Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Διαβάζω σήμερα, Μ. Παρασκευή: «Γιατί τα τζιν μας παντελόνια έχουν τρία μεταλλικά κουμπιά;» (Επίκαιρο –σχετικό: «Γιατί το οριζόντιο ξύλο από τον Σταυρό του Κυρίου, έχει τρία άσχετα καρφιά στο μέσον του;)

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ...
Μ. Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 
Χρόνια πριν η εξήγηση
Γιατί τα τζιν μας παντελόνια έχουν τρία μεταλλικά κουμπιά
 

Λονδίνο: 
Όλοι έχουν στην γκαρνταρόμπα τους τουλάχιστον ένα τζιν παντελόνι. Πόσοι όμως γνωρίζουν γιατί στις τσέπες υπάρχουν τρία μεταλλικά κουμπιά; Η ύπαρξή τους κάθε άλλο παρά διακοσμητική είναι καθώς στην πραγματικότητα σε αυτά οφείλεται το γεγονός ότι τα τζιν αντέχουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σημείο στο οποίο τοποθετούνται είναι κομβικό καθώς αποτελούν μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας ότι οι ραφές εκεί δεν θα σκιστούν ανεξαρτήτως της χρήσης.
Η ιδέα για τα τρία μεταλλικά κουμπιά ανήκει στον Levi Strauss, τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκίνησε η ομώνυμη αυτοκρατορία των τζιν. Ήταν το 1829 όταν άκουσε μεταλλωρύχους να διαμαρτύρονται ότι τα παντελόνια που φορούσαν μέχρι τότε φθείρονταν γρήγορα ειδικά με τα κομμάτια χρυσού που έβαζαν στις τσέπες τους. Έτσι αποφάσισε εκτός από το πιο ενισχυμένο ύφασμα να προσθέσει μια επιπλέον «άμυνα» τοποθετώντας τα μεταλλικά κουμπιά εκεί όπου βρίσκονται οι ραφές.
Πηγή: 

http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-perierga/55/310825/

Δεν υπάρχουν σχόλια: