Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Υπάρχει και ο παπα-Τύχωνας...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ.
2 ώρες πριν

Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ - Εορτάζει στις 13 Αυγούστου.
Ο Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ δικαίως θεωρείται ο Χρυσόστομος της Ρωσίας.

https://www.facebook.com/monastiriaka/photos/a.170409083018438.43509.159560040770009/1161074663951870/?type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Υπάρχει και ο παπα-Τύχωνας, ο γέροντας στον οποίον ήταν υποτακτικός, ο… -μη χέσω, «άγιος» Παΐσιος -ο αγιορείτης. Έχει γράψει μάλιστα και βιβλίο γι αυτόν ο γ. Παΐσιος, και τον παρουσιάζει σαν μεγάλο άγιο, και θαυματουργό!
Αυτός όμως ο παπά-Τύχωνας, δεν είχε την τύχη να τον αγιο-κατατάξει ο τουρκόσπορος, ο Βαρθολομαίος! Ποιος θα πήγαινε και γι αυτόν στον οικονομικό πατριάρχη βαλίτσες με ράβδους χρυσού, σαν «λογία», για να δεχτεί να υπογράψει και γι αυτόν;
Κανείς, διότι ο παπά-Τύχωνας δεν πούλαγε! Χα!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10204876054140062&id=1800906923

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Παναγιώτη γειά σου. Πρίν καμιά βδομάδα ήρθε στην ενορία μας κάποιος
[...]

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα, πολύ σοβαρά, όλα αυτά που αναφέρετε στο σχόλιο σας αγαπητέ ανώνυμε, και ευχαρίστως να κάνουμε διάλογο για το πρόσωπο αυτό το σκανδαλοποιό, στο οποίο και αναφέρεστε, εκτενώς.
Ελάτε λοιπόν –αν θέλετε, ξανά, αλλά όχι σαν ανώνυμος, αλλά με πλήρη τα στοιχεία σας, για να μπορέσω κι εγώ να μην κόψω ξανά, τα καταγγελλόμενα σας.
Εδώ φίλτατε, κάνουμε θαρραλέα κριτική… Με πρόσωπο εμφανές… Χωρίς κουκούλα!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη Παναγιώτη που δεν μπορω να κοινοποιήσω τα στοιχεία μου αλλά και μόνο που αναγνωρίζεις την περίπτωση του εν λόγω ιερωμένου σκανδαλώδη καλύπτομαι πλήρως. Ευχαριστώ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν πειράζει άγνωστε ανώνυμε φίλε! Να είσαι καλά!
Εγώ πάντως, δεν μπήκα στην ουσία του θέματος που ανάφερες. Για σκανδαλοποιό έκανες λόγο, και έτσι τον ανάφερα και εγώ βασιζόμενος στα λόγια σου, για να καταλάβουν και οι αναγνώστες μας, γενικά και αόριστα όμως, περί τίνος θέματος πρόκειται.
Ωστόσο εγώ, πρώτη φορά το ακούω αυτό το όνομα «του εν λόγω ιερωμένου», από εσένα. Δεν γνωρίζω τίποτε άλλο, ούτε και έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτόν.
Έλπιζα όμως ότι με μια ανοιχτή συζήτηση μας, κάποια έρευνα θα κάναμε, θα έμπαιναν και άλλοι στη συζήτηση αυτή, κάποιοι που ίσως γνώριζαν κι αυτοί κάτι παραπάνω, και στο τέλος κάποιο όφελος θα πρόεκυπτε, με βάση βέβαια και αφορμή, τη δική σας ενυπόγραφη μαρτυρία.
Αυτά!