Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Είναι ντροπή, πραγματικό αίσχος, για τη χώρα μας η κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ. της Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
George Georgitsopoulos
4 ώρες πριν
Η άποψή μου για την παραμονή ή όχι των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα είναι γνωστή. Για χίλιους δυο λόγους, που δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ν`αναλύσω, δεν θα ήθελα να μείνουν μόνιμα εδώ, παρά μόνον ένας πολύ μικρός αριθμός αυτών.
Ωστόσο, πέρα από αυτό, θέλω να επισημάνω δυο τινά:
* Είναι ντροπή, πραγματικό αίσχος, για τη χώρα μας η κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ. της Μακεδονίας. Αποτελεί όνειδος για την κυβέρνηση το ότι δεν είχε μεριμνήσει αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τα απαραίτητα για την μικρή έστω διαμονή τους στη χώρα. Είναι εξωφρενικό το να τους βλέπουμε στις λάσπες. Ντροπή στην Ελλάδα! Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ως γραφείο τράνζιτ και τέλος!
* Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τούσκ, με δημοσίευσή του στο Twitter είπε πως το κλείσιμο των συνόρων για πρόσφυγες από Σλοβενία, Κροατία, Σερβία και Π.Γ.Δ.της Μακεδονίας είναι απόφαση όλως των χωρών της Ε.Ε. Και διερωτώμαι: Αλέξη δουλεύεις τον κόσμο;
ΣΧΟΛΙΑ:

Anastasios Psyquasar Tsoukatos  
ειναι γνωστο σε ολους οτι οι προσφυγες δεν θελουν να μεινουν εδω,γι αυτο και εχουν μαζευτει στα συνορα.
σιγουρα ειναι εικονες ντροπης και ο απλος κοσμος κανει οτι μπορει για να βοηθησει,αυτο ομως δεν ειναι αρκετο.η ευρωπη των λαων και της αλληλεγγυης εδειξε το πραγματικοτης προσωπο.και ειναι αυτο του ναζισμου,[...]
Διονύσης Φιτσάλος 

[...] Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει τις συνθήκες του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να απεγκλωβιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από την επικράτειά της. Πρέπει να απαιτήσει την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό. Να απαιτήσει από τις εμπλεκόμενες χώρες σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού, να αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη να περιθάλψουν τα θύματα των δικών τους τυχοδιωκτισμών. Να αρνηθεί την επιδότηση του δουλεμπορίου από την ΕΕ και να μετατρέψει το δουλεμπόριο ανθρώπινων ψυχών σε αδίκημα με χαρακτήρα ιδιωνύμου.
Η Ελλάδα θα πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά της αποκλειστικά με ίδια μέσα. Με βάση τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οφείλει να τιμωρεί παραδειγματικά τους δουλέμπορους και να περιθάλπτει τα θύματά τους. 'Οχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσεις, ούτε σκόρπιους στις πόλεις χωρίς στον ήλιο μοίρα, έρμαια των επιτήδειων και των ΜΚΟ τους. Αλλά σε επίσημους χώρους υποδοχής, καταγραφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως ότου μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. Και κυρίως, με συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να φροντίσει έτσι ώστε οι μάζες αυτές να εγκαταλείψουν την χώρα προς τους προορισμούς που οι ίδιες έχουν επιλέξει.
https://www.facebook.com/george.georgitsopoulos/posts/1142969699049114

https://www.facebook.com/PaidiaEllados/photos/a.424759357582932.94533.403453203046881/1036780766380785/?type=3&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
telios Koutsmanis 
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠ´ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ...
Panagiotis Michalopoulos 

Λυπάμαι που θεωρείτε ειρηνική, την Τουρκία.
Η Τουρκία, ως μη ευρωπαϊκή χώρα, ανοίγει μεν τα σύνορα της και τους δέχεται, χωρίς όμως να υποχρεώνεται από καμιά συνθήκη στο να τους δώσει και άσυλο.
Τους εκμεταλλεύεται λοιπον για να ασκήσει πίεση στην ευρωπαϊκή ένωση και όχι μόνο... Για να δημιουργήσει προβλήματα στο αιγαίο σε βάρος μας, για να κερδοσκοπήσει με το δουλεμπόριο, κλπ, κλπ.
Πολλά δε από τα ασυνόδευτα παιδιά –πρόσφυγες, έχουν εξαφανιστεί στην Τουρκία, και πολλά από αυτά έχουν βρεθεί μετά νεκρά στα σκουπίδια κατακρεουργημένα με πολλά από τα ζωτικά τους όργανα να έχουν αφαιρεθεί για μεταμοσχεύσεις.

Stelios Koutsmanis 
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΧΩΡΑ...
Panagiotis Michalopoulos 

1. Επισήμως –επίσης, δεν συνεργάζεται με το ισλαμικό κράτος, αφού ούτε το εξοπλίζει, ούτε και λαθρεμπόριο πετρελαίου κάνει με αυτό! Χα!
2. Είναι δε και δημοκρατική χώρα, φίλη της Αμερικής, της Γερμανίας, κλπ. Χα, Χα!
3. Φυσικά, είναι και δική μας φίλη -όχι μόνο γειτόνισσα, αφού μοιραζόμαστε μαζί της το Αιγαίο μας, τα νησιά μας, το πετρέλαιο μας (ΑΟΖ), την Κύπρο μας, κλπ!.. Χα, Χα, Χα!
4. Και το σπουδαιότερο: Είναι… Σύμμαχος χώρα με εμάς, στο ΝΑΤΟ, ενάντια στους κακούς ορθόδοξους χριστιανούς, Ρώσους. Χα, Χα, Χα, Χα! 

Stelios Koutsmanis 
ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ... 
Panagiotis Michalopoulos
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1042655369130475 
Ο Panagiotis Michalopoulos κοινοποίησε τη δημοσίευση του Pantelis Mitsiou.
11 Μαρτίου στις 8:45 μ.μ.

πρόσφυγες ή μετανάστες; μπορείτε να πείτε;
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Anthousa Stavrianou 
Ό πρόσφυγας ,,,ελπίζει σε μια κάποτε Επιστροφή,,,,
Panagiotis Michalopoulos 

ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ...
ΟΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΤΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ... ΚΛΠ, ΚΛΠ...
Anthousa Stavrianou 

Ό μετανάστης ,,,,έχει πάντα για κάποιον να τον περιμένει κύριε Παναγιώτη,, ο πρόσφυγας όμως,,,,,, μόνο την ματωμένη του γη.
Panagiotis Michalopoulos 

Σε αυτήν την ματωμένη γη, στη Συρία, κάποιοι γονείς, θα περιμένουν κάποιους φυγάδες. Τα παιδιά τους, που δεν μπόρεσαν να τα συνοδεύουν στη φυγή, στην προσφυγιά.
1. Εκείνα τα παιδιά τους, που έφυγαν με το άγνωστο τσούρμο, ασυνόδευτα, για να γλυτώσουν από την στρατολόγηση (
για επιθέσεις αυτοκτονίας) των Τζιχαντιστών -τα αγόρια, ή -τα κορίτσια για να γλυτώσουν από το να γίνουν σκλάβες τους -του σεξ …
2. Τα παιδιά τους, που άλλα άφησαν τα κόκαλα τους στην Τουρκία, εκεί που διαβιούσαν σε άθλιες σκηνές, εκεί όπου τα βρήκαν και τα εκμεταλλεύτηκαν έμποροι παράνομης μεταμόσχευσης οργάνων, και μετά φρυχτά κατακρεουργημένα τα πέταξαν στα σκουπίδια…
3. Τα παιδιά τους, που άλλα πνίγηκαν όταν μπήκαν στις βάρκες για την Ελλάδα…
4. Τα παιδιά τους, που άλλα αγνοούνται ήδη στη χώρα μας…
Κάποια από αυτά -πιο τυχερά, ίσως επιβιώσουν και καταφέρουν κάποτε να γυρίσουν!

Anthousa Stavrianou 
Μεγάλος ο πόνος,,
Panagiotis Michalopoulos

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
Anthousa Stavrianou 

Κύριε Μιχαλόπουλε να ευχηθώ σε σας και στην οικογένεια σας καλή Σαρακοστη.
Ας στηλουμε τον χαρταετό της ψυχής Μας,να δώσει ελπίδες, σε όσους ακόμα ονειρεύονται και ελπίζουν να ξαναδούν τον ουρανό τους γαλάζιο.
Panagiotis Michalopoulos 

ΑΜΗΝ
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1042655369130475

Δεν υπάρχουν σχόλια: