Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Το Big Bang, ο πίθηκος, και ο Αδάμ με την Εύα…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Angeliki Chalkia (Πολιτευτής Ν.Δ.)
κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Γραμματείς & Φαρισαίοι.
1 ώρα πριν
 

ΣΧΟΛΙΑ:
Angeliki Chalkia
Μα πως και η θεότητα έγινε bing bang?
WWWWaaaaaaaaaoooooo!
ΠΩς ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΑ 2016 ΕΤΗ μ.χ. δε ξανάγινε άνθρωπος ένα πιθηκοειδές????
Φοράνε την αγραμματοσύνη, την άγνοια που μας ταΐζουν για καμάρι τα αμόρφωτα, έτσι και πουλάν τον πίθηκο, πρόγονό τους. Εσείς ωρέ γιατί τ' ακούτε τα ζαβά???????
Panagiotis Michalopoulos 

ΜΕΤΆ ΤΑ 2016 ΕΤΗ μ.χ.;;;;;
Angeliki Chalkia 
υπήρξαν και άλλα προ Χριστό, ξες...!
Panagiotis Michalopoulos

1. Έχω την εντύπωση ότι η θεωρία της εξέλιξης, -καθαρά επιστημονική παρατήρηση, δεν καταργεί τον θεό. Επειδή όμως την εγκολπώθηκαν και την εκμεταλλεύτηκαν άσχετοι άθεοι, πέσαμε τότε κι εμείς -οι άσχετοι χριστιανοί, στο άλλο άκρο, στο να την απορρίψουμε μετά βδελυγμίας!
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, η θεωρία αυτή, δεν λέει καθαρά ότι καταγόμαστε από τον πίθηκο, αλλά πιθανολογεί ότι ίσως και να έχουμε -και τα δυο είδη, έναν κοινό πρόγονο! Υπάρχει διαφορά νομίζω.
2. Ακόμα και αυτό το Μπιγκ –Μπανγκ, που αναφέρατε, δεν αποκλείει να το προκάλεσε –βάσει σχεδίου ο θεός! Αποκλείεται; Όχι!
3. Μη ξεχνάμε τέλος και τη βιβλική διήγηση τη σχετική με τον Αδάμ και την Εύα, αυτούς δηλαδή που μπήκαν και βγήκαν από τον παράδεισο, εκείνο τον γήινο παράδεισο, ανατολικά της Εδέμ… 

Μετά λοιπόν την έκπτωση του -το ζευγάρι, εκεί στην εξορία, γέννησε δυο παιδιά από τα οποία το ένα σκότωσε το άλλο… Ο φονιάς τότε, έφυγε από το σπίτι, και πήγε κάπου μακριά, και βρήκε γυναίκα και παντρεύτηκε!
Ερώτηση: Αν αυτοί οι δυο –οι γονείς του, ήταν πράγματι οι πρωτόπλαστοι, τότε πώς πρόεκυψαν οι πολυάριθμες πόλεις που βρήκαν έτοιμες, όταν βγήκαν από αυτόν τον παράδεισο, στον οποίον βέβαια δεν υπήρχε σεξ μεταξύ τους;
Συμπέρασμα: Μάλλον λοιπόν, άλλο θα ήταν το πρώτο ζευγάρι που πήρε εντολή να αυξάνεται και να πληθύνεται! 

Μπορεί ακόμα και να ήταν ένα ζευγάρι… εξελικτικό!
https://www.facebook.com/aggeliki.xalkia/posts/10209773620845618


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Δεν παραδεχόταν την ύπαρξη «προαδαμιαίων ανθρώπων» ο μακαρίτης θεολόγος Νίκος Σωτηρόπουλος, για να μη ταυτιστεί με τους άθεους στο θέμα της εξέλιξης! (ηχητικό)

3 σχόλια:

Επισκέπτης είπε...

Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αλλά αν θυμάστε, κι άλλη φορά διαφωνήσαμε και μ΄εσάς και με τον αγαπητό κο Ι.Καρδάση επί των προγόνων μας. Μετά από ώριμη μελέτη ετών, θεωρώ ότι δεν ισχύει η αναπόδεικτη Δαρβίνειος υπόθεση, δηλ. η δήθεν εξέλιξη από είδος σε είδος και φυσικά δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο ούτε από κοινό πρόγονο. Τα είδη λιγοστεύουν, δεν αυξάνουν, και δεν έχει αποδειχτεί καμμιά εξέλιξη από ένα είδος σε άλλο, κάτι που λέει και η Αγία Γραφή. Ένα παράδειγμα: Ο εγκέφαλος του ανθρώπου, που έχει νοητικές δυνατότητες εκατοντάδες χιλιάδες φορές περισσότερες απ΄ όσες αξιοποιούμε, αποδεικνύει κατά καθηγητή Παν/μίου Ιατρικής ότι, δεν είναι προϊόν εξελίξεως. Φυσικά ο ΄Θεός θα μπορούσε να κάνει και εξέλιξη, αλλά ούτε η Επιστήμη αποδεικνύει ούτε η Αγία Γραφή γράφει κάτι τέτοιο.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Επισκέπτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εξαίρετο και σεβαστό, και αυτό το σχόλιο σας, φίλτατε Επισκέπτη μας.
Και εγώ, σας ευχαριστώ!

Σς είπε...

Σχετικά με την εξέλιξη του είδους μας...
Ξεκινώντας από το "χους ει και εις χουν απελεύσει" συν το "καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν" θα έλεγα ότι η ύλη είναι πεπερασμένη, οπότε όλοι έχουν κοινά κατασκευαστικά στοιχεία (όπως μια βίδα και ένα αυτοκίνητο έχουν κάποιες "κοινές καταβολές") και υπόκειται σε νόμους που βρήκαμε ότι υπάρχουν για την ομαλή τους λειτουργία (π.χ. απαγορευτική αρχή Pauli) κ.ά.

Επειδή αναφέρθηκε η εξέλιξη και η Επιστήμη, υπάρχουν και αυτά:
https://www.neb.com/tools-and-resources/feature-articles/crispr-cas9-and-targeted-genome-editing-a-new-era-in-molecular-biology
(Κοπτοραπτική γονιδίων με βακτήρια και άλλα "ζωάκια" -χωρις μακροπρόθεσμη πρόβλεψη των επιπτώσεων)
https://www.theguardian.com/science/2016/jun/05/organ-research-scientists-combine-human-stem-cells-and-pig-dna
(Stem cells σε γουρουνάκια για την ανάπτυξη του εμπορίου οργάνων)
Τα οποία cells γενικά έχουν και το ενδιαφέρον πια ότι μπορούν να αποδιαφοροποιηθούν, δηλαδή μπορεί πια ένα κύτταρο ματιού να πειραχτεί και να γίνει κύτταρο δέρματος πχ

Όμως κάποια από τα stem cells παράγονται από "σκλαβάκια", ανθρώπους που δεν εξελίχθηκαν στη μορφή ενός ενήλικα, ούτε καν ενός κυοφορούμενου εμβρύου, αλλά έχουν καταψυχθεί και είναι βολικοί -άλλωστε, λίγα κύτταρα είναι!-

Αμα σύλληψις, άμα άνθρωπος έχω διαβάσει.
Άνθρωπος δεν είναι μόνο ο γεννημένος. Ο οποίος γεννημένος πέρα από "συνηθισμένος" (...) μπορεί να είναι σιαμαίος, ερμαφρόδιτος, με σχιστίες, με παραπάνω ή λιγότερα δάχτυλα/χέρια/πόδια, μπορεί να είναι άλλο χρώμα. Άνθρωπος είναι και ο ανάπηρος, αυτός που δεν μπορεί να κουνηθεί, να δει ή να μιλήσει, ακούσει. Αλλά και αυτα τα δεχόμαστε γιατί το "βλέπουμε".

Ό,τι υπάρχει μέσα σε μια κοιλιά, ή ακόμα και στα petri dish ενός εργαστηρίου δεν θέλουμε να τα βλέπουμε. Στα petri dish λοιπόν εργαστηρίων πολλές έτοιμες α' ύλες -σπερματοζωάριο/ωάριο- ενοποιήθηκαν και προέκυψε γονιμοποίηση -παιδιά του σωλήνα δεν τα λέγανε παλιά;-. Οι γαμούντες τεχνιτά, έχουν περισσότερες από 1 συλλήψεις, ως options. Κάποιες εμφυτεύονται στην γυναίκα, κάποιες μένουν στο ράφι. Μένουν στα "αζήτητα", που πολύ σπανιότερα τις "αναπτύσσουν" -και έχουν προκύψει έτσι δίδυμα με διαφορά.. ετών μεταξύ τους-. Άλλες φορές, για την "εξέλιξη" του είδους, αυτοί οι άνθρωποι που επειδή δεν έχουν αποδεκτή μορφή (κακά τα ψέμματα, ποτέ πριν στην ιστορία μας δεν μας γνωρίσαμε έτσι) τους έχουμε βαφτίσει κύτταρα. Καταλήγουν άλλοτε -πιο σπάνια λένε πια- σαν είλωτες να παράγουν κύτταρα που κανονικά χρειάζονται για την ανάπτυξη του σώματός τους (!) και "οι επιστήμονες" να τα αρπάζουν για κρέμες πχ στη φάτσα, σκοτώνοντας πρακτικά το έμβρυο που ξεγελάστηκε στο να τα παράγει "νομίζοντας" ότι θα αναπτυχθεί.

Τα σκλαβοπάζαρα δεν τελείωσαν, απλά γίνονται σε "μικρότερη" κλίμακα και δε φαίνονται. Όποιο ζευγάρι δεν θέλει να "πεταχτούν" ή να "χρησιμοποιηθούν από την Επιστήμη-μη χέσω!-" πληρώνουν νταβατζιλίκι κάθε χρόνο τη συντήρηση στον πάγο του εμβρύου τους -ελπίζοντας με τη πιο σύγχρονη τεχνολογία- να μην κρυσταλλώσουν τα κύτταρά του και τα τινάξει-

http://www.parenting.com/article/the-fate-of-frozen-embryos

https://www.theguardian.com/science/2012/jan/04/twins-born-five-years-apart

http://www.resolve.org/family-building-options/donor-options/how-do-i-make-a-decision-about-my-remaining-embryos.html

Εκατομμύρια άνθρωποι είναι (εξελικτικά :P ) καθηλωμένοι στο να μην αναπτύσσουν το τάλαντο του σώματός τους, να μη λαβαίνουν ούτε τη μορφή παιδιού.

βάσει πίνακα σε αυτό το άρθρο πχ, περίπου 1.100.000 συλλήψεις έχουν μείνει παγωμένες μεταξύ 2005-2010 με βάση δοσμένα στοιχεία στις ΗΠΑ.
http://www.nature.com/nbt/journal/v31/n4/full/nbt.2541.html?message-global=remove

Ποιος Δαρβινος και ποια επιστήμη; Αυτή που "ἡ γὰρ σοφία τοῦ κόσμου τούτου μωρία παρὰ τῷ Θεῷ ἐστι• γέγραπται γάρ• ὁ δρασσόμενος τοὺς σοφοὺς ἐν τῇ πανουργίᾳ αὐτῶν."