!
(1 Jun 2016)
10.
Newsbomb Cyprus
Διαδώστε το! Συγκλονίζει το νέο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου! Τι συνέβη

(16 May 2016)
11.
archangelosmichail
Συγκλονίζει το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ: Μαμά, αυτός δεν είναι καλόγερος...

(11 May 2016)
12.
briefingnews 
Το θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο – Η εικόνα της Παναγιάς της Μελικιώτισσας!  4 May 2016
13.
SvouraNews blogspot
Ξεχωριστό θαύμα του Αγίου Νεκταρίου στη Ρουμανία συγκλονίζει

(30 Mar 2016)
14.
SvouraNews blogspot
Η Παναγία που δέχτηκε 55 σφαίρες! (Φώτο): Το Θαύμα που συγκλονίζει το πανελλήνιο και την περιοχή της Ημαθίας

(23 May 2015)
15.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Η «newsbomb»… Η γνωστή αυτή –διαβόητη ως χριστιανο-πορνο-φυλλάδα (ηλεκτρονική έκδοση), του γέροντα Κώστα Χαρδαβέλα, ξαναχτύπησε… Γράφει σε χθεσινό άρθρο της: «Συγκλονίζει το νέο θαύμα του αγίου Εφραίμ: Έκανε εμετό τον καρκίνο, πίνοντας αγιασμό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: