Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς (17 Ιουλίου): Σκότωνε δράκους κι αυτή, σαν τον άγιο Γεώργιο, τον άγιο Θόδωρο, και τον Μ. Αλέξανδρο με το καταραμένο φίδι; (Για τους παπικούς, είναι η Saint Margaret, of Antioch)

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Εκκλησία Στύψης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
2 ώρες πριν
Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς (17 Ιουλίου)

WordPress

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos

Σκότωνε δράκους κι αυτή, σαν τον άγιο Γεώργιο;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=208822929515473&id=100011633015217

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Παναγιώτης Μιχαλόπουλε.Μήπως είστε παπαδοπαίδι;;;;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσατε το συναξάρι; Λέει για δράκους;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι, το διαβάσαμε το συναξάρι το σχετικό με τον άγιο Γεώργιο, που λέει ότι σκότωσε ένα δράκο και ελευθέρωσε μια πριγκίπισσα που ο δράκος την είχε φυλακισμένη! Έτσι παρουσιάζεται ο άγιος, σε όλες τις αγιογραφίες.
Εξαιρετικά όμως σε μια αγιογραφία, με τίτλο «ο φιλεύσπλαχνος», τον δείχνει να ταΐζει με λαγούς, τα μικρά της χήρας του δράκου, εκεί μπροστά στη σπηλιά!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Προς Ανώνυμο (17 Ιουλίου 2016 - 10:24 π.μ):
ΟΧΙ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ένας ανώνυμος σχολιαστής με υπογραφή «Ένα παπαδοπαίδι», με ρώτησε (σήμερα στις 7:45 μ.μ) διάφορα πράγματα («Κε Παναγιώτη Μιχαλόπουλε. Θέλω να σας θέσω κάποια ερωτήματα, κι εάν επιθυμείτε μου απαντάτε»…
Και να, τι του απαντώ:

1) Πράγματι, δεν νομίζω ότι συναξάρια είναι αλάθητα! Αλάθητος είναι μόνον ο λόγος του θεού, δηλαδή τα έγκυρα ευαγγέλια και όχι τα πλαστά, τα λεγόμενα και «Απόκρυφα Ευαγγέλια» τα ψευδεπίγραφα…
Στα οποία -ψευδή ευαγγέλια (αν και απορριπτέα), βασίζονται –δυστυχώς, και πολλοί από τους ύμνους της ορθόδοξης εκκλησίας μας, πολλές αγιογραφίες μας, πολλές εορτές μας!

2α. Πράγματι, έχω την εντύπωση ότι είμαι άνθρωπος που αληθινά πιστεύει (και με πλήρη επίγνωση) στον Ναζωραίο.
2β. Συνέπια δε αυτού, και το ότι στηλιτεύω και τα κακώς κείμενα της Εκκλησίας (και σε επέκταση του παπαδαριού, όπως λέτε), διότι όλα αυτά -τα κακά, σκανδαλίζουν με αποτέλεσμα να χάνονται ψυχές, για τις οποίες ο Χριστός έχυσε το πανάγιο αίμα του και πέθανε μαρτυρικά πάνω στο σταυρό για να τις σώσει!

3. Όχι, δεν είμαι μέλος καμιάς «παραθρησκευτικής» (αιρετικής) οργανώσεως, ούτε καν και κάποιας «εκκλησιαστικής» (Ζωή, Σωτήρ, κλπ)
Είμαι απλά –από παιδί, ένα πιστό μέλος της εκκλησίας του Χριστού, ξεκινώντας από κατηχητόπουλο, κατηχητής μετά, Αναγνώστης (κληρικός) στα 25 μου χρόνια, κλπ, κλπ.!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την "απολογητική" του κου Μιχαλόπουλου όσον αφορά τα "συναξάρια" και τα "απόκρυφα" ψευτοευαγγέλια. Αμφότερα σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν πηγή δήθεν "πληροφοριών" ύμνων, πανηγύρεων, αγιογραφιών που θέλοντας και μη, υφιστάμεθα. Πρόκειται για σαβούρα που όσο να την καμουφλάρουν με τάματα και μπιχλιμπίδια, εάν και εφόσον την παρουσιάζουν ως ισάξια ή ανώτερη ή υποκατάστατο του Χριστού και αντ΄Αυτού, είναι επικίνδυνη. Αλλοιώνεται η Πίστι μας. Και το κακό συνεχίζεται! Πιστεύοντας στην κτίσιν παρά στον Κτίσαντα, οι αθεόφρονες, κινδυνεύουμε να στερηθούμε την σωτηρία της ψυχής μας που τόσο πολύ επιδιώκουμε.

Επισκέπτης

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας, φίλτατε Επισκέπτη μας! Χαίρετε!