Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Είστε, όπως ο σκύλος, που, σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό, «επιστρέφει επί το ίδιον εξέραμα» - δηλαδή στα απόκρυφα ευαγγέλια που έχετε απορρίψει! Και αυτό το παραμύθι, το βαφτίζετε «ιερά Παράδοση», και ως τέτοιο το πασάρετε, στην εορτή της κοίμησης της Παναγίας, ω άθλιοι και πανάθλιοι ρασοφόροι! [Ερώτηση: Ποια «Παράδοση λέει», ποια «Παράδοση αναφέρει», όλα αυτά τα παραμύθια που γράφετε χθες και σήμερα στο facebook, εσείς (ο «Προφήτης Ηλίας Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης»), ένας υποτίθεται ορθόδοξος ναός; Λέτε –λέτε -λέτε, στο παραλήρημα σας… Και τι δεν λέτε κακομοίρηδες! Ότι τάχα η Παναγία έτσι, ότι η Παναγία αλλιώς… Έκανε τούτο, έκανε το άλλο, έπαθε αυτό ή εκείνο… Μήπως πλανάστε, πλάνην οικτράν; Μήπως από δόλο βασίζεστε σε όλα αυτά τα ευσεβοφανή παραμύθια;]

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Panagiotis Ioannidis κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Προφήτης Ηλίας Ανω Πόλεως Θεσσαλονίκης.
22 ώρες πριν
Η Κοίμηση της Θεοτόκου.
Όταν ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.
Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της.
Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανή. Επειδή, κατά θεία οικονομία, ένας από τους Aποστόλους (ο Θωμάς όπως λέει η παράδοση) δεν ήταν παρών στην κηδεία της Θεομήτορος, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.
Έτσι, μετά από τρεις ήμερες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς.
Η Παναγία όταν μπήκε στο Ναό ήταν τριών ετών• έμεινε στο ιερό δώδεκα χρόνια, δεκαπέντε ετών• τρεις μήνες αφού βγήκε από το ιερό μέχρι τον Ευαγγελισμό και εννέα μήνες κυοφορία, δεκαέξι ετών γεννά τον Χριστό.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1118241974879611&id=983160658387744
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ποια «Παράδοση λέει», ποια «Παράδοση αναφέρει», όλα αυτά τα παραμύθια που λέτε πιο πάνω;
Μήπως δεν τα λέει καμιά Παράδοση; Μήπως τα διαβάσατε σε τίποτε «απόκρυφα» όπως λέγονται ευαγγέλια; Δηλαδή σε πλαστά, σε «ψευδεπίγραφα» ευαγγέλια όπου δεν υπάρχει η αλήθεια του λόγου του θεού, αλλά το ψέμα του διαβόλου; Σε κείμενα δηλαδή τα οποία η ίδια η Εκκλησία μας τα έχει εξ αρχής απορρίψει;
Μήπως πλανάστε, πλάνην οικτράν; Μήπως από δόλο βασίζεστε σε όλα αυτά τα ευσεβοφανή παραμύθια, μόνο και μόνο…
1. για να παράγετε γιορτές και πανηγύρια που μισεί ο θεός...
2. για να εμπορεύεστε τη θρησκεία…
3. για να ζωγραφίζετε άθλιες αγιογραφίες…
4. για να συνθέτετε αιρετικούς ύμνους;
Μήπως –σαν το σκύλο γυρνάτε και τρώτε όλα αυτά που ξεράσατε προηγουμένως; Αν ναι, που σίγουρα είναι ναι, τότε πόσο ορθόδοξοι πιστεύετε ότι είστε τελικά;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1666181603703112&id=100009338643842


NEA ΣΧΟΛΙΑ:
Ανώνυμος είπε... 
Για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για τις Ορθόδοξες απόψεις σας!
Δεν ήξεραν φαίνεται οι Απόστολοι κι Ευαγγελιστές, οι σύγχρονοι της Παναγίας και ...δήθεν συναχθέντες άπαντες (ίσως πλην Θωμά κατ΄άλλο απόκρυφο) στην κοίμησή της, όπου ... έφτασαν ή εις Γεσθημανή ή εις Εφφεσον, πετώντας ως διά διακτινισμού και δεν έγραψαν κάτι για το τόοοοοσο θαυμαστό γεγονός της μεταστάσεως ή αναστάσεως (!!!) της Παναγίας, στην Καινή Διαθήκη και ξέρουν τα βλάσφημα και κακόδοξα απόκρυφα "ευαγγέλια" μετά από 400 και 500 χρόνια!!! Που δεν συμφωνούν μεταξύ τους, κι όλας! 
Δυστυχώς υπήρξαν πατέρες, συναξαριστές και υμνογράφοι που ως πηγή πληροφοριών (και κάποιοι, προφανώς κονόμας, προσκυνημάτων τάφου, εικόνων, ιματίων, θαυμάτων, ταμάτων) αποδέχτηκαν ως ιστορικά γεγονότα, τους μύθους από τα απόκρυφα! Και μπήκαν και στο υμνολόγιο και στο εορτολόγιο! 
Ευτυχώς μπήκαν μετά τον 5ο και 6ο μ.Χ. αιώνα, για να έχουμε κι εμείς οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ το επιχείρημα ότι, έχουμε το δικαίωμα να μην εμπιστευόμαστε για την Παναγία, καμμιά εξωβιβλική "ιερά" παράδοση.
Επισκέπτης
    17 Αυγούστου 2016 - 12:50 π.μ. 
P. MICHALOPOULOS είπε...
Τα συγχαρητήρια, δεν πρέπει να πάνε τόσο στον μαθητή… 
Δεν τα αξίζει μόνο ο μπλόγκερ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος…
Ανήκουν κυρίως,  στους δυο σεβαστούς δασκάλους του… 

Στους εκλεκτούς σχολιαστές του, εδώ –στο «χαίρετε»...
Στους δυο καλούς αγγέλους του…  Στον «Επισκέπτη» και στον «αιρετικό» ή «Ι.Κ.»… 

Συγχαρητήρια, που καταδέχονται και οι δυο αυτοί σοφοί φίλοι του, και συζητούν μαζί του -τόσο καιρό τώρα…
Και που έτσι, του έχουν δώσει , τις τόσο πολύτιμες επιστημονικές –θεολογικές, ορθόδοξες γνώσεις τους… 
Γνώσεις, σε αυτόν τον φτωχό τον μπλόγκερ, που τους ευγνωμονεί, και τους ευχαριστεί θερμά! 
Ανώνυμος είπε...
Μαθητής είναι ο επισκέπτης, με κάποιες διαφωνίες σε ελάχιστα θέματα. Μαθητής ανώνυμος παρ΄ ολίγον μετεξεταστέος, ιδίως στο μάθημα της Ορθοπραξίας! Αν κάποια φορά "εκόμισα" κάποια πληροφορία, ήταν ετερόφωτη και αντιγραμμένη, εφόσον είχα την ευλογία να κατηχηθώ στο περιβάλλον του π. Αυγουστίνου, ακούγοντας και διαβάζοντας πολλούς, ιδιαίτερα όμως κατηχούμενος από κραταιό ερμηνευτή των θείων Γραφών σε μελέτες του οποίου ενίοτε παραπέμπω σε λινκ.

Ο Ιωάννης Κ. (με τον οποίον σε πάμπολλα επίσης συμφωνώ και σε ένα δυο - ουσιώδη όχι) είναι και μελετητής και ερευνητής, και επώνυμος και αρθρογράφος και συγγραφέας και ατρόμητος, δεν πτοείται απέναντι στις μυθοπλασίες των παραχαρακτών της επιστήμης και της Αγίας Γραφής, ειδικά στα θέματα των ... χαραγμάτων και των barcodes έδωσε πηγαία επιστημονική μάχη και την κέρδισε.
Μαθητές του Κυρίου, φανεροί ή έστω και κρυφοί όπως ο Ιωσήφ ή ο Νικόδημος ας είμαστε άπαντες.

Χαίρετε, επισκέπτης.
 17 Αυγούστου 2016 - 6:52 μ.μ


ΝΕΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ:
Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης Ιλίου
Κοίμηση της Θεοτόκου.
Όταν ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.

Panagiotis Michalopoulos 
Είστε, όπως ο σκύλος, που, σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό, «επιστρέφει επί το ίδιον εξέραμα» - δηλαδή στα απόκρυφα ευαγγέλια που έχετε απορρίψει! Και αυτό το παραμύθι, το βαφτίζετε «ιερά Παράδοση», και ως τέτοιο το πασάρετε, στην εορτή της κοίμησης της Παναγίας, ω άθλιοι και πανάθλιοι ρασοφόροι! [Ερώτηση: Ποια «Παράδοση λέει», ποια «Παράδοση αναφέρει», όλα αυτά τα παραμύθια που γράφετε χθες και σήμερα στο facebook, εσείς (ο «Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης Ιλίου»), ένας υποτίθεται ορθόδοξος ναός; Λέτε –λέτε -λέτε, στο παραλήρημα σας… Και τι δεν λέτε κακομοίρηδες! Ότι τάχα η Παναγία έτσι, ότι η Παναγία αλλιώς… Έκανε τούτο, έκανε το άλλο, έπαθε αυτό ή εκείνο… Μήπως πλανάστε, πλάνην οικτράν; Μήπως από δόλο βασίζεστε σε όλα αυτά τα ευσεβοφανή παραμύθια;]
https://www.facebook.com/588737974604403/photos/a.590108007800733.1073741828.588737974604403/903206039824260/?type=3&theater

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για τις Ορθόδοξες απόψεις σας!
Δεν ήξεραν φαίνεται οι Απόστολοι κι Ευαγγελιστές, οι σύγχρονοι της Παναγίας και ...δήθεν συναχθέντες άπαντες (ίσως πλην Θωμά κατ΄άλλο απόκρυφο) στην κοίμησή της, όπου ... έφτασαν ή εις Γεσθημανή ή εις Εφφεσον, πετώντας ως διά διακτινισμού και δεν έγραψαν κάτι για το τόοοοοσο θαυμαστό γεγονός της μεταστάσεως ή αναστάσεως (!!!) της Παναγίας, στην Καινή Διαθήκη και ξέρουν τα βλάσφημα και κακόδοξα απόκρυφα "ευαγγέλια" μετά από 400 και 500 χρόνια!!! Που δεν συμφωνούν μεταξύ τους, κι όλας! Δυστυχώς υπήρξαν πατέρες, συναξαριστές και υμνογράφοι που ως πηγή πληροφοριών (και κάποιοι, προφανώς κονόμας, προσκυνημάτων τάφου, εικόνων, ιματίων, θαυμάτων, ταμάτων) αποδέχτηκαν ως ιστορικά γεγονότα, τους μύθους από τα απόκρυφα! Και μπήκαν και στο υμνολόγιο και στο εορτολόγιο! Ευτυχώς μπήκαν μετά τον 5ο και 6ο μ.Χ. αιώνα, για να έχουμε κι εμείς οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ το επιχείρημα ότι, έχουμε το δικαίωμα να μην εμπιστευόμαστε για την Παναγία, καμμιά εξωβιβλική "ιερά" παράδοση.

Επισκέπτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τα συγχαρητήρια, δεν πρέπει να πάνε τόσο στον μαθητή…
Δεν τα αξίζει μόνο ο μπλόγκερ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος…
Ανήκουν κυρίως, στους δυο σεβαστούς δασκάλους του…
Στους εκλεκτούς σχολιαστές του, εδώ –στο «χαίρετε»...
Στους δυο καλούς αγγέλους του… Στον «Επισκέπτη» και στον «αιρετικό» ή «Ι.Κ.»…

Συγχαρητήρια, που καταδέχονται και οι δυο αυτοί σοφοί φίλοι του, και συζητούν μαζί του -τόσο καιρό τώρα…

Και που έτσι, του έχουν δώσει , τις τόσο πολύτιμες επιστημονικές –θεολογικές, ορθόδοξες γνώσεις τους…
Γνώσεις, σε αυτόν τον φτωχό τον μπλόγκερ, που τους ευγνωμονεί, και τους ευχαριστεί θερμά!

Ανώνυμος είπε...

Πως από τη μία η εκκλησία απορρίπτει τα απόκρυφα ευαγγέλια και από την άλλη επιλεκτικά παίρνει κομμάτια από αυτά; Είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι από ότι κατάλαβα ή υπάρχουν και άλλοι αυτής της αντιφατικής συμπεριφοράς; Αυτό το, άλλα λέω και άλλα κάνω παραμένει μυστήριο ή όχι; Σε ένα από αυτά τα «ευαγγέλια» γράφει, αν δεν κάνω λάθος, ότι ο Χριστός όταν ήταν μικρός ανέσταινε πουλάκια και ζωάκια! Αυτό γιατί δεν μας το «πάσαραν»;Για ποιο λόγο, προσπαθήστε να μου εξηγήσετε ,η Εκκλησία και η ορθόδοξη λατρεία, έχει χτιστεί σε παραμύθια που αντιγράψαμε από τα ψευδεπίγραφα ευαγγέλια και όχι μόνο; Τα κανονικά δεν έφταναν; Κάτι ιστορίες απείρου κάλλους για αγίους και αγίες που ακούμε και έτσι στο συναξάρι και κάπως αλλιώς στον συναξαριστή ποια σκηνοθετικά αστέρια τα σκέφτηκαν; Δεν είναι όλες ψεύτικες αλλά κάποιες αγγίζουν τα όρια του γελοίου! Φτάνω, πολλές φορές στο αμήν και μου έρχεται να διακόψω τον ιερέα όταν με βαρύγδουπες εκφράσεις αναφέρεται σε ιστορίες από το συναξάρι, μα συγκρατιέμαι!Σε άλλα ορθόδοξα κράτη,στην υμνολογία τους,υπάρχουν αυτά τα παραμύθια; A.T

P. MICHALOPOULOS είπε...

Α.Τ. = Αγησίλαος Τσάβος, ή Αποστόλης Τσάβος;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω: «Σε ένα από αυτά τα "ευαγγέλια" γράφει, αν δεν κάνω λάθος, ότι ο Χριστός όταν ήταν μικρός ανέσταινε πουλάκια και ζωάκια! Αυτό γιατί δεν μας το "πάσαραν";»
Σχολιάζω:
Εγώ το θυμάμαι αυτό. Ήμουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου (αρχές δεκαετίας του ’50). Το θυμάμαι, σαν θέμα στο Αναγνωστικό μας. Υπήρχε μάλιστα και σχετική εικόνα στο κείμενο, στη συγκεκριμένη σελίδα. «Ανάστησε» λοιπόν ένα πουλάκι από πηλό, που είχε φτιάξει, και ένα κακό παιδί, του το χάλασε! Ο μικρός Χριστός, τότε, όχι μόνο το έφτιαξε ξανά, αλλά και το ζωντάνεψε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ:
Σήμερα στις 11:38 μ.μ
Από: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΑΒΟΣ
a.tsabos@gmail.com
Προς : Panagiotis Michalopoulos

Aγησίλαος κ Αποστόλης κ.Μιχαλόπουλε.
(2 ονοματα.)
Καλό βράδυ!