Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Καλημέρα, …Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο blog «xairete». ήταν…)

Το παραμύθι «τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», είδαμε τη Δευτέρα (του Αγίου Πνεύματος) στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ. Εντυπωσιακό ήταν και το κομμάτι εκείνο που μετά από τη χώρα των μικροσκοπικών ανθρώπων που τους βλέπει σαν μυρμήγκια, πάει μετά και στη χώρα με το γιγάντιο κορίτσι, που τον χρησιμοποιεί σαν κουκλάκι της… (εικόνα δηλαδή, αυτή η δεύτερη, ακριβώς αντίθετη με τη σχετική αγιογραφία όπου το κοριτσάκι είναι το μικροσκοπικό της υπόθεσης.)


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Αν βλέπαμε πως θα μας φροντίζει η Θεοτόκος τους μήνες που θα έρθουν θα πέφταμε πάνω στην εικόνα της και δεν θα ξεκολλούσαμε» ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Υπάρχουν και χειρότερα! Προχθές κιόλας, σε σχετικό με ανωμαλίες φωτο-ρεπορτάζ, είδαμε έναν άντρα στο πάρκο, να κάνει έρωτα σε ένα δέντρο!


Μια Ελλάδα χωρίς προδότες πολιτικούς… Χωρίς παπάδες εμπόρους, κλπ!


Μια παράσταση… «Τω καιρώ, εκείνω»…


Το μαλακισμένο το κωλοπούλι! Τρυπώνει παντού! 1. Συνεργεί στον Ευαγγελισμό –μαζί με τον κρίνο, για να μείνει έγκυος η Μαρία! 2. Καπελώνει την Πεντηκοστή… είναι πάνω – πάνω, και κουτσουλάει φλογίτσες στα κεφάλια των μαθητών του Χριστού! 3. Μπαίνει και στον τάφο του Χριστού –ρε πούστη! Για να κοπρίσει, και, τα σάβανα!


Επίκαιρο.


ΣΤΟ ΝΑΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ. ΟΛΟΙ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ, Ή ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ. ΘΕΑΤΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ, ΚΛΠ.


Οι βλάσφημοι του άγιου πνεύματος! Ακόμα και στην παράσταση της Πεντηκοστής, δείχνουν ένα περιστέρι! Ενώ ξέρουμε ότι εκεί ακούστηκε σαν βίαιη πνοή ανέμου και έγινε ορατό με μορφή πύρινων γλωσσών!


Πρωί, πρωί με τη δροσούλα, μέσα στη γλυκιά μαστούρα!


Δουλειές του ποδαρού, στην Εκκλησία του Κώλου… (σ.σ. λίγο νερό στην κολυμπήθρα, ίσα – ίσα για να βραχεί λίγο το κωλαράκι του μωρού, και η πατουσίτσα του!..)


Ισλάμ, Αγία Σοφία, Ραμαζάνι και… μπικίνι!


Εορτή Αγίου Πνεύματος, και… Μαλακίας, το Ανάγνωσμα, Πρόσχωμεν! (σ.σ. Προσκυνήστε το - Προσκυνήστε το! Το κωλοπούλι! Εναλλακτικά δε –όσες πιστές στις άγριες τσόντες, πάρτε του και από μια πίπα!)


Μια ετικέτα, του ιστολογίου «χαίρετε»: «Πολιτική και Θρησκεία» (Φωτο 1η: σκηνές από τη χθεσινή εορτή της πεντηκοστής –σχετική γονυκλισία)


Το έμβλημα, της Παν-Παπικής Συνόδου -του οικονομικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Κρήτη: Το θρονιασμένο κωλο-περίστερο!


Γιορτάζει σήμερα! (σ.σ. δέχεται και επισκέψεις, αλλά και δώρα, σε… κανναβούρι ή και σουσάμι!)


Τι από τα δυο συμβαίνει; 1. Επειδή τον λεν Φανούριο, γι’αυτό και φανερώνει… 2. Ή επειδή φανερώνει, γι’αυτό τον ονόμασαν και Φανούριο;


Έτσι ευλογούσε; Σαν μητροπολίτης;


Παράκληση, -πρώτα από όλα… Να μη του πέσουν όλα αυτά τα κρεμαστάρια της εικόνας (καντήλια, ρόμβοι, κλπ), στο κεφάλι του!


Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, ούτε και το φιδάκι ο Διαμαντής! Είναι ο «Παράκλητος», ως κωλοπερίστερο, που κουτσουλάει φλογίτσες, την ημέρα της Πεντηκοστής! (ανάρτηση στη σελίδα «Θεολόγοι Θεσσαλονίκης. Ό,τι μας αφορά ως φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.»


Της Πεντηκοστής, και του αγίου πνεύματος: Γιορτάζει ΚΑΙ η κ. Περιστέρα, η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα! Χρόνια της πολλά!


Διαγωνισμός, θέμα «κωλοδάχτυλο»: Ποιος από του δυο (ο γέρος ή ο νέος) το κάνει καλύτερα; (διαιτητής, …ένα κωλοπούλι!)


Γεωργία Αποστόλου: Πέθανε!


Καληνύχτα, καλό ξημέρωμα Κυριακής! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο μπλοκ μου…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: