Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Χαράς, Ευαγγέλια! Ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, που θα ενώνει την Αθήνα με την Τήνο! Θα ονομαστεί… «Ορθοδοξία Οδός»! (Και… δεν θα χρειάζεται τότε, να πάει κανείς κολυμπώντας ή στα τέσσερα -τον δεκαπενταύγουστο, για να προσκυνήσει την παπική εικόνα του… Ευαγγελισμού, αυτήν με τον κρίνο και το περιστέρι!)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την Αθήνα με την Τήνο  
Η Ορθοδοξία Οδός όπως θα ονομάζεται θα κατασκευαστεί με έξοδα της Εκκλησίας για τη μετακίνηση των πιστών τον Δεκαπενταύγουστο
Ένας σύγχρονος προσκυνητόδρομος που θα ενώσει την Αττική με την Τήνο μέχρι το 2020 άρχισε σήμερα να κατασκευάζεται με τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η «Ορθοδοξία Οδός», όπως θα ονομάζεται, θα κατασκευαστεί στα πρότυπα μεγάλων θρησκευτικών δρόμων του εξωτερικού και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την μετακίνηση των πιστών τον Δεκαπενταύγουστο, οι οποίοι παραδοσιακά μεταβαίνουν στο ιερό νησί με φέρι μποτ, αντιμετωπίζοντας μεγάλη ταλαιπωρία.
Στην τελετή θεμελίωσης που πραγματοποιήθηκε λίγο έξω από τη Ραφήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευλόγησε τον νέο προσκυνητόδρομο, ενώ εψάλλει δέηση από Μητροπολίτες της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Εκκλησίας.
Η υπερσύγχρονη οδική αρτηρία που θα διέρχεται από την Εύβοια, την Άνδρο και θα καταλήγει στην Τήνο, θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μία για τα πούλμαν των πιστών, μία για συμβατικά ΙΧ και μία ειδική λωρίδα για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν γονατιστοί από την Αθήνα.
Όταν ολοκληρωθεί, ο προσκυνητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 160 χιλιομέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι η απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από 2 ώρες με ΙΧ ή έξι μήνες μπουσουλώντας.
Επίσης έχουν προβλεφθεί στάσεις  με καταστήματα θρησκευτικών ειδών, ενώ όλα τα καντηλάκια που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής θα λειτουργούν και ως κεραίες wi-fi για τις ανάγκες επικοινωνίας των πιστών.

ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 160 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΙΧ Η ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ
http://tovatraxi.com/social/ksekinise-ikataskevia-tou-neou-proskinitodromou/

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Giannis Margaritis 
Χαχαχαχα και θα πηγαίνουν γονατιστοί?
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
"ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ 160 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ...
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΙΧ Η ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ!"

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1139403959455615

Δεν υπάρχουν σχόλια: