Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σχετικά με την πτώση του ελικοπτέρου του Π.Ν.

ΔΙΑΒΑΖΩ!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Betty Papastilianu-Pitaraki κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Έλληνες σε όλο τον κόσμο.
1 ώρα πριν
Μεσίστιες οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ, όπου υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει να είναι σήμερα για τα παλληκάρια του Π.Ν που χάθηκαν!!!! 

Πείτε με θρήσκα, υπερ-συναισθηματική, ή ότι... άλλο, εγώ πάντως πήγα κι άναψα το καντήλι στο σπίτι μου!!!! 
Ας το κάνει όποια/ος άλλη/ος θέλει... για να έχουν τα παλληκάρια μας ένα μεγάλο φως, απο τους Συμπατριώτες τους, να τους οδηγεί εκεί που.... πάνε τόσο νωρίς!!!!!!!!!!!!
https://www.facebook.com/groups/photogreece/permalink/893221074124258/
 ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
1. Και βέβαια είναι υπερβολή να βάλουμε μεσίστιες σημαίες (ή και πλερέζες), και να τα βλέπουν αυτά οι τούρκοι, και να χαίρονται ακόμα πιο πολύ!
2. Και βέβαια είναι θρησκοληψία τα καντήλια, που… θα οδηγούν με το φως τους τα παλληκάρια στον άλλο κόσμο! Ο θεός, έχει άλλα κριτήρια για τον ποιον θα φέρει στο φως, και ποιον θα στείλει στο σκοτάδι!
3. Τα «παιδιά» (άντρες, ανώτεροι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού), δεν έκαναν κάποιο ανδραγάθημα για να θεωρηθούν «ήρωες», και «αθάνατοι», και… «αρχάγγελοι», όπως διαβάζω! Απλά, είχαν ένα δυστύχημα, πάνω σε μια φάση ρουτίνας της εργασίας τους, σε μια άσκηση συνηθισμένη, που γίνεται τακτικά -με αυτό το γνωστό κωδικό όνομα!
4. Αραγε τα «
παλληκάρια» αυτά, γνώριζαν την κατάσταση του ελικοπτέρου, αν ήταν ασφαλές και καλά συνηρημένο για να πετάξει για σοβαρό σκοπό και σε δύσκολη ώρα, και όχι απλά και μόνο για μια φιγούρα και ζήτω, σε μια παρέλαση;

Roumpini Zante
Εάν ήταν Γιος σου ένα από τους Ήρωες τα Ίδια θα έλεγες?
ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΌ.

Panagiotis Michalopoulos
Αν ήταν γιος μου ένας οποιοσδήποτε αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, θα χαιρόμουν για το βύσμα του, για τη μόνιμη θέση του, για τις παροχές, για τις διακοπές του στο θέρετρο της Αγίας Μαρίνας, κλπ, κλπ! 
Αν όμως ήταν και κωλόπαιδο, και βλαστήμαγε κι αυτός τα θεία, όπως όλοι σχεδόν στο πολεμικό ναυτικό, και του συνέβαινε ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα, τότε θα έλεγα ότι «υπάρχει θεός»!

Γιώργος Ρόκκας
11 Φεβρουαρίου στις 10:00 μ.μ.
καιρός ήταν να ακούσουμε και κάτι σωστό ..
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1026039680792044

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ 
ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΝΑΣ 
ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Tota Stefanopoulou 
Καλό Παράδεισο! ΑΘΑΝΑΤΟΙ! !!
Panagiotis Michalopoulos

Και βέβαια δεν είναι αθάνατοι! Δεν κάνουμε κηδεία σε αθάνατους! Και βέβαια είναι καλός ο παράδεισος, αλλά δεν τον κερδίζει κανείς μόνο και μόνο αν είναι θύμα ενός δυστυχήματος.
Εκείνο που προέχει είναι να εξεταστεί αν ήταν αξιόμαχο το ελικόπτερο, αν έκαναν καλά τη δουλειά τους τα μέλη της αποστολής, αν ήταν αστοχία υλικού, ή κακή συντήρηση, ή ανθρώπινο λάθος! Ή τέλος, αν ήταν και σαμποτάζ, ή εχθρική δολοφονική –προβοκατόρικη ενέργεια!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1026633824065963

11 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τραγική ήταν η κατάληξη του θρίλερ με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Και οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό (δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ) εντοπίστηκαν νεκροί.
Νωρίτερα άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είχε εντοπίσει από αέρος τα συντρίμμια του μοιραίου Agusta Bell επάνω στη νησίδα Κίναρο.
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς». Στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 έκανε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά.
Η τελευταία φορά που το Agusta Bell έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετείχαν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εκτελούσαν άσκηση, όπως είχαν διαταχθεί πετούσαν χαμηλά αναζητώντας εχθρικά σκάφη. Έπεσαν με το ελικόπτερο την ώρα του καθήκοντος.
Χειριστές του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στις 02:45 στη νήσο Κίναρο ήταν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) 37 ετών, Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) 34 ετών, ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος 36 ετών.
Το ελικόπτερο τύπου AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».
Οι τρεις χειριστές δεν πρόλαβαν καν να ενεργοποιήσουν το σύστημα εντοπισμού του ελικοπτέρου.
Και οι τρεις παντρεμένοι. Ο Πανανάς και ο Ευαγγέλου είχαν παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα του πρώτου είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί του. Ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου Αναστάσιος Τουλίτσης ήταν πολύ έμπειρος χειριστής με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του.

http://www.hawkshellas.com/2016/02/imera-penthous-gia-tis-enoples-dynameis-kai-gia-oli-tin-elladanekroi-kai-oi-treis-axiomatikoi-sto-elikoptero-tou-polemikou-naftikou/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
(11.2.2016 | 15:35 Πηγή: www.lifo.gr)
Ανακοίνωση Τσίπρα για την τραγωδία στο Αιγαίο - Ζητά πλήρη διερεύνηση για το δυστύχημα Θρήνος στη Λέρο για τον νεκρό ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου
«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας.
Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα.
Ζήτησα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.
Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος, κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού.
Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 χρονών. Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο.
Το αθηναϊκό πρακτορείο μετέδωσε πως η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στο νησί όπου η οικογένεια Ευαγγέλου έχει πολλούς συγγενείς και φίλους.
Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.
(Πηγή: www.lifo.gr)

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τραγική ειρωνεία: Ο υποπλοίαρχος Πανανάς μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο που συνετρίβη

Ολοι στην Άρια Ναυπλίου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 34χρονο υποπλοίαρχο Κωνστανίνο Πανανά συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε την νήσο Κίναρο.
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Άριας στο Ναύπλιο δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία με το ελικόπτερο στην Κίναρο, στο οποίο επενέβαινε ο 34χρονος υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς.
Τραγική λεπτομέρεια είναι πως ο 34χρονος αξιωματικός μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο καθώς το δικό του είχε παρουσίαση βλάβη.
Το πρωί την σύζυγο του επισκέφθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Αμυνας για επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στην Κίναρο.

iefimerida.gr

stavroula είπε...

Καλησπερα απ την χιονισμενη περιοχη μας...
Δεν ξερω ποια ειναι ακριβως τα αιτια του ελικοπτερου, αλλωστε που να ξερω, οτι διαβαζω στα νεα. Γινεται λογος για ολοκληρη ΝΑΤΟικη νηοπομπη στην περιοχη του Αιγαιου. Ετσι συμβαινουν ολα τυχαια

P. MICHALOPOULOS είπε...

NAI... ολα τυχαια !!!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο Christos Maridakis
(11 Φεβρουαρίου στις 4:00 μ.μ.)
Εγραψε:
Για εμένα τα παιδια μας ειναι θυματα δολοφονίας των τουρκων Σεναριο γνωρίζοντας οι τουρκοι οτι το παιγνίδι στο Αιγαίο περνει τελος με την εμπλοκη της Ε.Ε. κ του ΝATO εθεσαν σε εφαρμογή σχεδιο δολοφονίας απο κομαντος στις νησιδες με σκοπο να δημιουργήσουν επεισόδιο για να προκαλεσουν κ να εκβιασουν καταστάσεις προς όφελος της Τουρκιας εύχομαι η θυσία των ηρώων συναδελφων να μην παει χαμένη . Η βολή ατομικού πυραυλου εγινε απο την στερια της νησου . Τα ελικόπτερα του Π.Ν. δεν πεφτουν ευκολα η ικανότητα των χειριστών κ των τεχνικων ειναι μοναδικη .Aιωνία τους η μνήμη!!
https://www.facebook.com/christos.maridakis/posts/10201121248511247?pnref=story

stavroula είπε...

http://www.globalresearch.ca/end-nato-now/5507590

ε, αφου το λες, τυχαια ειναι

Ενα καλο Σαββατοκυριακο απο εμας!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ειρωνικά το είπα αυτό το τυχαία, Σταυρούλα μου, συμφωνώντας μαζί σου, για τα παιχνίδια που παίζονται!
Καλό σαββατοκύριακο, αγαπημένα μου αδέλφια!