Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Επίκαιρη ερώτηση, με αφορμή τη σημερινή εορτή της σταυροπροσκυνήσεως: Μετά την σταύρωση του Χριστού, και τις τριήμερες διακοπές της ψυχής του στον Άδη, πού ήταν ήδη ο μετανοημένος ληστής; Αυθημερόν –τσιφ, στον παράδεισο;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Θεοχάρης Σαρίκας μαζί με Evaggelos Peppas και 43 ακόμη.
11 ώρες πριν
Γ’ Κυριακή των Νηστειών
Ο Σταυρός στην Ιστορία της Ανθρωπότητας
του
Θεοχάρη Νικ. Σαρίκα
Θεολόγου

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ερώτηση: γιατί μετά τη σταύρωση του ο Χριστός χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες για να αναστηθεί;
Θεοχάρης Σαρίκας 

Αυτό ήταν το σχέδιο του Θεού. Εξάλλου ο Ίδιος το είχε πει και στους μαθητές του. «Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα και ο υιός του ανθρώπου παραδοθήσεται τοις αρχιερεύσι… και κατακρινούσιν αυτόν θανάτω… και αποκτενούσιν αυτόν, και τη Τρίτη ημέρα αναστήσεται». Στη διάρκεια δε των τριών ημερών είχε κατεβεί στον Άδη και κήρυξε στους πεθαμένους...
Panagiotis Michalopoulos 

Περίεργο που η ψύχη του Χριστού, χρειάστηκε παραμονή τριών ήμερων στον Άδη για να κηρύξει στους πεθαμένους...
Ξέρουμε, ότι όταν κάποιος πεθάνει, περνά στην αιωνιότητα η ψυχή, εκεί δηλαδη που δεν συμβαδίζει ο χρόνος με τον δικό μας.
Ο ίδιος μάλιστα ο Χριστός, στο Σταυρό, διαβεβαίωσε τον έναν από τους δυο ληστές, ότι από την ίδια κιόλας μέρα, θα είναι μαζί του στον παράδεισο!
Όχι μετά από τρεις μέρες, όχι μετά 40, όχι μετά την Ανάληψη του, όχι μετά την Δευτέρα Παρουσία, αλλά… «Σήμερα»!..

Θεοχάρης Σαρίκας 
Δεν ήξερα ότι θα γινόταν σίριαλ η συζήτησή μας. 
Για τον ληστή κάνει μια εξαίρεση και τον βάζει στον παράδεισο σήμερα. 
Δεν χρειάζεται να περάσει πάλι από κρίση, γιατί τον έκρινε ήδη ο Ίδιος ο Κύριος πάνω στον σταυρό. 
Δηλαδή δεν θα τον ακολουθήσει σήμερα μόνον στο θάνατο, αλλά και στον παράδεισο, στον οποίο ο κύριος ως Θεός βρίσκεται πάντοτε. 
Panagiotis Michalopoulos 
Έκανε την ιδια εξαίρεση, και στην Παναγία όταν πέθανε κι αυτή;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=680629618746266&set=a.226089054200327.1073741826.100003977022329&type=3&theater

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Θεοχάρης Σαρίκας
4 Απριλίου στις 7:43 π.μ.
Προς Panagiotis Michalopoulos . 

Η Παναγία όχι μόνο είχε κριθεί, αλλά είχε και επιλεγεί από τον Θεό, πολύ πριν. "Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν είπε: χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου. ευλογημένη συ εν γυναιξί" (Λουκ. α', 28). Όταν η Παναγία επισκέφτηκε την Ελισάβετ, τότε η Ελισαβετ, φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα, της λέει: "Ευλογημένη συ εν γυναιξι και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου. Και πόθεν μοι τούτο ίνα .ελθη η μήτηρ του Κυρίου μου προς με...". Ο προφήτης Ησαϊας 800 χρόνια προ Χριστού προφητεύει: "Ιδού η Παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσιν το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο εστι μεθερμηνευόμενον μεθ' ημών ο Θεός" (Ματθ. α, 23, Ησ. ζ', 14). Σε ποια εξαίρεση, λοιπόν, αναφέρεσαι; Να μάθεις να διαβάζεις ζωστά τις Γραφές κι να μην τις παρερμηνεύεις... 
Panagiotis Michalopoulos 
Νευράκια, νευράκια, φίλε; Γιατί;
Εγώ ρωτώ καλοπροαίρετα, για να μαθαίνω. Δίνω αφορμή σε σοφό, όπως εισαι εσύ που «διαβάζεις σωστά τις Γραφές -και δεν τις παρερμηνεύεις», για να γίνω σοφότερος. Αυτός είναι και ο σκοπός της φιλίας μας εδώ. Εσύ όμως από χθες δυσανασχετείς με τις απλές ερωτήσεις μου, και δηλώνεις μετανοιωμένος που άνοιξες συζητηση μαζί μου, ότι δηλαδη έγινε σήριαλ –όπως λες!
 
Panagiotis Michalopoulos
Εγώ, ποια παρερμηνεία έκανα; Σε ρώτησα για τον ληστή, και μου είπες ότι εκείνος μπήκε με εξαίρεση στον Παράδεισο. Σε ρώτησα αν έγινε εξαίρεση και για την Παναγία, αν μπήκε και αυτή χωρίς τελική κρίση (δευτέρα παρουσία) στον παράδεισο, και ενοχλήθηκες ξανά και σχεδόν με βρίζεις! 
 Panagiotis Michalopoulos 
Δική σου είναι η ανάρτηση αυτή στην οποία κάνουμε διάλογο, δική σου η σελίδα, δική σου και η απόφαση να γίνουμε φίλοι. Μπορείς λοιπον οποία στιγμή θέλεις, να διακόψεις και τη συζητηση και τη φιλία μας.
Μέχρι τότε, εγώ, αν έχω απορίες θα συνεχίσω ρωτώ, το ίδιο καλοπροαίρετα –πάντα!

 Panagiotis Michalopoulos 
Στα σημερινά, τώρα:
Λες ότι «η Παναγία όχι μόνο είχε κριθεί, αλλά είχε και επιλεγεί από τον Θεό, πολύ πριν». Μα φίλε, και τον Ιούδα επέλεξε ο θεός -ο Χριστός, για μαθητή του, που τον έστελνε μάλιστα και σε αποστολές, για να κηρύττει και να κάνει θαύματα… αλλά αυτό δεν τον έσωσε τον Ιούδα, τον μαθητή που τον πρόδωσε, και για τον οποίον ο Κύριος είπε ότι καλύτερα να μην είχε γεννηθεί!
Ξέρουμε ακόμα ότι σαν άνθρωπος, μόνον ο Χριστός είναι αναμάρτητος, άρα μόνον αυτός (που είναι και ο μεγάλος Κριτής ζώντων και νεκρών), είναι αναμάρτητος. Όλοι οι άλλοι, όλοι εμείς οι αμαρτωλοί, κρινόμαστε! Θεωρείτε λοιπον ότι είναι αναμάρτητη η Παναγία; Ότι είχε κληρονομήσει πριβέ θέση στον παράδεισο, ακόμα και πριν να γεννηθεί;
Αυτά, και καλημέρα σας, και καλή εβδομάδα!

Θεοχάρης Σαρίκας
Kaνένας δεν είναι αναμάρτητος, παρά μόνον ο Θεός.
Θεοχάρης Σαρίκας 

Δεν σου έκανα φίλο...
Panagiotis Michalopoulos 

Ναι έχετε δίκιο. Έχω από χθες ένα φίλο -που τον έχουμε κοινό, και στη σελίδα εκείνου είδα την ανάρτηση σας αυτή, και τη σχολίασα.
Δεν πειράζει. Ας μη γίνουμε φίλοι! Να είστε καλά! Δεν πρόκειται να σας ενοχλήσω ξανά!
Μη σας βάλω και σε πειρασμό να με μπλοκάρετε κιόλας!
Αντίο «φίλε»!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=680629618746266&set=a.226089054200327.1073741826.100003977022329&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: