Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Καλημέρα σας! Εδώ, ιστολόγιο «χαίρετε»! Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Αν και περίοδος διακοπών, οι φίλοι αναγνώστες μας, δεν μας ξεχνούν! Μας διαβάζουν πάντα, από όπου κι αν βρίσκονται! Από Ελλάδα κυρίως, και ΗΠΑ. Από Καναδά, Λατινική Αμερική, Ρωσία, Αφρική, Μέση και Άπω Ανατολή, Αυστραλία, και Νέα Ζηλανδία. (Το σχετικό πρόγραμμα του www.blogger.com, με ενημερώνει ότι χθες με επισκέφτηκαν 2.243 φίλοι, και προχθές 1.756. Τους ευχαριστώ όλους, ας είναι πάντα καλά!)

Με την ευκαιρία να πούμε ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

«Ορθόδοξα Τοτέμ»: Μια ετικέτα του ιστολογίου «χαίρετε».


Πιο μαύρη μαγεία, από αυτήν με τα λεγόμενα «ιερά λείψανα» του Αγ(ρ)ίου Όρους… Δεν θα βρει κανείς πουθενά αλλού στον κόσμο, όσο κι αν ψάξει… Ακόμα και μέσα στην καρδιά της Μαύρης Ηπείρου, μέσα στην πιο άγρια φυλή –εκεί, στα βάθη της ζούγκλας!


Ελάτε να πάρετε! Εδώ τα καλά, τα αγιωτικά: Έχουμε λουμίνια για το καντήλι, έχουμε κεράκια, έχουμε μοσχολίβανο… Έχουμε και… κρεμαστά καρβουνάκια (φωτο), προσάναμμα για το λιβανιστήρι σας!


ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ, σήμερα στις 9:18 π.μ. (Από Facebook… Προς Panagiotis Michalopoulos) ΘΕΜΑ, Προσκλήσεις από φίλους: «Αγαπητέ Panagiotis, ο χρήστης Πατήρ Ιωάννης Ξενιτίδης, σάς προσκάλεσε να δηλώσετε ότι σας αρέσει η Σελίδα "Είμαστε ορθόδοξοι, και προσκυνάμε σαν θεό, το Τρίο Κλαπάτσα".»


Totem?


Μύρισε κρίνο, η Παναγία; Υπάρχουν μικρά και ξεβράκωτα αγγελάκια; Ήταν και το περιστέρι, στον Ευαγγελισμό;


Την λένε Παναγία Πορταΐτισσα, και γι αυτό δεν ξεπορτίζει! (Καλά, πιο μαλακισμένη θρησκεία από αυτή των κωλοκαλογέρων υπάρχει;)


Μόνο τα κουδούνια λείπουν, που αυτά δεν της τα έχουν κρεμάσει ακόμα!


Παλιά οι μαμάδες, συνήθιζαν να κανακεύουν τα μωρά τους (να τα παίζουν, να τα ταΐζουν, να τα κουνάν για να κοιμηθούν), με ένα τραγουδάκι που έλεγε: «Να πας -να πας, εκεί στην αραπιά… Να δεις -να δεις, να δεις την αραπίνα… Να πι- να πι, να πίνει γαλατάκι… Μαζί, μαζί, μαζί με το αραπάκι!» (άσχετη φωτο)


Γεννήθηκε (ενσαρκώθηκε) από κρίνο… Ξαναγεννήθηκε (Αναστήθηκε), από κρίνο και πάλι;


Δεν ξέρω αν και ένα πουλί που πετάει –ο πελαργός ας πούμε, συμβάλλει κι αυτό στο να έρχονται τα μωρά στο σπίτι… Ξέρουμε όμως από την Παλαιά Διαθήκη, ότι ένα άλλο πουλί –περιστέρι αυτό, έφερε ένα κλαδί ελιάς στο Νώε, μετά τον κατακλυσμό. Στην Καινή Διαθήκη τώρα, ένα άλλο περιστέρι, μπορεί να σου φέρει ό,τι άλλο επιθυμήσεις! Κάτι σαν το λυχνάρι του Αλαντίν -ένα πράγμα, να πούμε!


Οδηγίες προς ευλαβείς προσκυνητές, προς όσους και όσες ασπάζονται εικόνες με αγίους και αγίες, που έχουν για διακόσμηση δράκους: 1. Ασπαζόμενοι την Αγία Μαρίνα, μη νομίσετε ότι το ανθρωπόμορφο δρακάκι που κρατάει, είναι το παιδάκι της (το έπαθε μια γριά στη γειτονιά μου), και… το φιλήσετε κι αυτό! 2. Επίσης, ασπαζόμενοι τον Άγιο Γεώργιο, στοχεύστε ψηλά στον ίδιο, και μη φιλήσετε -διότι έτσι σας βολεύει, ούτε τον δράκο, ούτε και τα καπούλια του αλόγου του, όπως το έπαθε τις προάλλες σε μια εκδρομή μας, η φίλη μου η γιαγιά κ. Ιωάννα!


Σύμφωνα με έγκυρους εκκλησιαστικούς ερευνητές: Στα βάθη των αιώνων, χάνονται οι ρίζες ανωνύμων υμνογραφιών, όπως το… «έχετε γεια βρυσούλες», και το… «θα σε πάρω να φύγουμε»! (Προφήτης Ηλίας: φωτο αρχείου)


Τελικά, δεν τον είδε τον θεό, ο προφήτης Ηλίας;


Δεν ξέρω ποιοι γέλασαν και ειρωνεύτηκαν τον «άγιο». Εγώ, τώρα την είδα την ανάρτηση.


Μια μαύρη κυρία, που την έλεγαν… «η… Παπα-ντή»!


Απόστολος Παύλος: «Θέατρο γίναμε»! Έτσι, παρουσιάζεται και το επιθεωρησιακό μιούζικαλ… «Η αγία τετράδα»! Το σκηνικό: Πάνω στα σύννεφα… 1. ένας κωλόγερος… με 2. το πουλί του… Και κάτω, σε ειδικό περίπτερο… 3. μια κυρία, με… 4. ένα μωρό που αιωρείται χωρίς να το κρατεί η μαμά του! (και στις δυο παραστάσεις –και στους δυο πάνω, και στους άλλους δυο κάτω, συμμετέχει το ανάλογο με την περίσταση μπαλέτο!)


Κοριτσάκια με μαντήλες; Γιατί;


Το Big Bang, ο πίθηκος, και ο Αδάμ με την Εύα…


Πολύ περίεργες αγιογραφίες, φιγουράρουν τελευταία στο εικονοστάσι των διαφόρων χρηστών του ελληνικού facebook. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές (20), είναι…


Ε, ρε γλέντια, στην Κύπρο! Είτε πάρτι είναι (πρώτη φωτο), είτε γάμος σε εκκλησία (δεύτερη φωτο), επικρατεί ο ίδιος μισο-γυμνισμός!


Η Αγία Μαρίνα –με το τσεκούρι της, επί το έργον: Η στιγμή, που… αποκεφαλίζει! (τρεις νέες φωτο)


Ο πιο καλός, …περιπτεράς!


Καλημέρα, καλή εβδομάδα… Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: