Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχει μια δημόσια ομάδα στο facebook, η ονομαζόμενη «Θεού Κατοικητήριο – Αιώνια Πόλη – Μήτηρ Των Εκκλησιών», όπου ο κ. Tonio Dasmorte…

Υπάρχει μια δημόσια ομάδα στο facebook, η ονομαζόμενη «Θεού Κατοικητήριο – Αιώνια Πόλη – Μήτηρ Των Εκκλησιών», στην οποία με έγραψε χωρίς να με ρωτήσει κάποιος φίλος. 
Εκεί λοιπόν, ένα μέλος της ομάδας αυτής (φωτο), ο 27χρονος κ. Tonio Dasmorte (παπικός, προφανώς), σχολίασε αρνητικά τον προβληματισμό μου σχετικά με τον όρο «Θεομήτωρ». 
Είπαμε λοιπόν μεταξύ άλλων, και τα εξής: 

Panagiotis Michalopoulos 
Παναγία - «Θεομήτωρ»: Ένας θηλυκός θεός;
(40 αναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/PANAGIA-THHLYKOS-THEOS

Tonio Dasmorte 

περαν απο την κλασικη κασεττα που σε μαθαν να λες απαντα σε αυτο που σε ρωτησα ειναι Θεος ο Χριστος?
Panagiotis Michalopoulos 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Tonio Dasmorte 

τοτε γιατι οχι και Θεοτοκος?
Panagiotis Michalopoulos

Διότι δεν γέννησε τον θεό, αλλά τον Χριστό. 
Θεός, υπήρχε και πριν. Χριστός, δεν υπήρχε! Γι αυτό!
Ως τι υπήρχε; Ως άνθρωπος; Όχι βέβαια!
Tonio Dasmorte
επομενος λες οτι ο Χριστος δεν ειναι Θεος
και πριν λες οτι ειναι και τα δυο ...

αποφασισε τι ειναι ο Χριστος τελικα
Panagiotis Michalopoulos 

Ο Χριστός ως θεός, δεν έχει μητέρα! Ο Χριστός ως άνθρωπος, δεν έχει πατέρα!
Tonio Dasmorte

ρε την Παναγια την τιμουσαμε την τιμαμε και θα την τιμαμε μεχρι την συντελεια του κοσμου ..γκεγκε?
Panagiotis Michalopoulos

Την Παναγία την τιμάμε, και τους άλλους αγίους τους τιμούμε! Δεν θεοποιούμε όμως κανέναν, διότι αυτό δεν είναι τιμή αλλά γελοιοποίηση. Όπως γελοιοποίηση είναι και το να μετατρέπεται η εικόνα της Παναγίας σε λατέρνα από τα κρεμαστάρια, από τα διάφορα
χαϊμαλιά, από τα τάματα! Παράδειγμα και η Μεγαλόχαρη της Τήνου, η τάχα θαυματουργή, η οποία κάτω από τα τάματα που την σκεπάζουν δεν είναι πάρα μια παπική εικόνα, αυτή του ευαγγελισμού με τον κρίνο! Την τιμάς κι αυτήν; Πέφτεις και στα τέσσερα σαν ζώο και πας γονατιστός να την προσκυνήσεις;
Tonio Dasmorte 
ναι γουσταρουμε και προσκηναμε εσυ τι ζορυ τραβας?
οσο για τα ταχα θαυματα ...αυτα να τα πεις σε αυτους που τα ζησαν..
Panagiotis Michalopoulos 

Είσαι ζώο και πας στην Τήνο γονατιστός, στα τέσσερα; 
Είσαι παπικός και προσκυνάς παπική εικόνα; 
Πώς μπορεί μια γελοία και αιρετική εικόνα να θαυματουργεί;
Tonio Dasmorte 

οταν ενας ανθρωπος ΑΓΑΠΑΕΙ τον θεο το εκδηλωνει ετσι ...εσεις ομως που στερειστε αυτης της υπερτατης αρετης ..δεν θα το καταλαβετε ποτε....
Panagiotis Michalopoulos 

Πώς μπορεί μια γελοία και αιρετική εικόνα να θαυματουργεί;
Tonio Dasmorte 

ρωτα τον πατερα σου το διαβολο να σου πει
αυτος γνωριζει καλα............
Panagiotis Michalopoulos 

Είσαι παπικός και προσκυνάς παπική εικόνα;

Panagiotis Michalopoulos

Παναγία Τήνου
(100 αναρτήσεις) ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/PANAGIA-THNOY


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Panagiotis Michalopoulos

Ένας φίλος, μου έγραψε πριν από λίγο:
Αγαπητέ μου κύριε Μιχαλόπουλε,
[…] Νομίζω ότι το πραγματικό σχετικό πνευματικό ατόπημα της εποχής μας, είναι η Μαριολατρεία, δηλ. ότι σχεδόν όλοι, ένας θρησκευόμενος ακατήχητος λαός, αν και χείλεσιν χρησιμοποιεί τη λέξη "Θεοτόκος", πιστεύουν και έμμεσα αν όχι άμεσα ομολογούν την κατά σάρκα μητέρα του Χριστού ως Θεά τους, τη μεγάλη και υπερτάτη Θεά -τη μητέρα του σύμπαντος και όλων των πιστών, την Άνασσα, την Παντάνασσα, την Πότνια, την Δέσποινα, την Κυρία, την Βασίλισσα... εκείνη που θα τους σώσει εξ εαυτής. Και νά σου τα χρυσά τάματα στις ... εικόνες, νά σου οι λατρείες, και οι παρακλήσεις όχι στο Χριστό αλλά στη μητέρα Του, νά σου και το ότι η μητέρα Του Χριστού δήθεν δεν πέθανε αλλά εν σώματι μετέστη στους ουρανούς (αυτό φυσικά δεν το έμαθαν οι Απόστολοι, και Ευαγγελιστές, αν και... οι απόστολοι ήσαν ... παρόντες, εκ περάτων συναθροισθέντες) ώστε να το καταγράψουν στα Ευαγγέλια, στις Πράξεις των αποστόλων και στις Επιστολές ως υπέρτατο θαύμα και ασύγκριτο γεγονός της Πίστης μας!. Και για να μην είναι μόνη της η θεά τους, νά σου και το πάνθεον της αγιολατρείας. Νομίζουν ότι θα τους σώσουν η Παναγία και οι άγιοι (πραγματικοί ή χειροποίητοι) και όχι ο Ένας Θεός, ο Τριαδικός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή, ο Κυρίαρχος και Δημιουργός του Σύμπαντος, ο Δημιουργός μας, ο Σωτήρας μας, ο Θεός μας.

Panagiotis Michalopoulos 
Ένας άλλος φίλος μου, ο κ. Ιωάννης Καρδάσης, μου έγραψε πριν από λίγο (4 Ιανουαρίου 2016 - 11:23 π.μ,) το πιο κάτω σχόλιο:
1. Σχετικά με την Παναγία και το προσωνύμιο "Θεοτόκος":
Στην πραγματικότητα, η Παναγία έτεκε Θεόν και άνθρωπον (και όχι Θεάνθρωπον κατά τους Πατέρες). Η αίρεση του Νεστοριανισμού καταδικάστηκε από την Γ΄ Οικουμενική, καθότι υπεστήριζε, ότι έτεκεν άνθρωπον και όχι Θεόν και προς τούτο έπρεπε να ονομάζεται Χριστοτόκος.
Αντίθετα, η Δ΄ Οικουμενική καταδίκασε τον Διόσκορο, που πίστευε, ότι η Παναγία έτεκε Θεόν και όχι και άνθρωπον, γι' αυτό και την ονόμαζε Θεοτόκον. Από τότε εμφανίστηκε η αίρεση του Μονοφυσιτισμού, όπου ο Χριστός έχει μια φύση, τη θεία, εξ ου και η γεννήσασα ονομάζεται Θεοτόκος.
Από την άλλη, ο Ι. Δαμασκηνός ("έκδοσις ακριβής της Ορθοδόξου πίστεως") αναφέρει, ότι η Παναγία έτεκε Χριστόν και ότι προ της γέννησής του, Χριστός δεν υπήρξε.
Έτσι κανονικά, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία, η Παναγία έτεκε Χριστόν (δηλ. Θεόν και άνθρωπον), άρα πρέπει να ονομάζεται Χριστοτόκος, σε αντιδιαστολή με τον Νεστόριο, που πίστευε, ότι η Παναγία πρέπει να λέγεται Χριστοτόκος, γιατί έτεκε μόνον άνθρωπον, ενώ η σωστή έννοια Χριστοτόκος σημαίνει γέννηση Θεού και ανθρώπου.
2. Ως προς τη Μαριολατρία, αυτή είναι φρούτο από τη Δύση, που ευδοκιμεί και στην καθ' ημάς Ανατολή, γιατί οι δυτικοί θεολόγοι τονίζουν, ότι η Παναγία γεννήθηκε χωρίς το προπατορικό αμάρτημα. Μπορεί η Παναγία να είναι η Παντάνασσα, η Πλατυτέρα των Ουρανών, κ.λπ. κ.λπ., αλλά δεν είναι αναμάρτητη. Οι Πατέρες (Ι. Χρυσόστομος, Κύριλλος Αλεξανδρείας, αλλά και ο κανονολόγος Ζηγαβινός) καταγράφουν τρία αμαρτήματα της Παναγίας: α/ ότι ήθελε να δείξει, ότι αυτή κουμαντάρει τον Χριστό, όταν τον έψαχνε 12ετή, β/ ότι είναι η μάνα του θαυματοποιού, στο γάμο της Κανά, όπου επέδειξε κενοδοξία, γ/ ότι λύγισε στο σταυρό ("ρομφαία διεπέρασε αυτήν" κατά τον Λουκά), σημάδι ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στο τελεσθέν έργο του.
3. Τέλος, ως προς την μετάσταση, αυτή δεν αναφέρεται στα γνήσια Ευαγγέλια, παρά μόνον στο απόκρυφο κείμενο Ιωάννου του Θεολόγου. Σημειωτέον, ότι στα ευαγγελικά κείμενα και επίσης και στα αποστολικά, ουδαμού αναφέρεται η Παναγία, ως μάνα του Χριστού. Ο ίδιος την προσαγόρευε, ως γυναίκα, καθότι η καθ' αυτό σχέση του ήταν μόνο με τον Πατέρα και όλες οι αναφορές του προς αυτόν απευθύνονται. Ακόμη και στη σχετική αναφορά στο "μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε και μαστοί ους εθήλασαν" (ύμνος προς την Παναγία), έσπευσε να την υποβαθμίσει με το "μακάριοι είναι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν".

https://www.facebook.com/groups/aioniapoli3/permalink/766435386822694/

Δεν υπάρχουν σχόλια: