Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Διαβάζω σε ανάρτηση: «Στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια πληρώνουμε τους παπάδες σαν Δημοσίους υπαλλήλους για κάποια χωράφια που παραχώρησαν στο κράτος και δόθηκαν στους φτωχούς. Τα χωράφια τα είχε αγοράσει ο Χριστός με λεφτά που έφερε από την Ναζαρέτ όταν πούλησε το ξυλουργείο…»

Διαβάζω σε ανάρτηση:
Στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια πληρώνουμε τους παπάδες σαν Δημοσίους υπαλλήλους για κάποια χωράφια που παραχώρησαν στο κράτος και δόθηκαν στους φτωχούς. Τα χωράφια τα είχε αγοράσει ο Χριστός με λεφτά που έφερε από την Ναζαρέτ όταν πούλησε το ξυλουργείο… [...] ΕΡΩΤΗΜΑ: Υπάρχει άλλη χώρα που πληρώνει τους παπάδες σαν Δημοσίους υπαλλήλους; Αν ναι ποιά ή ποιές?
Σχετικό σχόλιο:
Τατιάνα Ραπακούλια
Οι μισθοί δεν πληρώνονται ως αντάλλαγμα για τα χωράφια. 

Αυτό είναι μύθος που καλλιεργεί η εκκλησία. 
Πληρώνονται βάσει μιας σύμβασης του 1945, σύμφωνα με την οποία το κράτος ανέλαβε τη μισθοδοσία των κληρικών και η εκκλησία την υποχρέωση της καταβολής του 35% των ακαθάριστων εσόδων των ιερών ναών στο κράτος - πράγμα που ποτέ δεν έκανε, και μάλιστα αυτή της η υποχρέωση καταργήθηκε επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου (ενώ η υποχρέωση του κράτους για μισθοδοσία των κληρικών παρέμεινε).
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1533413563641016&set=g.85656417484&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: