Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μεγαλώνουν οι δουλειές μου: Απόψε -στο facebook, συζητώ με τον φίλο κ. Ηλία Γιουρούκο, Πρωτοψάλτη, Καθηγητή βυζαντινής μουσικής, Διευθυντή χορωδιών βυζαντινής εκκλησιαστικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Πρόεδρο της ομοσπονδίας συλλόγων ιεροψαλτών Ελλάδος, Ιδρυτή και διευθυντή της βυζαντινής χορωδίας Αττικής και της «χορωδίας ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Ηλία Γιουρούκου»!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ηλίας ΓιουρούκοςΓ
3 ώρες πριν
ΠΟΔΑΡΙΚΟ - Π ρ ο λ ή ψ ε ι ς --
Μην τις πιστεύετε μωρέ όλες αυτές τις ..... άντε μη πω καμμια κουβέντα μέρες πού 'ναι ...
Το σταυρό σας λοιπόν & πάντα με θετική σκέψη & αισιοδοξία ..
-- Άντε λοιπόν, καλή βλογημένη η νέα χρονιά , με αισιοδοξία - ελπίδα, ΥΓΕΙΑ κάθε καλό & ωφέλιμο & ... καλή καρδιά !! .. παντούυυυυ .....
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos 
Ενισχύει και η Εκκλησία μας τις προλήψεις;
1. Με διάφορα αγιωτικά: 

Τι μαγικό κάνει ένα κερί; Πώς βγάζει ψυχές από την κόλαση ένα κομποσκοίνι; Τι κάνει ένας μικρός και τι ένας μεγάλος αγιασμός; Τα γίνεται αν φοράς φυλακτό από τίμιο ξύλο;
2. Στο γάμο: 

Τι γίνεται με τα ονόματα από φίλες της που γράφει η νύφη στα γοβάκια της; Τι γίνεται με αυτήν που θα πιάσει την ανθοδέσμη; Τι όνειρο βλέπει η ανύπαντρη αν βάλει κουφέτα από γάμο κάτω από το μαξιλάρι της; Τι γίνεται με το ρύζι στο ρίζωμα του γάμου;
3. Με αγίους:

Τι γίνεται αν τάξεις σε άγιο; Βοηθούν στο μυστήριο του γάμου ο Άγιος Προκόπιος για την προκοπή του ζευγαριού; Τι φανερώνει ο Άγιος Φανούριος; Ποιες ελευθερώνει ο Άγιος Ελευθέριος; Ποιες γκαστρώνουν τα τρία μήλα της άγιας Ειρήνης; Κλπ, κλπ!
Ηλίας ΓιουρούκοςΓ 
2 Ιανουαρίου στις 10:22 μ.μ.
;Eλα ντε!!!
Eκλεκτε φιλε μου Panagiotis.. καλά έκανες & τα μνημόνευσες ,,, όλες αυτές τις ανοησίες ... 
να είσαι καλά ... !!!!!
https://www.facebook.com/ilias.giouroukosC/posts/1666525066918891
 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ποδαρικό, ....
από τον κωλόγερο Παΐσιο, ...
όταν ήταν μικρό κωλόπαιδο ακόμα:

Από μικρόν ακόμα τον π. Παΐσιο (πέθανε πριν 15 χρόνια, και αγιοποιήθηκε πριν ένα χρόνο (Φεβρουάριος - Τρίτη και 13) τον σέβονταν λέει, σαν άνθρωπο του Θεού…
Και σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που μια Τουρκάλα εκεί στον τόπο του, τον έπαιρνε μαζί της κάθε πρώτη του μηνός, στο σπίτι της, για να της πάει καλά ο μήνας!
Η ίδια μάλιστα Τουρκάλα, μόλις ο «Παΐσιος» έγινε μοναχός, έπαιρνε λένε, σκόνη από τα παπούτσια του για να αλείψει (με πίστη, όπως λέει το βιβλίο) το παράλυτο χέρι της!

Πηγή:  
«ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ». (ένα βιβλίο 717 σελίδων - έκδοση από το Άγιον Όρος. Ένα βιβλίο που εγκωμιάζεται ακόμα και από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη, όπως και από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο.)
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Γιάννης Ψυχαλής
Χα!!!!
Panagiotis Michalopoulos

Έτσι ακριβώς!
ελενη ιωαννιδου 

και με το παραλυτο πασαλειβονταν? τα γραφουν κι ολας?ΕΛΕΟΣ
Panagiotis Michalopoulos 

Η ίδια μάλιστα Τουρκάλα, μόλις ο «Παΐσιος» έγινε μοναχός, έπαιρνε λένε, σκόνη από τα παπούτσια του για να αλείψει (με πίστη, όπως λέει το βιβλίο) το παράλυτο χέρι της!
ελενη ιωαννιδου 

μα την σκονη?ντιπ παλαβοι!
Panagiotis Michalopoulos

Υπάρχουν και άλλοι, σημερινοί πνευματικοί πατέρες, και καθοδηγητές του ποιμνίου των εκκλησιαζομένων, που συντηρούν αυτήν την αηδία, αυτήν την παλαβομάρα όπως λες, αυτήν την θρησκοληπτική ανωμαλία!
Ένας τέτοιος ιερωμένος, έγραφε τις προάλλες, απευθυνόμενος σε πιστό χριστιανό: «Αν είχες πλήρη επίγνωση, για το τι μεγαλείο συντελείται μέσα στο ναό κατά την θ. λειτουργία, θα έπεφτες στα τέσσερα και θα έγλυφες ακόμα και τη σκόνη από το πάτωμα της εκκλησίας, διότι κι αυτή έχει αγιαστεί μέσα στο χώρο αυτό!»

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1005193769543302&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: