Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Θεολογικές έννοιες, που συγχέονται στο νου των ποιμένων της Εκκλησίας, και που –κατά συνέπεια μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού: 1. Άλλο «τριώδιο και νηστεία» και άλλο «καρναβάλι» μασκαράδων… 2. και άλλο «το πουλάκι τσίου» (μέσα σε ρόμβο ή τετράγωνο) μεταμφιεσμένο σε άγιο πνεύμα. 3. Άλλο επίσης να λέμε «τα τρία δυο», και άλλο αυτός είναι ο «τριαδικός θεός», όπου στην εικόνα βλέπουμε δυο τύπους -ένα γέρο και ένα νέο, να ευλογούν -με το κωλοδάχτυλο, σαν μητροπολίτες! Ο γέρος μάλιστα, αντί για το στρογγυλό (βουδιστικό) φωτοστέφανο, φοράει συνήθως ένα άλλο, σε σχήμα τριγωνικό, που θυμίζει το καπέλο του Μεγάλου Ναπολέοντα! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Άγιος Νεκτάριος κοινοποίησε...
3 ώρες πριν
Τι σημαίνει "Τριαδικός Θεός";

(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ» – δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα – και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας).
http://agios-nektarios.net/didaxes/blog-post_63/
 
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Θεολογικές έννοιες που συγχέονται στο νου των ποιμένων της Εκκλησίας, και που –κατά συνέπεια μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού: 
1. Άλλο «τριώδιο και νηστεία» και άλλο «καρναβάλι» μασκαράδων… 
2. και άλλο «το πουλάκι τσίου» (μέσα σε ρόμβο ή τετράγωνο) μεταμφιεσμένο σε άγιο πνεύμα. 
3. Άλλο επίσης να λέμε «τα τρία δυο», και άλλο αυτός είναι ο «τριαδικός θεός», όπου στην εικόνα βλέπουμε δυο τύπους -ένα γέρο και ένα νέο, να ευλογούν -με το κωλοδάχτυλο, σαν μητροπολίτες! 
Ο γέρος μάλιστα, αντί για το στρογγυλό (βουδιστικό) φωτοστέφανο, φοράει συνήθως ένα άλλο, σε σχήμα τριγωνικό, που θυμίζει το καπέλο του Μεγάλου Ναπολέοντα! 
Χα!
https://www.facebook.com/agiosnektariosaiginis/posts/1518636865107555

Δεν υπάρχουν σχόλια: