Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, χρόνια πολλά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Σήμερα γιορτάζουν… Και η Μαριγούλα –Μαριγώ… Και, πάρα πολλοί άλλοι… Και, η Πέγκυ Καρρά (σκύλες, τής λύσσας)! Χρόνια πολλά! :-)


Έλαβα πριν από λίγο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικά με τους Πεντηκοστιανούς, και απαντώ…


Αυτήν την εβδομάδα περισσότερο, αλλά και την προηγούμενη λιγότερο, παρατήρησα ότι εμφανίστηκαν στον κήπο μου αρκετά τέτοια ζωύφια. Πρωτοφανές! 40 χρόνια κήπος, και δεν είχα δει ποτέ ούτε ένα! Λέτε αυτό το έκτακτο γεγονός, να σημαίνει κάτι;


Από ποια Παναγία μετάδωσε απόψε την ακολουθία του εσπερινού η κρατική τηλεόραση, με το κανάλι ΕΡΤ3; Από την Πόντια Παναγία, ή από άλλη διάσημη όπως αυτή η παπική της Τήνου;


Υπάρχουν μεγαλύτεροι βλάσφημοι της Παναγίας, από αυτούς που την αγιογραφούν; Από αυτούς που κακοποιούν την εικόνα της, και που την κάνουν είδωλο και τοτέμ για προσκύνηση στους ναούς; Από αυτούς που εμπορεύονται το όνομα και το πρόσωπο της, οι επίκαιροι, οι απανταχού ορθόδοξοι πανηγυριτζήδες, λαϊκοί και ρασοφόροι; Υπάρχουν μεγαλύτεροι βλάσφημοι από τους επαγγελματίες της εκκλησίας ως «το γωνιακό μαγαζί», όπως την ανάφεραν με καμάρι δυο αναίσχυντοι -μακαρίτες πια, αρχιεπίσκοποι την Εκκλησία μας, ο Σεραφείμ Τίκας και ο αμέσως επόμενος, ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης;


Σήμερα, γιορτάζει ο Προφήτης Μιχαίας. (748 - 696 π.Χ.) Τότε –τόσο παλιά, δεν είχε μάθει καλά πώς ευλογούν σήμερα οι παπάδες και οι δεσποτάδες… Έτσι, αντί για σήμα το κωλοδάχτυλο, τον βλέπουμε στην εικόνα του, να κάνει μια άλλη περίεργη κίνηση με το χέρι και τα δάχτυλα: Κάτι, που θυμίζει εκείνο το καβουράκι τον ερημίτη, ή Σκαρτσίνι, ή καβούρι Διογένης! Χα!


Δεν έχουν πια καθόλου το θεό τους, όλοι αυτοί οι ορθόδοξοι πανηγυρτζήδες! 1. Στα Θεοφάνια, ασεβούν με τον σταυρό, και τον πετούν -οι αντίχριστοι παπάδες, στο νερό… Σε μολυσμένα νερά λιμανιών -στη θάλασσα, και σε νερά –βούρκο, ποταμών ή λιμνών! Και έτσι μολυσμένο, τον τραβάμε μετά τον σταυρό, και τον φιλάνε! 2. Τώρα στην κοιμήση της Παναγίας, την βάζουν σε ένα κουβούκλιο την κακομοίρα, και την κουβαλάνε τέσσερεις -σαν να είναι καμιά ντουλάπα, και την πάνε για φούντο στα βαθιά! Άραγε την τραβάνε πάλι πίσω, όπως τον σταυρό; (Τι έθιμα είναι αυτά! Ήμαρτον Κύριε!)


Ιωσήφ: «Τίνος είναι βρε γυναίκα, το παιδί, αυτό το αγόρι; Το ξανθόμαλλο, το σαν κορίτσι, με τα γαλανά ματιά; Το και κακομαθημένο, στο να κάνει αυτό το πονηρό σήμα με το δάχτυλο; Του κρίνου είναι ή του περιστεριού;» (…εκείνη αντί για απάντηση, …σηκώνει τα χέρια.)


Απάντηση: Χαρά, ναι, είναι ο γάμος! Ξετσιπωσιά, όχι, δεν πρέπει να είναι ο γάμος! Η γύμνια, το άσεμνο ντύσιμο, το μίνι και το παντελόνι σε ένα χώρο που δεν είναι νυχτερινό κέντρο, είναι απαράδεκτη! Είναι ασέβεια μια τέτοια εμφάνιση, στο ναό… Κάθονται μάλιστα -με σουπερ μίνι, και στα μπροστινά καθίσματα –με τα πόδια ανοιχτά, μπροστά στην ωραία πύλη… Και είναι όλα αυτά, και βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα, που κατεβαίνει και παρευρίσκεται και ενεργεί σε κάθε ιερό μυστήριο της Εκκλησίας μας!..


Της Σελίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας», μεγάλωσαν οι δουλειές της! Τώρα, εκδίδεται κιόλας…. Αυτο-διαφημίζεται λοιπόν σήμερα στο facebook, και, ως θρησκευτική φυλλάδα … Στο έκτακτο εορταστικό φύλλο της –λέει… Που αφιερώνεται προφανώς, σε κάθε αδελφή ψυχή, με την ευσεβή προτροπή: «Σκύψε ευλογημένη, ντύσου πρόχειρα, και βγάλε το καλτσόν σου… Πέσε και στα τέσσερα, και έλα μπουσουλώντας στην Τήνο, για να φας… και, το σανό σου!»


Υπάρχει και ο παπα-Τύχωνας...


ΔΙΑΒΑΖΩ: Τιμές αρχηγού κράτους για το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη!


Όταν ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ανακάλυψε τυχαία τη σπηλιά του Νταβέλη… Το 1953 μ.Χ.


Αυστηρό μήνυμα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου χθες βράδυ, ως χοροπηδούντος στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό με αρτοκλασία: «Όποιος θέλει, ας προσέλθει να προσκυνήσει τα λείψανα του Σικελού αγίου Εύπλου (3ου αιώνα μ.Χ.). Είναι δώρο στη μητρόπολη μας, από την αδελφή Εκκλησία -μαφία του Βατικανού… Που τους περίσσευαν -εκεί στα υπόγεια τους, αρκετά κεφάλια, πόδια και χέρια του αγίου… Προσοχή όμως κατά την προσέλευση σας… Μη τυχόν και τολμήσει κανείς σας –πάνω στην αναμπουμπούλα, να βάλει χέρι στις δυο κοπέλες παραστάτριες, διότι εγώ παρακολουθώ από εδώ πάνω, θα τον δω, και θα τον αφορίσω επί τόπου!»


Άγιος Προκόπιος - Κέρκυρα: Για την προκοπή του ζευγαριού, -από το μυστήριο κιόλας, μέσα στο ναό… Δεν αρκεί μόνο η ειδική ευχή του ιερέα, με την σχετική αναφορά στον Άγιο Προκόπιο… Έχουν και άλλα πράγματα τη μεγάλη σημασία τους... Όπως: 1. Το κομπινεζόν, νυφικό… 2. Ο τρόπος που κρατά ο γαμπρός τη νύφη, και… 3. Το κωλοδάχτυλο ευλογίας –βεβαίως, βεβαίως, από την τεράστια εικόνα μπροστά στην οποίαν ποζάρει το φουλ ερωτευμένο ζευγάρι των νεονύμφων!


Facebook: Αγαπητέ κ. Παναγιώτη, δείτε -ως ανάμνηση, τι γράψατε σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια για το Άγιο φως, και αν θέλετε αναδημοσιεύστε το σήμερα.


Διαβάζω: Ο Θοδωρής Κοτονιάς, γράφει –συνθέτει, και τραγουδά: «Άι Γιώργη, πες το μυστικό: πώς σκότωσες το φίδι;» (Σχολιάζω: 1. Φίδι, σκότωσε ο Μ. Αλέξανδρος με τον Καραγκιόζη στο γνωστό έργο του Σπαθάρη! 2. Ο Άι Γιώργης σκότωσε Δράκο. Και δεν είναι μυστικό. Το έκανε λέει το επίσημο συναξάρι της ορθόδοξης εκκλησίας, για να σώσει μια πριγκίπισσα που ο δράκος την είχε αιχμάλωτη σε ένα πύργο!)


Χοντρο-Μαλακίας, το Ανάγνωσμα!.. Πρόσχωμεν: «AGIANAX – Δραστική Εκκλησιαστική συνταγή για το άγχος από έναν απλό ιερέα…»


Η Κυριακή του Θωμά, στην αγιογραφία: Πώς η παλάμη του Χριστού -για την ψηλάφηση από τον Θωμά, έγινε και… κωλοδάχτυλο;


Εκκλησία Κύπρου… Εκεί που έβγαλαν -οι αθεόφοβοι, τις πλαστικές παντόφλες του γ. Παΐσιου για λατρεία και για προσκύνηση -μέσα στο ναό … Τώρα, πουλάνε ΚΑΙ της Παναγίας τα μάτια!


Μπράβο στην «Παναγιά την Καταφυγιώτισσα»! Βλέπει εκεί –καλή της ώρα όπου βρίσκεται -στην εκκλησία της, στην Παλαιά Φώκαια, ένα σωρό νύφες… Και σιγά – σιγά, μαθαίνει κι αυτή το μάθημα της… Το πώς ντύνονται δηλαδή οι νέες και ωραίες γυναίκες! Όχι όπως αυτή, με μαντήλι στο κεφάλι… Όχι όπως αυτή, με κρυμμένα -κανονικά, τα στήθια της! Χα!


Alexander Xanthakis: "Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης δεν μετανόησε πριν κρεμαστεί;"


Έκτακτη εμφάνιση: Ο Χριστούλης και η Παναγίτσα, φέτος το καλοκαίρι, στο θέατρο Δελφινάριο… Ως πρόβα συμμετοχής τους –προσεχώς, εναλλακτικά: και στο καρναβάλι της Πάτρας, και του Ρίο!


Ξέρετε τι εικόνα κρύβεται κάτω από το κάδρο το σκεπασμένο με χαϊμαλιά –τάματα, της Παναγίας της Τήνου; Κρύβεται η εικόνα του Ευαγγελισμού, αυτή με την παπική άποψη ότι η Παναγία μύρισε έναν κρίνο για να μείνει έγκυος, με την βοήθεια μάλιστα και ενός περιστεριού!


Εικόνες βαρύτιμες, εικόνες αξίας, ακριβές, ειδικής παραγγελίας, εικόνες πρόκληση, εικόνες για κλέψιμο… (Και γιατί πρόσωπα με ανάγλυφα πουκάμισα; Για να προστίθεται αξία στην εικόνα από το πολύτιμο μέταλλο; Για το εμπόριο;)


Αυτή λοιπόν ήταν η καλύβα του καυσοκαλυβίτη, του πατρός Πορφυρίου -του μάγου, του Μαλακασιανού; Μπράβοοο! Και πώς τα κατάφερε και την έκαψε;


Την κάνατε και Γοργόνα, ρε, την Παναγία! Αντίχριστοι! Βλάσφημοι!


Θανάσης Βέγγος, προς Μπέμπα Κούλα (Λινάρδου): «Θα σε κάνω βασίλισσα!»


Έπεσαν δυο μολότοφ –σήμερα το πρωί, στο προαύλιο της Μονής Πετράκη –στο Κολονάκι, όπου και τα γραφεία της «Ιεράς» Συνόδου: Μήπως τρώγονται οι παπάδες, μεταξύ τους, και τώρα καίει ο ένας τον άλλον όχι πια φραστικά (όπως τότε στη Σύνοδο: «φύγε μωρή, από εδώ), αλλά και με μπουρλότο, στο προαύλιο; Μήπως είναι πάλι αντίθετες ομοφυλοφιλικές παπαδικές ομάδες (όπως τότε Χριστόδουλος – Βαρθολομαίος), που τώρα χρησιμοποιούν και παρακρατικούς;


ΔΙΑΒΑΖΩ: Οι αναμνήσεις σας στο Facebook. Panagiotis, νοιαζόμαστε για εσάς και για τις αναμνήσεις που μοιράζεστε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι θα σας άρεσε να ξαναδείτε σήμερα αυτή τη δημοσίευση, που κάνατε πριν από τόσο χρόνο.


Υπάρχει, και… «Παναγία, η Κολοπετινιτσιώτισσα»;


Νικόλαος Νευράκης - Διδάκτωρ θεολογίας, Παν/μίου Αθηνών - Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών… Tέως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Μ.Ε., …Τέως καθηγητής θεολόγος, Σύρου: (9 σχετικές αναρτήσεις στο ιστολόγιο «χαίρετε».)


Μήνυμα, από facebook: «Κάθε μέρα θα σας δείχνουμε όλες τις δημοσιεύσεις που κάνατε σαν σήμερα σε διάφορες χρονιές.»


Είμαι ξανά στη σελίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»… Και συζητώ τώρα, κυρίως με τον χρήστη Yiannis Tsormpatzoglou (φωτο). Θρησκευτικά θέματα, βέβαια… Περισσότερο -ως πιο επίκαιρο, για την «Παναγία της Τήνου»… Και «ολίγον τι» (που θα έλεγε και ο Χατζηχρήστος, στο μαγαζί της Κακομοίρας), και για άλλα τινά…


Αν είστε από τους ελληνορθόδοξους χριστιανούς που πιστεύουν σαν αποφράδες τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, μέχρι τη γιορτή της Μεταμόρφωσης… Που πιστεύουν στις χάντρες για το μάτιασμα… Στο θαυματουργό χώμα από τον τάφο του Παΐσιου… Τότε, σας αρκούν αυτά! Μη μπείτε κι εσείς στην πρόσθετη περιπέτεια να παρακολουθείτε, και τη Νέα Σελήνη, τα άστρα και τα ζώδια!


Έτσι είναι Δέσποινα! Αλλά αυτήν την αρρώστια -τον καρκίνο, την εκμεταλλεύονται αισχρότατα οι δικοί μας χριστιανο-φασίστες –κληρικοί και λαϊκοί –ορθόδοξοι χριστιανοί τάχα, για το συμφέρον τους, το οικονομικό, πουλώντας δήθεν θαύματα (από αγιάσματα, λείψανα, εικόνες κλπ) για τους ταλαίπωρους ασθενείς.


Πόσα δίνουν;


Διάλογος με τη φίλη Kallie Theodore-Sawaya (Lexington, Kentucky), μορφωμένη βέβαια (σπούδασε Environmental Science στο Milwaukee Area Technical College) με θέμα το μάτι, το μάτιασμα, και τα σχετικά ξόρκια (ματάκια, χάντρες θαλασσιές, κλπ)


Αυτή η Παναγία η Πορτιέρισσα…


Εκκλησιαστικοί διάλογοι: «-Τη φωτιά σας παρακαλώ, κύριε.» «- Ορίστε μαντάμ.» «- Όχι τόσο κοντά βρε βλάκα! Θα μου κάψεις το μουστάκι, θα μου ζεματίσεις και το μωρό, ηλίθιε!»


1. Σήμερα η Μεταμόρφωση (γιορτάζει και η Αγία Σωτήρα, Σουρμένων). 2. Σήμερα, λήγουν οι «δρίμες», όπως ονομάζονται οι έξι πρώτες ημέρες του μήνα. (τι από τα δυο δεν ξέρατε;)


Διαβάζω: «Εικόνα, στην Αγία Μονή Κυθήρων». (σ.σ.: σας θυμίζουν κάτι τα πρόσωπα;)


Αυτοί οι τρεις πάλι: ο Πέτρος ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης… Μόλις ο Κύριος, τους έδειξε, τους χαιρέτισε, τους ευλόγησε -με το «δάχτυλο», φυσικά… Μπήκαν αμέσως, στο νόημα… Και έσπευσαν πάραυτα, να πέσουν κάτω… Άλλος μπρούμυτα, άλλος ανάσκελα, και άλλος στα τέσσερα… Σε σεξουαλική -θα έλεγε κανείς, στάση… Για να «ευλογηθούν» προφανώς, όσο το δυνατόν καλύτερα!!!..


ΕΠΙΚΑΙΡΟ: "Ένα κουβάρι κάμπιες"...


Υπήρχε και πουλί, εκεί; Υπήρχε, και, κρίνος; Και οπωσδήποτε και ένας αρχάγγελος (ο Γαβριήλ) που μοιάζει καταπληκτικά με όμορφο με κορίτσι, και που φυσικά έχει και φτερά, διότι χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε να πετάξει;


Σκύψε ευλογημένη… Εκτάκτως, παρέχεται και πρόσθετη ευλογία… Τώρα, και, σε υπόθετο!


Τον ονόμασαν και επίσημα «άγιο» (πέρσι τον Φεβρουάριο, Τρίτη και 13)... Και όχι «όσιο», τελικά! Αν και «όσιο» βέβαια τον αποκαλούσαν -ανεπίσημα μέχρι τώρα, και σαν «όσιο», τον αγιογραφούσαν και έτσι τον υμνολογούσαν, τα τελευταία χρόνια, οι «φίλοι» μας, οι οπαδοί του, χριστιανο-φασίστες και μη! «Άγιος» λοιπόν, ο αγιορείτης μοναχός… Διότι υπήρχε ήδη -από παλιά, κανονικός όσιος Παΐσιος… Ώστε, να μην τους μπερδεύουμε…Επίσης, επειδή ήταν καλόγερος και όχι, και, παπάς, του απαγορεύουν -στις αγιογραφίες του (φωτο) να χαιρετά («ευλογεί») με το… κωλο-«δάχτυλο»!


Δεν θα την δούμε, και, γονατιστή –μπροστά στην εικόνα, αυτήν την τόσο όμορφη και μαντηλοφορούσα κοπελιά με την κόκκινη φουστίτσα;


Καλημέρα!.. (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Νέο σχόλιο:
Γιόλα Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου
(14 λεπτά πριν)
Φίλε μου Παναγιώτη, Σ' ευχαριστώ ολόψυχα για τις ευχές σου και για την ενημέρωση σχετικά με τις αναρτήσεις σου στο "Χαίρετε", το οποίο και επισκέφθηκα... Αντεύχομαι Χρόνια Καλά και Πολλά... και για σένα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=874015982733712&set=a.273605399441443.1073741825.100003759559681&type=3&theater