Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κουίζ: Ποιου ή ποιας ο γιος, δημιούργησε όλον τον κόσμο;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Maria Liparo κοινοποίησε τη φωτογραφία της Eleni Panana.
12 ώρες πριν

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1550790295238369&set=gm.1034954679902970&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Panagiotis Michalopoulos
Απορίες ψάλτου:
1. Ο γιος της, είναι ο Δημιουργός… όλου του κόσμου; Πότε τον δημιούργησε όλον αυτόν τον κόσμο ο γιος της; Πριν τον γεννήσει για να είναι γιος της, ή μετά την γέννηση του από αυτήν, σε εκείνο το ας το πούμε σπήλαιο με τους μάγους επισκέπτες, τα χιόνια το κατακαλόκαιρο, και τα τοιαύτα; Χα!
2. Κι αν αυτή –η Παναγία είναι αυτή που γέννησε αυτόν που δημιούργησε όλον τον κόσμο, τότε θα πρέπει να είναι κι αυτή πολύ παλιά, μια αρχαία γριά, όπως σαν γέρο τον δείχνουν και τον Πατέρα σε κάτι παπικές αγιογραφίες της αγίας τριάδας τάχα… Την Παναγία όμως –λες και είναι ξωτικό του Σάντα Κλάους -ανεπηρέαστο από τον χρόνο, την αγιογραφούν σαν νέα! Χα! 

https://www.facebook.com/maria.liparo/posts/500537916797951?pnref=story
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τεστ: Ποιος είναι ο «Εγώ είμαι ο είμαι», o «Ι am who Ι am»; 1. Ο Χριστός; 2. ο ΩΝ; 3. Ο Γιαχβέ; 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιαχβέ (ο θεός που «είναι»), είναι και τα τρία μαζί –ως προς την φύση, αλλά και καθένα χωριστά –ως προς την υπόσταση, τα πρόσωπα της αγίας Τριάδας. 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1: Φαίνεται λοιπόν πως Γιαχβέ, είναι και ο «Χριστός» (ο σαρκωμένος Υιός, κτιστός και άκτιστος της καινής διαθήκης) ως προτυπούμενος του, ο Υιός άσαρκος –άκτιστος, της Παλαιάς Διαθήκης! Όχι βέβαια «ο ων» Χριστός με χλαμύδα και φωτοστέφανο, όπως τον αγιογραφούν σαν Δημιουργό του κόσμου! 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2. Αν λοιπόν είναι Γιαχβέ ο Χριστός (ο Υιός, ο παντοτινός θεός –«προ και μετά Χριστόν»), τότε γιατί να μην είναι και Θεοτόκος η Παναγία; 
http://xairete.blogspot.gr/2018/01/am-who-am-1-2-3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: