Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Καλημέρα, καλή Κυριακή! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Και βέβαια, δεν πρέπει να προσκυνάμε είδωλα!


«Η επιστολή του Χριστού»: Άλλη μια εκκλησιαστική, θρησκευτική, παπαδική απάτη, εφάμιλλη με εκείνη με τον κωλογερο-καλόγερο Παΐσιο…


Να, και ενας διαφορετικός –σπάνιος τύπος, ευλογίας σε ορθόδοξη αγιογράφηση. Εδώ, η νοηματική, περιγράφει το ίδιο παραστατικά, το πόσο μεγάλη θα σου κάνει τη… «Σούδα» (νααααα), η προηγούμενη ευλογία, αυτή η επικρατέστερη, αυτή με το… κωλοδάχτυλο!


Κρυμμένα, πολλά νοήματα σε αυτήν την φωτογραφία –ζωγραφική...


Διαβάζω: «Παλιά, πιστεύαμε ότι ο θεός είναι σαν τον Δία… Τώρα, πιστεύουμε ότι είναι σαν τον Ιησού!» Συμπληρώνω: Και του Χριστού -και όχι του Δία, την Δεύτερη Παρουσία περιμένουμε! Αμήν!


Βάπτιση, σε ήχο πλάγιο, του… καλαματιανού: «-Έλα εδώ ρε μπέμπη, να σε βαφτίσουμε, να φάμε και να πιούμε και να γλεντήσουμε!» «-Όχι, ζε σέλω!», κλπ. κλπ.


Μητρικός σκεπτικισμός, και παιδιάστικη αφέλεια: Η θεά-Παναγιά σε δίλλημα, για το αν και πώς θα τιμωρήσει τον… θεό της! Το απονήρευτο και άβγαλτο μωρό της! Τον μικρό Χριστό, που οι πονηροί οι Δεσποτάδες μας, τού έμαθαν να κάνει -από τις εικόνες του, παρεξηγήσιμες (σεξιστικές;) χειρονομίες, με το πρόσχημα της ευλογίας!


Λέμε όχι, στον παλιόγερο «άγιο, στο μπαρ το ναυάγιο»! Λέμε ναι, στους νέους «γέροντες» (π. Σεραφείμ, π. Αρτέμιο, κλπ) από τη μονή Σίμωνος Πέτρας, του Αγίου Όρους! Ναι, και στα λείψανα τους, στο πλάι. (φωτο)


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: