Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Μετά τη σελίδα με τον «άγιο Παστίτσιο», που λάνσαρε ψεύτικο θαύμα του καλόγερου και έγινε πιστευτή… Εμφανίστηκε τώρα και μια νέα παρόμοια σελίδα: το «ελληνικό γιατροσόφι»! Αυτή, πουλάει τη θαυματουργή δροσόπετρα του αϊ Γιάννη! (…όλα αυτά βέβαια, εμπνευσμένα από τα τίμια ξύλα, τον παρθενικό κρίνο, την φανουρόπιτα, τα δέντρα στη σκεπή της αγίας Θεοδώρας, τα μήλα της αγίας Ειρήνης, τις ιερές παντόφλες και το χώμα από τον τάφο του γ. Παΐσιου!)


Η «θαυματουργή» εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, στην Ιερά Μονή Προυσού στην Ευρυτανία, είναι πράγματι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά;


Σύγχρονοι ερημίτες, δάσκαλοι και μεγάλοι προφήτες: Δυο χαρακτηριστικές φωτογραφίες. (ερώτηση: ο γ. Παΐσιος αντέγραψε τον ινδό, ή ο ινδός τον γ. Παΐσιο στην μαντική τέχνη;)


Λευκάδα: Απόψε, το μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Κυριακής, στο εκκλησάκι του βράχου… Να πάτε –όσοι πιστοί χριστιανοί, για να προσκυνήσετε την «φανερωμένη» εικόνα… Να πάτε, και όσοι μη πιστοί, ή όσοι αρχαιολάτρες, για να πηδήξετε –με την ευκαιρία εκεί, και καμιά νύμφη! (από όλα έχει ο μπαξές, στο πανηγύρι αυτό)


Έτσι ευλογούσε ο Χριστός; Με το… «δάχτυλο»; (Σαν παπάς-Διαμαντής, σαν Μήτρος -Μητροπολίτης;)


Και τελικά, δεν αγιογραφούμε κάτι που δεν έχουμε δει! Ποιος είδε παρέα, έναν γέρο, έναν νέο και ένα περιστέρι;


Ιστολόγιο «Κατάνυξις»: Τα κατέβασε; Όχι, δεν τα κατέβασε, και μπράβο του!


Συμβολισμοί: 1. Οι Αιγύπτιοι με τον Μίθρα και τις πυραμίδες τους… 2. Εμείς με τον Χριστό, και το τρίγωνο! (όχι Ιψενικό βέβαια, αν και παρεμβαίνει πάντα -σαν τσόντα, η αθώα περιστερά)


Κάνετε κι εσείς το τατουάζ της Αγίας Αικατερίνης! Λανσάρετε το τώρα στις πλαζ, σαν ομολογία πίστεως, και για διαρκή ευλογία!


Από ποια θρησκεία, κλέψαμε και το θόλο στο ναό, και τον πολυέλαιο στο κέντρο; (Ήδη, έχουμε κλέψει τα κεριά, τα λιβάνια, τα καντήλια, τα χειροφιλήματα, την υπόκλιση, την προσκύνηση στα τέσσερα, το φωτοστέφανο, τα κομποσκοίνια, την ομπρέλα της εικόνας στη λιτανεία, και το δεσποτικό κωλοδάχτυλο της τάχα ευλογίας)


Όταν ο Χριστός (με την Παναγία), δεν πάει στο βουνό… Τον πάνε τότε -οι καλόγεροι, …στη θάλασσα!!!..


Δικέφαλος Αετός, ΚΑΙ, στα άμφια!


Βαριά η καλογερική! Να είναι και κατακαλόκαιρο και να είσαι ντυμένος σαν αρκούδα… Να είσαι γέρος και να έχεις και πατερίτσα… Να σε τρώνε γένια και μακριά μαλλιά… Να αισθάνεσαι ότι είναι ένα καζάνι το κεφάλι σου… Να έχεις και οξεία εκφυλιστική ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα του δεξιού χεριού, και να ευλογείς κάπως έτσι… (φωτο)


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, Ε; ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΤΑΧΑ... ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ! ΧΑ!


Κηδεία σήμερα στο Άγιο Όρος. Ο πεθαμένος ήταν ο γέροντας Δαβίδ. Θάφτηκε με τιμές, με την παρουσία διαφόρων μητροπολιτών (Καστοριάς, Εδέσσης, Ανδριανουπόλεως, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς), χωρίς το φέρετρο, τυλιγμένος κατάλληλα, και σε ειδικό –για μουμιοποίηση – αγιοποίηση τάφο!


Επίκαιροι διάλογοι: «-Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου!» «-Δεν μας χέζεις, ρε Νταλάρα!»


Είναι ορθόδοξη χριστιανή… Και το δείχνει!


Πώς ευλογούσε ο Χριστός όταν μεγάλωσε, και πώς όταν ήταν μικρός;


Ποταμάκια και πλατάνια… Φιλικά προς την Αγία Θεοδώρα… Τα τραβούν προς αυτήν, το αίμα της και τα μαλλιά της!


Πανηγυρική έναρξη -σήμερα, του «νέου» μητροπολιτικού ναού της Αθήνας, μετά από πολυετή παροπλισμό του, λόγω ανακαίνισης…


7 αποκλειστικές Φωτο: Πρωί – πρωί, με την δροσούλα… (κι όχι πάντα –αναγκαστικά, και, μέσα στη γλυκιά μαστούρα…) Όταν έρχεται –άνωθεν, το θείο φως… (κι όχι απαραίτητα σε τόπους ιερούς, και μόνο.)


Ο Χριστός, κοιτάζοντας το οικογενειακό του άλμπουμ, τραγουδάει, μελωδικά και νοσταλγικά: «Μικρό παιδί σαν ήμουνα, και πήγαινα σχολείο…»


Δεν διακρίνονται πρόσωπα!


Τι άλλη μαλακία, πιο μεγάλη;


Θαύμα – θαύμα! Σήμερα, συζητώ με την… Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα!!!..


ΔΙΑΒΑΖΩ: "Παιδεία για… χάχανα και λάχανα"


Αυτά έχουμε μόνο –για παρηγοριά, ως πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί: 1. Την Εσθήτα -μαντήλα της Παναγίας, 2. Την Αγία Βρακο-Ζώνη της Παναγίας, και 3. Διάφορα εσώρουχα της Παναγίας.


Παναγία η θαλασσινή (βασίλισσα των πέντε ωκεανών, και όχι μόνο.): Εκτός από την «Παναγία την Γοργόνα», εκτός από την «Παναγία την Καβουρομάνα»… Υπάρχει και η «Παναγία η Αχιβαδο-Κοχυλού»!


Συμπέρασμα: Πράγματι, και, με ό,τι βλέπουμε μπορούμε να κρίνουμε! Εσείς δηλαδή πώς θα το κρίνατε αν βλέπατε στο Άγιον Όρος, εκεί στην Πύλη, στην Ουρανούπολη, στο κατάστημα με τα αγιωτικά… Αν βλέπατε τον ρασοφόρο πωλητή, εκεί μέσα… Να πουλάει μαζί με θρησκευτικά βιβλία, μαζί με εικόνες, μαζί με κεριά και λιβάνια και κομποσκοίνια… Να πουλάει, και, …προφυλακτικά;


Καλημέρα, καλό μήνα! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: