Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Καλό ξημέρωμα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Χριστόδουλος, ο… ΜΗ μακαριστός!


Ο κυρ-Ηλίας, που πάει παντού… Από μπουζούκια – κουτούκια, και βυζαντινά ψαλτήρια, μέχρι και σε χαρούμενα μνημόσυνα! Χα!


Δεν είναι υποψηφία πορνοστάρ, που φωτογραφίζεται σε οντισιόν επιλογής! Μια κύπρια ευσεβής χριστιανή, είναι! Είναι η Katerina Savva, η φίλη του ιεραπόστολου θεολόγου πατρός Εμμανουήλ!


Ορθόδοξα μυστήρια, στην Εκκλησία της Ελλάδος! Σεμνά και ταπεινά… Και αληθινά, χριστιανικά, όπως και η Πίστη μας! Αποκεκαλυμμένα δε, και όχι με μπούργκα -όπως στο Ισλάμ! Χα! (Χαρακτηριστικά: σκηνές, από τον «και γαμώ» τον γάμο, της Δήμητρας και του Μάριου.)


Πριν από μερικές εβδομάδες λοιπόν… Όταν μου ξανατηλεφώνησε η κ. Ελένη, για να μου ευχηθεί χρόνια πολλά για το νέο έτος…


Μια κρεμαστή στη ζώνη «πατσαβούρα» πολυτελείας -σε σχήμα ρόμβου… «Πατσαβούρα» γκαρσονιού, συμβολίζει αυτό το επιγονάτιο, στα άμφια του πρωτοπρεσβυτέρου, του αρχιμανδρίτη, του επισκόπου, του πατριάρχη… Πατσαβούρα, ή ποδιά, από αυτήν που χρησιμοποιούσαν οι διάκονοι στα κοινά τραπέζια των χριστιανών της πρώτης Εκκλησίας… Αυτή η πατσαβούρα… Τώρα, και με σήμα το περιστέρι… Το άσπρο, αυτό που σαν τον «άσπρο σίφουνα», το καθαριστικό Άζαξ, με χλωρίνη, τα καθαρίζει όλα, τα κάνει όλα λαμπίκο, όλα αόρατα!


Καλό σας ξημέρωμα, πάτερ μου! Σας ευχαριστώ που είστε στη συντροφιά μας, εδώ στο μπλογκ «χαίρετε»! Καλά κάνετε και είστε «ανώνυμος», και παραμένετε έτσι ζωντανός, ως «άγνωστος στρατιώτης» τής Εκκλησίας του Χριστού μας!


«Πρόσεχε πολύ, όταν βρίσκεσαι στην εκκλησία, είσαι παιδί, και ο παπάς σού ζητήσει να μπεις στο ιερό για να σε ντύσει παπαδάκι –βοηθό στη θ. λειτουργία! Αυτοί παιδί μου, δεν έχουν το θεό τους! Κινδυνεύεις!» (Γέρων Παναγιώτης, ο Αργυροπολίτης)


Πώς ρουφάς το γάλα από μια καρύδα χωρίς να την σπάσεις; Ανοίγεις μια τρύπα στην κορυφή της…


Εικόνες, με… κουρτίνες!


Μεγάλη η Χάρη, της… Κορνίζας, του κυρίου με το μεγάλο (σαν φακιόλι) φωτοστέφανο! Λατρεία, με… βουδιστική μεγαλοπρέπεια! Αν είσαι δε και μικρός, και δεν φτάνεις να ασπαστείς αυτό το πράγμα, τότε απλά, σκύβεις λίγο -ευλαβικά, και… το κουτουλάς!


Απλά, μαθηματικά: Ένα και ένα, ίσον δυο! Αν δηλαδη δεν είσαι απόλυτα πιστός στον τρελόγερο (αυτόν που έχει ένα πουλί για μενταγιόν, και ένα αρνί στα πόδια του), τότε θα τιμωρηθείς πολύ αυστηρά… Θα τη φας διπλά (διπλό κωλοδάχτυλο ευλογίας), για να την ευχαριστηθείς διπλά την… «κόλαση»! Χα!


Ο γεροξεκούτης ταχυδακτυλουργός, έχασε το ψηλό το μαγικό καπέλο του… Και τώρα στα σόου του, βγάζει τα περιστέρια από όπου του κάτσει κάθε φορά! 1. Από το μανίκι του δεξιού χεριού -δεξιά φωτο. 2. Από τα ανοιχτά μπατζάκια του -μεσαία φωτο. Και… 3. Από τα μακριά άσπρα γένια του -αριστερή φωτο. (σ.σ. υπήρχε και μια τέταρτη περίπτωση, αυτή που αγιογραφείται στον θόλο του κεντρικού ναού του Βατικανού, όπου το περιστέρι βγαίνει ΚΑΙ από τα γυμνά οπίσθια του –ξεβράκωτου- τρελόγερου, αλλά αυτήν την η εκδοχή την λογοκρίναμε εδώ, ως σοβαρό και σεμνό ιστολόγιο.)


