Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ξανθόμαλλο παιδί, έκανε η Παναγία;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η χρήστης Βυζαντινές Αγιογραφίες, κοινοποίησε...
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ξανθόμαλλο παιδί, έκανε η Παναγία; 
Κι αν δεν ήταν συνηθισμένο αυτό, στην υπό ρωμαϊκή κατοχή Παλαιστίνη, τότε από πού πήρε το γονίδιο για αυτό το χρώμα; 
Μήπως από τη γύρη του κρίνου στον Ευαγγελισμό, όπως τέτοια παπική εικόνα είναι και αυτή της Τήνου; 
Μήπως από κάποιον αλλοδαπό πατέρα; Από κάποιον Ρωμαίο αξιωματικό ή άλλον ξένο αξιωματούχο, όπως λεν οι εχθροί της πίστεως μας, οι οποίοι δικαιώνονται έτσι από όλες αυτές τις δυτικού τύπου εικόνες;
https://www.facebook.com/706336089500309/photos/a.716551635145421.1073741833.706336089500309/819945754806008/?type=3&theater

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Giannis Margaritis 
Καλημέρα Παναγιώτη. 
Για ν αλλάξουν νοοτροπία κ μυαλά οι θρησκόληπτοι πρέπει να ξαναπατήσει το πόδι του ο Χριστός στη γη και ν δούμε που θα τους κατατάξει στα δεξιά του όπως πιστεύουν η στ αριστερά του αποκαλώντας τους για μια φορά ακόμη φαρισαίους κ υποκριτές? και μάλιστα δια ροπάλου!
Panagiotis Michalopoulos 

Καλημέρα φίλε Γιάννη!
Αυτά που λες, θα γίνουν στη Δευτέρα Παρουσία… Τη στιγμή που όλο το συμπάν θα καταστραφεί, και ταυτόχρονα θα γίνει και η ανάσταση των νεκρών, και μαζί με όσους θα ζουν και θα αλλαχτούν, θα γίνει η μεγάλη συνάντηση μας με τον Κύριο, εκεί ψηλά, σε έναν πνευματικό ουρανό, όπου και θα γίνει η τελική κρίση.
Μερική κρίση βέβαια, γίνεται και τώρα για κάθε έναν από εμάς -τη στιγμή που φεύγουμε από αυτήν την ζωή, διότι εφόσον δεν θα υπάρχει μετάνοια μετά θάνατον, σημαίνει ότι θα μετρήσει το τι είμαστε τη στιγμή που θα αφήσουμε εδώ την τελευταία μας πνοή: αμαρτωλοί μετανοημένοι -δηλαδή άγιοι, ή αμετανόητοι αμαρτωλοί -δηλαδή σατανάδες …
Προς το παρόν ο Κύριος περιμένει, μας ανέχεται, και… «γράφει»… Και μέσα από την Αποκάλυψη, μας λέει: «ο Άγιος, ας γίνει ακόμα πιο Άγιος… Ο αμαρτωλός, ας αμαρτήσει περισσότερο…»!!!.. 

Giannis Margaritis 
Εγώ όμως ήθελα όλα αυτά να γίνουν τώρα να τα δω
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν τα βλέπουμε φίλε, αλλά συμβαίνουν, και, τώρα!
Η κόλαση και ο παράδεισος, αρχίζουν από εδώ!
Όλοι οι θρησκέμποροι, οι θεομπαίχτες, οι φαρισαίοι υποκριτές -που λες κι εσύ, έχουν ήδη τη φωτιά της κόλασης μέσα τους, και τους τρώει την ψυχή… Και, εδώ πληρώνονται κάποια πράγματα!
Τα περισσότερα, ...προσεχώς!
Γι αυτό λέει ο Χριστός, «ας γίνει ακόμα πιο Άγιος ο Άγιος»… Για να δικαιούται απόλυτα το στεφάνι της δόξας!
Γι αυτό λέει ο Χριστός «ας αμαρτήσει ακόμα περισσότερο ο αμαρτωλός»… Για να μην υπάρχει μετά καμία αμφισβήτηση για τον δίκαιο κολασμό του! 

Giannis Margaritis 
Μα το ξέρουν κ οι ίδιοι ότι έχουν μέσα τους τη φωτιά της κόλασης ν καίγονται γι αυτό τρέχουν στις εκκλησίες νομίζοντας ότι θα απαλλαγούν κι αυτή ακριβώς είναι κ η υποκρισίας γιατί πιστεύουν ότι άμα τους δει ο Θεός στολισμένους να ασπάζονται εικόνες και να γονατίζουν, θα τους συγχωρέσει αντί να κάνουν καλές πράξεις και να μη σκέφτονται πονηρά και να μετανιώνουν ευλαβικά για τις πράξεις τους.
Panagiotis Michalopoulos 

Μου θυμίσατε τώρα, εκείνη την Παραβολή του Κυρίου, με τον Τελώνη και τον Φαρισαίο.
Και οι δυο ήταν στο ναό, και οι δυο προσεύχονταν. Ο Τελώνης, ταπεινός πια και αλλαγμένος, είχε τη συναίσθηση του μεγέθους της αμαρτωλότητας του, και θλιβόταν γι αυτό, και μαζί με την έμπρακτη μετάνοια του, έβρισκε την δικαίωση και την παραδείσια αγαλλίαση που ζητούσε η ψυχή του…
Την ίδια στιγμή ο Φαρισαίος, ήταν βουτηγμένος μέσα στον εγωισμό του, μέσα στην ψευδαίσθηση του ότι είναι συνεπής με τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις… Και ουσιαστικά προσευχόταν στο θεοποιημένο (από τον ίδιο) εαυτό του, και επιβράβευε (ο ίδιος) τον εαυτό του… Ενώ δίπλα του, πίσω του, ήταν ο Τελώνης, τον οποίον τον έβλεπε με περιφρόνηση, τον θεωρούσε σαν να είναι ένα σκουλήκι άξιο να το πατήσεις. Και «άναβε» από αυτήν του την αυταρέσκεια, και συγχρόνως κολαζόταν. Με την αναισθησία όμως της πωρωμένης συνείδησης του, δεν είχε πλήρως την συναίσθηση της κόλασης του, το πραγματικό μέγεθος της φωτιάς που είχε μέσα του.
Όμως, αυτή η πώρωση της συνείδησης του, θα αρθεί Εκείνη την Ημέρα! Και τότε, θα αισθανθεί πλήρως ποιος ακριβώς είναι… Και αυτό είναι… ΚΟΛΑΣΗ! 

Giannis Margaritis 
Καθημερινα τα λεω ολα αυτά αλλα δεν αλλάζουν εύκολα εως καθόλου αυτοί που τους έμαθαν να πιστεύουν κατ αυτό τον τρόπο Κι όταν τους ρωτάς κάτι γύρο αο αυτά, λόγω αγνοιας σου πετάνε ενα " Ε έτσι τα βρήκαμε" Κι αυτό φίλε Παναγιώτη τα λέει όλα !!!Σε παρακολουθώ καθημερινά και συμφωνώ απόλυτα σε όλα
Panagiotis Michalopoulos 

Σε ευχαριστώ θερμά για την επικοινωνία, Γιάννη…
Με τιμά η φιλία εκλεκτών ανθρώπων, ανθρώπων αγνών, σαν εσένα…
Να είσαι πάντα καλά!
Να είμαστε καλά, φίλτατε, να ανταμώνουμε και εδώ, και να τα λέμε!

Giannis Margaritis 
Να σαι καλά
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1137191996343478

Δεν υπάρχουν σχόλια: