Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο χρήστης Yioannis Kal, έκανε («έγραψε») τον αιρετικό εμετό του, στην δημόσια ομάδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΙΒΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - INDEPENDENT BIBLE CHRISTIANS»

Ο χρήστης Yioannis Kal
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Yioannis Kal 
έγραψε στην δημόσια ομάδα  
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΙΒΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - INDEPENDENT BIBLE CHRISTIANS
1 ώρα πριν
ΕΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΘΕΙ - ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΟΥ! Ουσιαστικά,όλος ο επαγγελλόμενος χριστιανισμός δεν γνωρίζει τι είναι το Πνεύμα το Άγιο.. Βέβαιως, οι άνθρωποι μιλάνε συνεχώς για το Πνευμα το αγιο μεσα στις εκκλησιες τους , αλλα δεν ξέρουν ποιο και τι ακριβώς είναι το Πνεύμα του Θεού. Αυτό συμβαινει επειδή πιστεύουν σε έναν τριαδικό Θεo. Όταν πιστεύεις σε έναν τριαδικό Θεo - που φυσικα δεν υπάρχει - χάνεις την δυνατότητα να διακρίνεις την Πνευματικότητα του Θεού που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ σου για να έχεις την σωτηρια την παρεχομενη διά του Ιησού Χριστού.  Η τριαδικότητα του Θεού είναι το ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΟΠΛΟ του χρησιμοποιεί ο σατανάς για να βάζει ΣΤΑΧΤΗ στα ματια τον ανθρώπων, ώστε να χάνουν τον στόχο της αληθινής σωτηρίας των ψυχών τους.[...] 

ΣΧΟΛΙΑ
Panagiotis Michalopoulos
Panagiotis Michalopoulos 
Διαβάζω:
«ΕΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ…»
Σχολιάζω:
Πώς μεταμορφώνεται ο Χριστός, πόσο, και σε τι μορφές; Μπαίνει μέσα μας, και, σαν περιστέρι; Κάτι σαν το καπέλο του ταχυδακτυλουργού που βγάζει λαγούς και περιστέρια;
Panagiotis Michalopoulos 

ΣΧΕΤΙΚΑ:
1. Ο Χριστός, ο ών επί πάντων Θεός! (στο κείμενο) (Ρωμαίους 9:5)
2. «Την εκκλησία του Θεού, την οποία απέκτησε δια του ιδίου αυτού αίματος». (Πράξεις 20:28)
3. «Ο Ιησούς Χριστός, ούτος έστιν ο αληθινός Θεός».(στο κείμενο) (1 Ιωάννη 5:20)
4. «Θεός εφανερώθη εν σαρκί…ανελήφθη εν δόξη».(στο κείμενο) (1 Τιμοθέου 3:16)
5. «Του μεγάλου Θεού και σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».(στο κείμενο) (Τίτος 2:13)
6. «Θεός ην ο Λόγος… και Λόγος σαρξ εγένετο». (στο κείμενο) (Ιωάννη 1:1,14)
7. «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου» (Ιωάννη 20:28)
8. «Πιστεύετε εις τον Θεό και εις εμέ πιστεύετε» (Ιωάννη 14:1)
9. «καθώς γινώσκει με ο πατήρ καγώ γινώσκω τον πατέρα» (στο κείμενο) (Ιωάννη 10:15)
10. «ίνα πάντες τιμώσι τον υιόν «καθώς» τιμώσι τον πατέρα». (Ιωάννη 5:23)
11. «ίσον εαυτόν ποιών τω Θεώ». (στο κείμενο) (Ιωάννη 5:18)
12. «ο Υιός του ανθρώπου, ο ών εν τω ουρανώ». (στο κείμενο) (Ιωάννη 3:13)
13. «η κοινωνία δε η ημετέρα μετά του πατρός και μετά του υιού αυτού Ιησού Χριστού». (στο κείμενο) (1 Ιωάννη 1:3)
14. «πίστευσον επί τον «Κύριον» Ιησούν Χριστόν…»(στο κείμενο). Κύριος σε όλη την Αγία γραφή σημαίνει Θεός. (Πράξεις 16:31)
Yioannis Kal 

PREPEI NA AGORASETE MIA AGIA GRAFH KAI NA THN MELETATE SYNEXWS NYXTA -MERA ME METANOIA, PISTH KAI AGIOTHTA EIS TON XRISTO DIOTI ALLIWS 8A MENETE DIARKWS MESA STO PNEYMATIKO SKOTADI THS EKKLHSIAS SAS.
Panagiotis Michalopoulos 
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Η Αγία Τριάδα στη Βίβλο

http://xairete.blogspot.gr/2016/05/blog-post_9.html
 
https://www.facebook.com/groups/462538583953043/permalink/554322238108010/

ΣΧΕΤΙΚΟ:

«Εδώ παπάς, εκεί παπάς», και το… «ΣΟΦΟ» φιδάκι «ο Διαμαντής»! [Σύγχυση, και άγνοια του Ευαγγελίου, από ετεροδόξους (Ευαγγελικούς;), σε σημερινή συζήτηση, σε ανάρτηση του φίλου μου -και διαδικτυακού ιεροκήρυκα (Πεντηκοστιανού), κ. Αλέξανδρου Παππά, στη σελίδα του στο facebook.]

1 σχόλιο:

Σταύρος είπε...

Σχετικό με τις 14 φράσεις που γράψατε, και που θυμήθηκα στα σχόλια περί κατοικίας, ίσως είναι και αυτό, που βλέπω συχνά σε εκκλησίες γραμμένο πάνω από ένα κουτάκι για κέρματα, και που αναφέρεται σε κάθε Θεία Λειτουργία:

"Αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπεια του οίκου σου.
Συ αυτούς αντιδόξασον τη Θεϊκη σου δυνάμει"

Ο άνθρωπος του Θεού, δεν είναι κατοικία Του;
Το εκκλησίασμα, δηλαδή η κοινωνία που ζούμε όταν θεωθεί και ταυτιστεί στη θεία κοινωνία, δεν ειναι κατοικία Του; Το να δίνεις ό,τι έχεις παραπάνω στον κοντινό σου -τον πλησίον- δεν είναι αγάπη στην ευπρέπεια της ανθρωπότητας; Τα καλά έργα όταν είναι εν Χριστώ και όχι φαρισαϊκά για το φαίνεσθαι και την απόκτηση κονέ δεν είναι άμεση παραπομπή στον ίδιο το Χριστό; (οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ ΔΟΞΑΣΩΣΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΥΜΩΝ ΤΟΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ)

Στο σπίτι του κάποιος δεν γυρνάει ό,τι ώρα θέλει; Γι'αυτό και ο άνθρωπος του Θεού είναι μακάριος και τυχερός αφού όταν έρθει μέσα στη "μέση της νύχτας" (αν και το εν τω μέσω της νυκτός προφανώς προσδιορίζει πνευματική κατάσταση και όχι ώρα), σε εκείνον τον άνθρωπο η πόρτα παρέμεινε ανοικτή και Τον περιμένει, Τον αναζητά!

Το να μεριμνάς -όχι απλά για τις πέτρες ενός κτίσματος- αλλά για την ευπρέπεια όλης της κοινωνίας, τη δική σου και των γύρω σου, είναι χάρισμα του Θεού. Και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ μεγάλο λάθος που αφέθηκε αυτό το πεδίο ανοικτό από την Εκκλησία -δια της απουσίας- σε επαγγελματικές "ανθρωπισμικές" οργανώσεις και σχετικά κακέκτυπα που δημιουργούν κράτος εν κράτη και τα έχουν κάνει κουλουβάχατα! Και περιμένουμε οι ταλαίπωροι πάντα κάποιον να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Άρα δε νομίζω, όπως λένε οι "ανεξάρτητοι κτλ" να περιμένουμε από το πουθενά κανά πουλάκι, αλλά να μετέχουμε στο βίωμα της Εκκλησίας Του ώστε να έχει νόημα και η προσευχή μας να γίνει ο κόσμος μας όλος στην υπηρεσία του Θεού ([...] γεννηθήτω το θελημά Σου, ως εν ουρανώ και επι της γης).

Ει ο Θεός μεθ'ημών, ουδείς καθ' ημών.
Ποια μνημόνια και ποια κρίση μετά; Ποια απόγνωση, ποια αδικία σε μία τέτοια κατάσταση;

Εδώ παρέδωσε μαθήματα Φυσικής στου Ισραηλίτες για να γκρεμίσουν τα τειχη της ισχυρής πόλης Ιεριχούς χωρίς να τα ακουμπήσουν-με το συντονισμό-, της 1ης πολης-φρούριο! Και πάμπολλα παραδείγματα προστασίας μέχρι σήμερα!