Ο Χριστός, της Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως αγιογραφείται και λατρεύεται στους ναούς της, προβάλλεται -αισχρά και βλάσφημα, σαν να ευλογεί όπως ο Βούδας (με το κωλοδάχτυλο), ή εμφανίζεται να έχει μορφή Γκουρού ινδουιστή, ή χίπη από τα Μάταλα της Κρήτης! (Δεν πιστεύω να ανήκετε και εσείς σε αυτήν την εκκλησία του κώλου, τη τόσο βλάσφημη και τόσο βρωμερή;)


Αγιογραφούν –ποστάρουν σε αφίσες τον Χριστό… σαν μακρυμάλλη χίπη, των σπηλαίων στα Μάταλα της Κρήτης! Τον ποστάρουν ακόμα και σαν γνήσιο… «παιδί των λουλουδιών»… Γι αυτό και τον χώνουν –πάντα, μέσα σε λουλούδια διαφόρων ειδών… Έτσι καλλιτεχνικά να πούμε, για ρομαντισμό και διακόσμηση! (Σήμερα -για παράδειγμα, η Diana Kots, για να μας ευχηθεί καλή εβδομάδα, έναν τέτοιο Χριστό μάς μοστράρισε στο facebook, χωμένο μέσα σε… τουλίπες!) Ευτυχώς που ακόμα δεν τον έχουν συνδυάσει με βότανα και χόρτα, με… μαριχουάνα… Στοπ!


Τρία περίεργα σύμβολα της ζώνης του λυκόφωτος: Ένα δάχτυλο, μια γέφυρα, ένα περιστέρι…


Αίσχος! Αγιογραφούν τον Χριστό… σαν ξεφωνισμένη αδελφή! Με μακριά μαλλιά και γένια βέβαια, -σαν την Κοντσίτα! Να ευλογεί δε τάχα, κάνοντας εκείνη την γνωστή χαρακτηριστική -αδελφίστικη κίνηση… Αυτή που είναι σαν να λέει «καλέ άντες»!


Ο χρήστης «Αλέξανδρος Σταυρίδης», κοινοποίησε χθες το πρωί, μια φωτογραφία του χρήστη «Αγιος Παισιος», στην ομάδα «ο Κύριος μου, και ο Θεός μου»… Μια βλάσφημη ζωγραφιά δηλαδη όπου ένα περιστέρι κουτσουλάει το κεφάλι της Παναγίας, και ο Χριστός ευλογεί σαν μητροπολίτης με το γνωστό… «κωλοδάχτυλο»!


Ώστε ο «άγιος» Παΐσιος, μας συμβουλεύει να προσκυνούμε τον Δικέφαλο Αετό;


Ο κ. Γιάννης Ιωάννου, είπε: «Θέλοντας ο Βλάχος και μη θέλοντας ο Ζωγράφος, φόρεσε ο Χριστός τσαρούχια!»


Ιερές εικόνες, με συνθηματικές συντομεύεις ονομάτων: 1. «ΘΟΥ – ΒΟΥ», και 2. «ΜΗΡ – ΘΟΥ»!


Απόστολος Παύλος: Καμιά σχέση με τους σημερινούς Επισκόπους Δεσποτάδες μας!


Η Εκκλησία του κώλου, αποκαλύπτεται καθημερινά –όλο και περισσότερο κάθε φορά, στο πόσο ξεβράκωτη είναι! Τώρα, θα έχει και εγκόλπια (διακριτικά σύμβολα για Επίσκοπους) με εικόνα όχι τον Χριστό με την Παναγία, αλλά με αυτήν την σκατόφατσα τον γ. Παΐσιο! Προσεχώς δε, και με τον κώλο της μαϊμούς! Χα!


Αν το Άγιο Πνεύμα ήταν ένα περιστέρι… Σαν αυτό που η παπική αγιογράφηση αρχικά (αλλά και η ορθόδοξη -από μιμητισμό), το θέλει σε κάθε λατρευτική εικόνα… Είτε μόνο του, είτε και σε άλλες παραστάσεις διαφορετικές από εκείνη της βάφτισης του Χριστού… Αναλογίζεστε τότε τι αρρώστιες θα μπορούσε να σας κολλήσει κατά την συμμέτοχη σας στα μυστήρια της Εκκλησίας μας;


Μήπως φοβάστε την μουσουλμανική θρησκεία και την θεωρείτε βάρβαρη; Μήπως την απεχθάνεστε κιόλας σαν τάχα υποανάπτυκτη; Παράλληλα δε, θεωρείτε τον χριστιανισμό σαν την μόνη αληθινή πίστη στην οποία οφείλετε τυφλή υπακοή; Ε, μα τότε, …πόσο πιο πολύ μαλάκες θα μπορούσατε να είσαστε; Ε;


Δυο αγνά προϊόντα: 1. Η «Θυμαρορίγανη» του χασικλή θείου της Ελένης… και 2. Το «Καρβουνοθυμίαμα», του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη. (αποκαλύπτουμε σήμερα την μυστική συνταγή του γέροντα.)


Ευαγγελισμός: Διάλογος Αρχάγγελου – Παναγίας… (από τα απαγορευμένα κείμενα)


Αποκλειστικό: Μετά τον γέροντα Παΐσιο, επίκειται οσονούπω και η αγιοποίηση του παπα Γιώργου Θαλάσση, -παρατσούκλι: «Μικρός Ήρως»!


Αν είστε χριστιανοί! Αυτό, το ξέρατε; Δεν έπαιζε μόνο ο γέροντας Παΐσιος –στο άγιο όρος, με φίδια, σαύρες και βατράχια που μιλούσαν και έκαναν και διάφορα άλλα κόλπα! Και ο συνάδελφος του (άγιος κι αυτός) και φίλος του –ο παπαΠορφύριος, εδώ στη Μαλακάσα, είχε κάτι κι αυτός: έναν παπαγάλο, ο οποίος ζει ακόμα, και μάλιστα ακούγεται να προφητεύει… κάθε εβδομάδα! Απίστευτο!


Αποκάλυψη, τώρα: Άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για το πατρινό καρναβάλι! Φέτος δε, θα σατιρίσουν –με σχετικό άρμα, και τον Χριστό! Θα του φορέσουν ένα φωτοστέφανο σαν φτερά ερυθρόδερμου ινδιάνου (φωτο), και ψηλά -πάνω στο φωτοστέφανο, θα κοτσάρουν και ένα στεφάνι, ένα βασιλικό στέμμα! Και όλο αυτό το αίσχος, θα προβληθεί φέτος… ως ο νέος «Βασιλιάς Καρνάβαλος»! Βρε, πού πάμε, βρε!


Η κ. Ελένη Γεωργολοπούλου (φωτο) συνομιλήτρια μου, στην ομάδα «ο καλύτερος μου φίλος, ο Ιησούς Χριστός», αυθεντία δε η ίδια στις ιερές εικόνες, μου εξηγεί γιατί αγιογραφούν τον Χριστό να ευλογεί με το «κωλοδάχτυλο», σαν μητροπολίτης.


Αξιοθαύμαστες εικόνες της Παναγίας («ΜΗΡ – ΘΟΥ»), τώρα και σε αυγά! (όρθια -βραστά, όχι μάτια - ομελέτα)


Ελάτε να δείτε άθεοι, και να πιστέψετε ότι η θρησκεία μας είναι αληθινή! Ορίστε! Τα βλέπετε αυτά τα σάπια ξύλα από ψαροκασέλα; Είναι ο σταυρός του Χριστού που βρέθηκε! Και αυτό το καρφί –σούβλα, είναι από τον Σταυρό! Να, και το στεφάνι! Δεν σας φτάνουν όλα αυτά; Ε, να, και τα π@πάρι@ μας, ω άπιστοι!


«ΜΗΡ - ΘΟΥ»! ΔΗΛΑΔΗ, ΜΟΝΟ ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;


Πώς να κατεβεί ο Χριστούλης; Βρίσκεται στο τρίθρονο της θεότητας! Από την Ανάληψη του! Κατέβηκε μια φορά και σταυρώθηκε! Η επόμενη κάθοδος θα γίνει στη Δευτέρα Παρουσία!


Παραμύθια… Αγκύρας, κλασσικά –εικονογραφημένα: «Η θέα, της θεάς…» Παναγίας, η Παραμυθία!


Ο κωδικός της εξομολόγησης: Σκύψε, σούπερ ευλογημένη!


Βάλατε αυτήν την μαλακία με τον κρίνο, κοτσάρατε και το πουλί από πάνω! Παπικοί του κερατά, είστε βρε;


Καλημέρα! Όχι με κακομοιριά, σαν αυτήν της Minnie mouse… Αλλά με χαμόγελο, σαν αυτό του Mickey mouse! Χα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: