Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Alexander Xanthakis: "Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης δεν μετανόησε πριν κρεμαστεί;"

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
7 ώρες πριν
MΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ
Απαγχονίστηκε ιερέας που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία -Είχε αναφερθεί στην ταινία Spotlight. 


ΣΧΟΛΙΑ:
Alexander Xanthakis 
Καλή κόλαση. 
Εκτός και αν μετανόησε πραγματικά. 
Τα παιδιά που κακοποίησε έχουν σίγουρα μια θέση στον παράδεισο.
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν πάνε μαζί η μετάνοια με την αυτοκτονία. 
Εκτός και αν τον… «αυτοκτόνησαν» οι συγκρατούμενοι του, εκεί στη φυλακή…
Alexander Xanthakis 

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης δεν μετανόησε πριν κρεμαστεί;
Panagiotis Michalopoulos 

Η μετάνοια, μας πάει στο θεό, όχι στην κρεμάλα! Η αυτοκτονία είναι πράξη απιστίας, απελπισίας, άρνηση του ελέους του θεού!
Ο Ιούδας αυτοκτόνησε, διότι τον έλεγχαν οι τύψεις. Διότι «παρέδωσε αίμα αθώου». 
Διότι αισθάνθηκε ότι πρόδωσε –και μάλιστα με φιλί, τον δάσκαλο του, τον φίλο του, αυτόν που του εμπιστεύτηκε και το ταμείο της ομάδας το οποίο και έκλεβε…
Και πάνω στην τρέλα του αυτή, στη ζάλη των τύψεων του, πήγε και κρεμάστηκε και παρέδωσε στο διάβολο την ψυχή του.
Εκείνος που πραγματικά μετάνιωσε για την τριπλή του άρνηση εκείνη τη νύχτα, ήταν ο «νταής» ο Πέτρος, που έκλαψε πικρά για αυτήν του τη δειλία, το πρωί, με το λάλημα του κόκορα!

Alexander Xanthakis 
Eυχαριστώ για την διευκρίνιση!
Alexander Xanthakis
Did Judas REPENT?
biblestudy. org
Alexander Xanthakis 

Το ίδιο με εσάς λέει.
Panagiotis Michalopoulos 

Το διάβασα. Ευχαριστώ!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1145924582136886

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και όμως, ο Ωριγένης λέγει, ότι ο Ιούδας μετανόησε τελικά στον Άδη, όταν έμεινε ο Χριστός 3 ημέρες. Το Ευαγγέλιο λέει ότι "μεταμελήθηκε", που είναι αρχή μετανοίας. Γι΄αυτό πήγε στα γρήγορα να κρεμαστεί, για να βρεθεί στον Άδη, πριν να βρεθεί ο Χριστός εκεί. Εξ άλλου στον Άδη μετανόησε και ο Αδάμ και τόσοι άλλοι.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ιωάννης Καρδάσης:
«Και όμως, ο Ωριγένης λέγει, ότι ο Ιούδας μετανόησε τελικά στον Άδη, όταν έμεινε ο Χριστός 3 ημέρες. Το Ευαγγέλιο λέει ότι "μεταμελήθηκε", που είναι αρχή μετανοίας. Γι΄αυτό πήγε στα γρήγορα να κρεμαστεί, για να βρεθεί στον Άδη, πριν να βρεθεί ο Χριστός εκεί. Εξ άλλου στον Άδη μετανόησε και ο Αδάμ και τόσοι άλλοι.»

Απάντηση:
Μεταμελήθηκε, αλλά ο διάβολος μέσα του, δεν τον άφησε να επανορθώσει, να δείξει και μετάνοια!

Διαβάζω:
Μια που φτάσαμε στην προδοσία ας θυμηθούμε τι έγινε στον Μυστικό Δείπνο (Ιωάννης, 13), την ώρα που ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: ”ένας από σας θα με προδώσει”. Οι μαθητές τα έχασαν, άρχισαν να κοιτάζουν με υποψίες ο ένας τον άλλο, ο Ιωάννης τότε τον ρώτησε “ποιος, είναι, Κύριε, αυτός που θα σε προδώσει;” και ο Ιησούς απάντησε: “είναι αυτός που θα του δώσω το ψωμί”. Μόλις το έδωσε στον Ιούδα, του είπε: “ό,τι είναι να κάνεις, κάντο γρήγορα.” Όμως κανείς μαθητής δεν κατάλαβε τίποτα! Όπως γράφει ο Ιωάννης, ο Ιούδας ήταν ο ταμίας της ομάδας και όλοι νόμισαν πως ο Ιησούς του έλεγε να αγοράσει γρήγορα ό,τι ήταν απαραίτητο για τη γιορτή του Πάσχα ή να δώσει κάτι στους φτωχούς. Άρα ο Ιούδας δεν είχε δείξει μέχρι τότε καμία κακή διαγωγή.
Να γιατί κανείς δεν τον υποπτεύθηκε. Και να γιατί ο Ιωάννης γράφει πως μπήκε ο διάβολος μέσα του. Προφανώς δεν μπορούσε να εξηγήσει με άλλο τρόπο την ενέργεια του Ιούδα. Άλλωστε το να κρατάει κάποιος το ταμείο προϋποθέτει ακεραιότητα χαρακτήρα. Δε θα μπορούσε να το έχει ο οποιοσδήποτε.
ΠΗΓΗ: logomnimon.wordpress.com

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω ακόμα:
1. Η εγωιστική αναγνώριση του λάθους μας, χωρίς να συνοδεύεται από συντριβή και εκζήτηση του θείου ελέους, δεν μας σώζει. Αντίθετα μας οδηγεί στην απελπισία και την αιώνια καταδίκη.
Όμως ο Ιούδας έφτασε στη συντριβή, αυτό που δεν έκανε ήταν να ζητήσει το θείο έλεος, ίσως γιατί αισθανόταν πως δεν το άξιζε, ίσως γιατί δεν πίστευε πως ο Ιησούς ήταν Θεός.
2. Η συγχώρεση επιτυγχάνεται μόνο με την πίστη, διά της χάριτος και του ελέους του Θεού. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η άφεση αμαρτιών.
Δηλαδή χωρίς πίστη, συγχώρεση δε δίνεται, ακόμα και αν έχεις μετανιώσει πραγματικά για ό,τι έκανες.
Επομένως ο Ιούδας τιμωρήθηκε αιωνίως όχι για το αμάρτημά του, αυτό όσο τρομερό κι αν ήταν θα μπορούσε να του συγχωρεθεί, αλλά γιατί δε ζήτησε ταπεινωμένος συγχώρεση από τον Κύριο.
ΠΗΓΗ: logomnimon.wordpress.com