Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μέγα Ψυχοσάββατο σήμερα! Όσοι μαλάκες λοιπόν, και όσες μαλακισμένες, σπεύσατε να τα ακουμπήσετε στο παπαδαριό, για να συγχωρεθούν τα αποθαμένα σας! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Tom Manakis κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Orthognosia.
(7 ώρες πριν), στην κλειστή ομάδα ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟΝ

Πάτερ, είναι αλήθεια ότι της Πεντηκοστής κλειδώνονται οι ψυχές;
Τούτη την περίεργη ερώτηση μου έκανε χθές το απόγευμα μία κυρία.
Και ουδέν όμως το περίεργον, αφού η Εκκλησία μας πολλές φορές έλαβε εορτές ειδωλολατρικές και τις νοηματοδότησε με τις αξίες του Ευαγγελίου διαβαίνοντας ως γέφυρα τους ανθρώπους από την πλάνη στην αλήθεια του Ι.Χριστού.
Συγκεκριμένα, κατά την τρίτη ημέρα της εορτής των Ανθεστηρίων στην Αθήνα πραγματοποιούνταν τα Υδροφόρια, εις ανάμνησιν όσων χάθηκαν στον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.
Οι Αθηναίοι έριχναν αλεύρι από σιτάρι ζυμωμένο με μέλι προς τις χθόνιες Κατά τη λήξη της τελετής, πίστευαν ότι οι ψυχές επέστρεφαν στον Κάτω Κόσμο, οπότε και φώναζαν:
«Θύραζε Κάρες ουκέτ” Ανθεστήρια» (εξ’ού και το κλείδωμα των ψυχών)

Γι’αυτό και τα Ψυχοσάββατα που έχει ορίσει η Εκκλησία μας, τα οποία αποτελούν επισκεπτήρια ανακούφισης για τις ψυχές που έφυγαν από τούτο τον εφήμερο κόσμο
http://orthognosia.blogspot.gr/2016/06/blog-post_17.html
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Με λίγα λόγια, η εξελιγμένη -μέχρι σήμερα, εκκλησιαστική ζωή, η ορθόδοξη λατρεία δηλαδή, δεν έχει πλέον τίποτε το δικό της… Τίποτε πια δεν έχει μείνει σε αυτήν, από τότε, από την πρώτη Εκκλησία, την αληθινή, την Αποστολική!
Από τότε δηλαδή που το Βυζάντιο πειθανάγκασε με τρομερούς διωγμούς, τους τότε ειδωλολάτρες και τους έκανε τάχα χριστιανούς, έγινε και η Εκκλησία ένα μίγμα κι αυτή… Και αντί να τους αφομοιώσει, αφομοιώθηκε η ίδια, και ουσιαστικά ασπάστηκε την ειδωλολατρία, δεχόμενη όλες τις αρχαίες παγανιστικές δοξασίες, με μανδύα τάχα χριστιανικό!
Συμπέρασμα:
Ό,τι πλέον έχει η Εκκλησία μας, π.χ. ο Άδης, οι ψυχές, τα μνημόσυνα κ.λπ., είναι τελείως ειδωλολατρικά αντίγραφα!
Τα υπόλοιπα: καντήλια, κεριά, λιβάνια, κομποσκοίνια, φωτοστέφανο, χειροφίλημα, μετάνοιες, προσκύνηση, και το κωλοδάχτυλο της ευλογίας, είναι καθαρά βουδιστικής προέλευσης!
Ποιος την χέζει -δηλαδή, μια τέτοια Εκκλησία!
https://www.facebook.com/groups/prosefxitarion/permalink/1030199253738772/

Δεν υπάρχουν σχόλια: