Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΜΗΝΥΜΑ, από το facebook: Κάθε μέρα θα σας δείχνουμε όλες τις δημοσιεύσεις που κάνατε σαν σήμερα σε διάφορες χρονιές.

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Κλέφτες και αμαρτωλοί...

 Ήταν Έλληνες;
Διαβάζω:
Dimitri Spingos, έγραψε…
(16 Αυγούστου στις 9:37 π.μ)
Κάθε ένας βλέπει παναγίες όπου τον συμφέρει έτσι έχουμε παναγία Σουμελά, παναγία Τήνου, άσπρη παναγία, μαύρη παναγία, πάνω παναγία, κάτω παναγία και πάει λέγοντας !
Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Έλληνα, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ποια είναι η Σάρρα;... αναμφίβολα θα πάρετε έναν τεράστιο αριθμό ικανοποιητικών απαντήσεων. Αν όμως ρωτήσετε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, του πλέον υψηλού μορφωτικού επιπέδου, από δασκάλους μέχρι ακαδημαϊκούς, ποια είναι η Ορσηίδα; (η έρευνα αυτή έγινε τα τελευταία δυο χρόνια από μένα τον ίδιο, σε εκτεταμένο δείγμα)... θα πάρετε όλες της απίθανες απαντήσεις -εκτός απ την πραγματική- ότι η Ορσηίδα ... είναι η Προμήτηρα των Ελλήνων!
Όχι μόνο δεν ξέρουμε ότι έχουμε προπάτορά μας τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνα, αλλά ούτε και οι πλέον μορφωμένοι Έλληνες δεν γνωρίζουμε, ότι η σύζυγός του Ορσηίδα, είναι η ιστορική μητέρα των Ελλήνων!!!!
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Κλέφτες και αμαρτωλοί μια ζωή οι Έλληνες! Τώρα, στη θρησκεία μας, έχουμε κλέψει τα πάντα από μακρινούς ανατολικούς λαούς (Ινδία, κλπ), όπως τα κεριά, τα φωτοστέφανο, τα λιβάνια, τα κομποσκοίνια, την προσκύνηση, το χειροφίλημα των παπάδων, το κωλοδάχτυλο ευλογίας, κλπ.
Τότε, στην αρχαία θρησκεία με όλους αυτούς του μύθους κλπ, τα ιδία και χειροτέρα γίνονταν. Δεν ήταν δικοί μας όλοι αυτοί οι μύθοι, αλλά κλεμμένοι οι περισσότεροι, από τα ιδία τα μέρη (από Αίγυπτο μέχρι Περσία κλπ), που τα λάνσαραν στο 12θεο, με κάποια τροποποίηση βεβαία για να μη φαίνεται το πλιάτσικο!
Στον καλλιτεχνικό κόσμο πρόσφατα, είχαμε παρόμοιο σελέμιασμα -σε μουσική αυτό, όπως με την «συννεφούλα» του Σαββόπουλου που είναι μουσικό κομμάτι εισαγωγή σε πειρατική ταινία… Όπως με την Ματουμπάλα, και τη Ζιγκουάλα, κλπ λίγο πιο πριν! Κλεμμένα, εισαγόμενα! Χα!
Είχαμε βέβαια και μια σχετική εξαγωγή, όταν ένας πονηρός δικός μας, πούλησε την παρτιτούρα από «τα παιδιά του Πειραιά» σε έναν σεΐχη αραβικού εμιράτου, σαν δική του τάχα σύνθεση, για να την κάνει εθνικό ύμνο της χώρας του! Χα!
https://www.facebook.com/dimitris.korakianitis/posts/10205768778672847?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια: